5x de leukste pretparken ‘net over de grens’ in Duitsland

Geschreven op 28 augustus, 2020
  Geplaatst in Duitsland, Tips & uitjes

Een dagje pretpark mag tijdens je vakantie uiteraard niet ontbreken. Ben je al tig keer in de Efteling geweest en uitgekeken op de achtbanen in Walibi, probeer dan een attractiepark bij onze oosterburen. Met deze vijf leuke pretparken ‘net over de Duitse grens’ kan jouw ultieme pretparkvakantie niet meer stuk!

#1 – Phantasialand

Het gezinsvriendelijke attractiepark Phantasialand ligt net over de grens in het Duitse Brühl, vlak bij Keulen, en is daarmee de ideale bestemming voor een dagje weg. In 6 themagebieden vol avontuurlijke attracties is er voor ieder wat wils in dit pretpark in Duitsland. Snelheidsduivels leven zicht uit in de achtbanen Taron en Raik. Publiekslievelingen als Black Mamba, Talocan of Mystery Castle staan garant voor actie en spanning. De waterattracties zorgen voor flink wat verkoeling. Heb je even genoeg van alle actie? Er zijn genoeg sensationele shows vol dans, muziek en acrobatiek in dit pretpark in Duitsland. 

#2 – Moviepark Germany

Helemaal gek op Spongebob of andere filmhelden van Warner Bros? Dan is Moviepark Germany in Bottrop-Kirchhellen het pretpark waar je heel blij van gaat worden. Hier kun je ‘een dag als in een film’ beleven met de hele familie. Extra handig: er zijn speciale routes uitgezet voor verschillende doelgroepen. Zo kun je kiezen voor de kinder-of gezinsroute. Dan weet je zeker dat je alle attracties meepakt die leuk zijn voor iedereen. 

#3 – Wunderland Kalkar

Vlak over de grens bij Arnhem bevindt zich een wereld vol wonderen in Wunderland Kalkar. Dit familiepark telt maar liefst 40 attracties voor jong en oud. Tussen alle avonturen door kun je onbeperkt genieten van frietjes, frisdrank en ijsjes. Jazeker, onbeperkt! Want een bezoek aan dit park is altijd all inclusieve. En is één dag niet voldoende? Dan kun je ook verblijven in het hotel van het familiepark. Dit wordt een ervaring om nooit meer te vergeten!

#4 – Europa Park 

Altijd al een rondreis willen maken door Europa, maar heb je gebrek aan tijd? In Europa Park in het Zwarte Woud zie je maar liefst 3 fantasie- en 14 Europese landen op één dag. Er zijn in dit beste attractiepark ter wereld meer dan 100 attracties en shows voor jong en oud te vinden. Ooit gehoord van ‘Nervenkitzel’? Het is Duits voor achtbaankriebels, en met 13 spectaculaire achtbanen heb je die hier genoeg. Maak een ritje met de Schweizer Bobahn of met de waterachtbaan Poseidon terwijl de jongste bezoekers in het Grimms Sprookjesbos in de voetsporen van hun favoriete sprookjesfiguren treden. Pluspunt: het is een van de weinige parken die in de winter geopend zijn.

#5 – Fort Fun 

Een onbekend pretpark voor de meeste Nederlanders: Fort Fun in het Sauerland. Dit kleine familiepretpark is prachtig gelegen in de bossen en heeft genoeg attracties om je een hele dag te vermaken. Roetsj naar beneden met de Trappen Slider de berg af. Beleef een supersnelle achtbaanrit in de Speed Snake en glijd met de Wild Eagle over de Fort Fun-vallei. Genoeg adrenaline opgebouwd? Dompel jezelf dan onder in de opwindende wereld van Old McDonald en zijn dieren in het theater. 

  • Naam
  • Email