5 luxe glampings in Nederland; kamperen was nog nooit zo fijn!

Geschreven op 23 mei, 2019
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Nederland

glampingblog - glampings - voordeeluitjesblog

Wat is glamping eigenlijk? Als je het simpel wilt zeggen, is glamping niets anders dan glamourachtig kamperen. In tegenstelling tot het ouderwetse kamperen, waarbij je uren met zeil en stokken in gevecht bent, is glamping een vorm van luxe kamperen, maar dan wel mét dat heerlijke vrije gevoel! Op steeds meer vakantieparken kun je zo je intrek nemen in een compleet ingerichte luxe tent, vaak met veranda, goede bedden en soms zelfs een eigen badkamer! Voor jou lichten we vijf prachtige campings in Nederland uit. Wat houdt je tegen? Glamping in Nederland is hot!

Country Camp heeft prachtige tenten op de mooiste parken staan. Op diverse plekken in Nederland kun je vanuit je hippe safaritent leuke uitstapjes maken of gewoonweg genieten op het park zelf.

Glamping-safaritent-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Op naar de glamping in Drenthe!

Bijna nergens valt de natuur zo intens te beleven als in Drenthe. Een glamping voor het hele gezin? Niet ver van Emmen ligt Country Camp de Fruithof, in het Drentse Klijndijk. Deze 5-sterrencamping met onder andere een zwemvijver, een overdekt zwembad én kinderanimatie in de vakanties, is een juweeltje onder de familiecampings. Slaap overheerlijk in je luxe lodge- of safaritent!

Must-do’s in de buurt: verken de Drentse hei eventueel te paard, bezoek een van de schaapskooien of ga wilde dieren spotten in Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Glamour op de Zuid-Limburgse berg

In het Limburgse Gulpen, op de zuidhelling van de bekende berg, kun je luxe kamperen. Bij Country Camp de Gulperberg, met onder meer restaurant, een prachtig buitenzwembad en fenomenale uitzichten, maak je van een luxe safaritent je tijdelijke thuis! Geen budget voor een verre reis, maar wel enorme zin om buitenlandse sferen te proeven? Ga dan voor deze glamping in het zuiden!

Must-do’s in de buurt: bekijk de kasteelruïne in Valkenburg, breng een bezoek aan de Gulpener bierbrouwerij of volg de Mergellandroute, dwars door het Limburgse heuvellandschap.

Glamping-kooiplaats-koeien-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Een stijlvol verblijf op een Wadden-erf

Je wilt naar zee en heerlijk tot rust komen in de ongerepte natuur? Dan is deze bijzondere glamping op de Wadden zeker een aanrader! Country Camp de Kooiplaats op Schiermonnikoog laat je comfortabel en vrij overnachten bij de boer op het land. Dat wordt onthaasten en één worden met de natuur in een luxe safaritent! Behalve rust vind je er een speelplaats voor de kids, maar ook verse melk en eieren. Wil jij in de zomer nog een weekje luxe kamperen op Schiermonnikoog? Wees er dan snel bij, want de aankomstdata zijn beperkt.

Must-do’s in de buurt: bezoek de vogelkijkhut Westerplas, ga naar het schelpenmuseum of maak prachtige wandelingen door de deels nog onaangetaste natuur van het Waddeneiland.

Country Camp is niet de enige keten, die glamping hotspots biedt. Ook op andere vakantieparken in Nederland is luxe kamperen een gewilde optie. Kijk bijvoorbeeld naar de volgende parken…

Glamping-veranda-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Op glamping vakantie naar de waterrijke Betuwe

Beter naar de Betuwe? Wel als het aan Vakantiepark Eiland van Maurik ligt! Dit park grenst direct aan een meer en heeft tal van leuke faciliteiten voor kids in huis. Op deze glamping verblijf je in een luxe strandhuisje, een comfortabele lodge of een compleet ingerichte safaritent. Allemaal hebben ze een veranda en heerlijk slaapcomfort. De waterrijke omgeving van Eiland van Maurik is een schitterend recreatiegebied, waarin watersporters en wandel- en fietsliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Must-do’s in de buurt: bezichtig het unieke 17e-eeuwse Kasteel Amerongen, ga fruit plukken bij een van de vele Betuwse boomgaarden of pak in het najaar de Fruitcorso van Tiel mee.

Glamping-zwemmeer-maurik-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Lekker luxe kamperen in Luttenberg

Zoek je een leuke locatie voor een glamping vakantie in Overijssel met het hele gezin? Denk dan zeker aan het kleinschalige Vakantiepark de Luttenberg in de gelijknamige plaats. Je ‘glampeert’  in de landelijke regio Salland, tussen Hellendoorn en Raalte. Hier strijden bosrijke heuvels, leuke historische stadjes en leuke attractieparken om de aandacht. De parkvoorzieningen bestaan uit een uitstekende brasserie met terras, een binnen- en buitenzwembad én animatie voor jong en oud in de vakanties. Glamping it is!

Must-do’s in de buurt: ga met de kids naar Avonturenpark Hellendoorn, trotseer al wandelend of fietsend de glooiingen van de Sallandse Heuvelrug of doe een dagje Deventer.

  • Naam
  • Email