Top 6 mooiste stranden aan de Nederlandse en Belgische kust!

Geschreven op 11 juni, 2020
Door
  Geplaatst in België, Bestemmingen, Nederland, Zomer
strandwandeling-mooiste stranden-Nederland-Belgie-voordeeluitjes-vakantieblog

Vergeet Ibiza, Mallorca of Turkije dit jaar. Ben jij nu eenmaal een echte strandliefhebber en ga je het liefst elke zomer naar zee, dan hoef je echt niet ver te reizen. De mooiste stranden? Die hebben wij aan de Nederlandse en Belgische kust! Vind je ze niet in Nederland, dan wel bij onze zuiderburen. Geen vervelende kiezelstrandjes, geen smal strookje waar honderden bedjes op staan, geen zeeëgels aan je voeten…Hoe heerlijk is dat! Dus, lekker dichtbij naar een hotel aan de kust of een huisje aan zee dit jaar? Kies voor onze brede zandstranden en hoop op mooi weer. Zie hier onze top 6 van mooiste stranden aan de Nederlandse en Belgische kust!

Wadden

Wil je heerlijk bijkomen van de afgelopen roerige periode, en zoek je graag de mooiste stranden van Nederland op? Dan kun je op de Waddeneilanden altijd wel een heerlijke plek vinden, waarop je je handdoekje uit kunt spreiden. En veel zonuren, ook mooi meegenomen! Naast brede zandstranden kunnen de eilanden pronken met prachtige duinlandschappen, te beklimmen vuurtorens en gezellige, pittoreske dorpjes. Een wadlooptocht ter afwisseling van een dagje strand is ook altijd leuk!

Noordwijk

Wat? Nog nooit in Noordwijk geweest? En dat terwijl Noordwijk een van de meest bezochte badplaatsen aan de Nederlandse kust is! Natuurlijk kom je hier voor de zee, het brede strand en de boulevard, maar vergeet ook niet dat Noordwijk de ‘bloemenbadplaats van Nederland’ is. In het voorjaar kunt je rondom de plaats heerlijk langs kleurrijke bollenvelden fietsen! Wat het Noordwijkse strand zeker tot een van de mooiste stranden van Nederland maakt, zijn de talrijke – veelal permanente – strandtenten, die uitblinken in stijlvolle aankleding en variatie op de menukaart.

Scheveningen

Scheveningen is niet alleen leuk voor Hagenezen die even het stadsgedruis van Den Haag willen ontvluchten. Scheveningen is al jarenlang dé badplaats voor degene, die niet alleen voor het strand komt. Bezoek er de Pier en pak een van de vele terrassen of strandpaviljoens. Plak er een nachtje weg in Scheveningen aan vast, zodat je het lekker laat kunt maken! Het populairste strand is het Noorderstrand nabij de Pier, het rustigste strand is het Zuiderstrand, te vinden aan de andere kant van de haven. Bijkomend voordeel voor degenen zonder auto: je kunt er met de trein komen!

Vlissingen

Net als Scheveningen, kun je ook Vlissingen makkelijk met de trein bereiken. Je loopt eventueel eerst door het gezellige centrum alvorens je de grote gezellige boulevard oploopt, om vervolgens aan het eind ervan, heerlijk op een stukje strand neer te strijken. Sluit een dagje strand af met een pannetje mosselen, Zeeuwse oesters of een verse Oosterscheldekreeft: zo uit zee vers op je bord! In Vlissingen maak je die ideale combinatie stad en strand aan de Nederlandse kust!

We hebben hierboven een aantal toppers aan de Nederlandse kust uitgelicht. In een eerder blog gaven we al aan wat de 7 mooiste kustplaatsen van Nederland zijn. Lees dus meer…

De grens met België passerend zien we als eerste de populaire badplaats Knokke-Heist. Stap eens op de kusttram die tussen Knokke en De Panne heen en weer rijdt. Zo combineer je makkelijk meerdere hotspots aan de Belgische kust en leuke bezienswaardigheden op één dag!  

Knokke-Heist

Knokke-Heist is een mondaine en zeer geliefde parel aan de Belgische kust. Deze gezellige stad met wereldse allure is compact en overzichtelijk. Exclusieve winkels en interieurshops vind je er bij de vleet. Maar Knokke is echt niet alleen voor de goed gevulde portemonnee interessant; naast sterrenrestaurants kom je er ook eenvoudige kleine eettentjes aan het strand tegen. Zin in wandelen tussendoor? Tussen de Zeeuwse grens en Knokke ligt natuurgebied het Zwin. Ontdek er dit bijzondere gebied, dat bij vloed via een verbinding met zee volstroomt met zout water. Een extra ‘strand’ achter de duinen!

Blankenberge

Blankenberge hoort zeker in het rijtje ‘mooiste stranden aan de Belgische kust’ thuis. Tussen Knokke en Oostende ligt deze meest geliefde kustplaats van België. Het bruisende, toeristische Blankenberge heeft net als Scheveningen een pier én – met name in de zomer – veel vertier te bieden. Ook voor gezinnen met kinderen! Denk aan een rommelmarkt, vuurwerkshows, livemuziek en leuke activiteiten voor de kleinsten. Het strand van Blankenberge is lang, breed en bezaaid met allerlei leuke strandtenten.

  • Naam
  • Email