Top 8 leukste glampings: luxe kamperen op de mooiste plekken

Geschreven op 13 april, 2022
Door
  Geplaatst in Natuur, Nederland, Tips & uitjes

Kamperen, maar dan zonder het gedoe van een tent opzetten, met een wc-rol onder je arm naar het toilet lopen of koken in een gedeelde keuken? Ga glampen en beleef dat echte kampeergevoel, zonder in te leveren op luxe! We schreven al eens een blog over glampings in Nederland. Vandaag deel twee, met glampings op de mooiste plekken in Nederland, Duitsland, Spanje en Luxemburg. Zie hier onze top 8!

1. Villatent Camping ’t Geuldal

Wauw! Midden in natuurgebied Meerssenerbroek, tussen Maastricht en Valkenburg, ligt Villatent Camping ’t Geuldal. Je overnacht in een villatent in het groen, voorzien van een veranda, hangmat en eigen keuken met koelkast, gasfornuis, waterkoker en koffiezetapparaat. Haal een ijsje op het park, een pizza bij de pizzeria of schuif aan in de brasserie voor de lekkerste streekgerechten. Omring je met die typisch zuidelijke gezelligheid!

2. Vodatent Camping Drei Spatzen

Het Eifellandschap is schitterend, daar zal niemand met je over in discussie gaan. Sprookjesachtig, bosrijk, heuvelachtig… Zie je het voor je? Om het plaatje nog mooier te maken stel je jezelf voor in een luxe safaritent midden in de natuur. Met een overdekte veranda, een keuken en parkfaciliteiten zoals een ontmoetingsplaats, restaurant, snackbar en bar. Vodatent Camping Drei Spatzen voorziet in al deze voorzieningen en meer! Kom glampen in de bosrijke Eifel, aan de rand van het plaatsje Utscheid.

3. Country Camp Begur

Aan de Catalaanse kust, omgeven door heuvels die begroeid zijn met pijnbomen en acacia’s, staat jouw lodgetent. Je comfortabele tent staat tussen de bomen, lekker in de schaduw. Gezellig ingericht met fijne bedden, een goed fornuis, een koelkast en alles wat je verder nodig hebt. Op Country Camp Begur vind je een restaurant (waar vaak muzikale optredens zijn), een afhaalrestaurant, een snackbar en zelfs een fitnessruimte. Kinderen vervelen zich hier niet, er zijn namelijk een dierenweide, moestuin, speeltoestellen en kinderanimatie (in de zomermaanden) aanwezig. In de oude tractor met aanhanger mogen zij meerijden over het terrein. En laten we het belangrijkste niet vergeten: de Middellandse Zee is binnen handbereik!

4. Buitenplaats Beekhuizen

Buitenlaats Beekhuizen ligt in Velp, zo’n zes kilometer van Arnhem. Overnacht in een modern ingerichte lodgetent tussen de bomen, met overdekte veranda, houtkachel, keuken, douche en misschien zelfs wel een hottub! Na een hele dag wandelen in Nationaal Park Veluwezoom of shoppen in Arnhem, is er niets fijner dan ontspannen in het houtgestookte buitenbad. Op het park kun je fietsen huren, excursies boeken en genieten van pure, verse streekgebonden gerechten in restaurant WOODZ.

5. Vodatent Camping de Waterbuffelfarm

Een unieke ervaring op een prachtige plek: kampeer op Vodatent Camping de Waterbuffelfarm tussen de waterbuffels in Oldemarkt, het noordelijkste puntje van Overijssel. Jouw luxe safaritent staat op een boerderij waar nog veel meer dieren leven, zoals ezels, pony’s, geiten, schapen, varkens, lama’s en twee struisvogels: Kees en Keesje. Vanuit je vrijstaande safaritent heb je altijd zicht op de dieren en het groen. De tent heeft een overdekte veranda, een keuken met gasfornuis, waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast en comfortabele bedden.

6. Erfgoed Bossem

In het Overijsselse Lattrop-Breklenkamp, zo’n zes kilometer van kunststadje Ootmarsum, ligt Erfgoed Bossem. Beleef het echte Twentse landleven vanuit je comfortabele lodgetent. En met comfortabel bedoelen we ook echt comfortabel: een gashaard, keuken met elektrische kookplaat, waterkoker, koelkast, vriezer en koffiezetapparaat en zelfs boxspring bedden zijn in de tent aanwezig. Je logeert hier bij de boer, maar dan in alle privacy! In het restaurant staan biologische, lokale gerechten op de kaart.

7. Country Camp Auf Kengert

Glamperen op een heuvel, tussen bossen en middeleeuwse kastelen? Het is net een sprookje! Vanuit je standaard of extra luxe lodgetent krijg je al een indruk van de schitterende omgeving. Country Camp Auf Kengert ligt aan de rand van Klein Zwitserland, een streek vol bossen, rotswanden, beekjes, watervallen en wandelroutes. Ga eropuit, maak uitstapjes naar Luxemburg, Trier en Bitburg en kom na een lange dag tot rust in het zwembad, op het terras of in het restaurant op de camping.

8. Vakantiepark Sallandshoeve

Dit gezellige park ligt wederom in Overijssel, in het dorp Nieuw Heeten om precies te zijn. Vakantiepark Sallandshoeve heeft het allemaal: een speelvijver, overdekt zwembad met glijbaan, bowling- en midgetgolfbaan, gezellig restaurant, bar en nog veel meer. Kies je voor een luxe safaritent aan het water, een ruime safarticottage of een safaritent met eigen bubbelbad? Glamping op z’n best!

Ook de grotere ketens hebben vaak glampings op het park. Roompot bijvoorbeeld, en EuroParcs. Bekijk hier al onze glampings!

  • Naam
  • Email