Beste wensen én goede voornemens, voor jouw geweldige 2022!

Geschreven op 21 december, 2021
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

Met de jaarwisseling in zicht maken we de balans op. Wat waren in 2021 de hotspots en leukste uitjes, en wat moet je dus beslist op je bucketlist zetten voor het komende jaar? De lijstjes zijn eindeloos, maar wij fabriceerden een kleurrijk overzichtje. Met een inventarisatie van opmerkelijk nieuws en winnende uitjes en routes uit 2021, doen we jou de beste ideeën aan de hand. Dat zijn nog eens goede voornemens! Wat gaat 2022 voor jou bijzonder maken? Volg onderstaande tips op, en kleur dat nieuwe jaar prachtig in. 

Voordeeluitjes.nl wenst jou in elk geval alvast een heel gelukkig nieuwjaar en uiteraard vele voordelige en leuke uitjes in 2022!

Nederlandse iconen 2021

Ben je gek op UNESCO-Werelderfgoed en weet je zeker dat je in eigen land alles al hebt gezien? Misschien nog niet alles! Nederland heeft er namelijk in 2021 maar liefst drie nieuwe, historische wereldiconen bij! Twee van deze drie, te weten de Hollandse Waterlinies en de Koloniën van Weldadigheid hebben we in een vorig werelderfgoed-blog al eens belicht. Welk erfgoed nog niet? De Neder-Germaanse Limes, oftewel de voormalige grens van het Romeinse Rijk, die 2.000 jaar geleden langs de Rijn liep. Dit Nederlands-Duitse werelderfgoed telt in eigen land wel 19 vindplaatsen. Bewonder in dit licht de Romeinse archeologische vondsten in Museum Het Valkhof in Nijmegen of bekijk de reconstructie van een Romeins fort in Museum Hoge Woerd in Utrecht.

Mooiste wandelroute van 2021 

Is wandelen je lust en je leven, en maak je het liefst lange tochten die niet in één dag gelopen zijn? Dan kijk jij vast uit naar jouw nieuwe stappen in 2022. Voor wie ook écht een mooie route zoekt, is de prijswinnende langeafstandswandeling RivierPark Maasvallei een must-do. Waarom? Omdat de jury van de Fiets- en Wandelbeurs deze in 2021 heeft uitgeroepen tot Beste wandelroute van de Benelux 2021! En deze mensen zeggen niet zomaar wat. Je loopt onder andere over kronkelige paadjes door de uiterwaarden van de Maas én flinke stukken door ongerepte natuur, van Maasbracht tot Maastricht. Dat wordt 137 kilometer lang flink stappen, maar bovenal genieten van on-Nederlandse taferelen! Liever flaneren door de stad? Lees ons blog met stadswandelingen!

wandelen-in-nederland-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

Leukste uitjes  

Ook de ANWB heeft winnaars aangewezen in de categorie leukste (gezins-)uitjes van 2021. Goud, zilver en brons waren respectievelijk voor De Efteling, Diergaarde Blijdorp en Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Bekende spelers, maar misschien nog niet bij jou? Per provincie waren er óók minder bekende attracties, die in de prijzen vielen. Zo viel in Drenthe de hoofdprijs te beurt aan Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold en pakte in Noord-Holland Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna het goud. De Flierefluiter in Raalte bleek volgens de ANWB het allerleukste uitje van 2021 in Overijssel! Doe er je voordeel mee, als je in het nieuwe jaar je gezin wilt verrassen!

Nog nooit naar prijswinnaar De Efteling geweest? Een ideaal uitje voor 2022, vooral met kids! Een hotel nabij De Efteling is dan wellicht een goed idee! 

Uniek kunstdepot sinds november 2021

Een kunstdepot dat voor publiek toegankelijk is? Dat was er tot voor kort nog niet! Maar sinds november afgelopen jaar is Nederland de trotse bezitter ervan. Om precies te zijn heeft Rotterdam de primeur. Depot Boijmans Van Beuningen biedt het publiek ‘een kijkje in de kunstkeuken’. Een blik achter de schermen van hét Rotterdamse kunstmuseum! Als je geïnteresseerd bent in kunst, dan kun je hier onder meer zien hoeveel onderhoud aan de ruim 151.00 kunstwerken gepleegd moet worden. Bovendien leer je er meer over de opslag van kunst. Een bezoek aan een kunstmuseum zal nooit meer hetzelfde zijn!

Floriade 2022

Almere en de Floriade zijn vanaf de lente van 2022 hét bloeiende middelpunt van het land. Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 kun je de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo Almere bezoeken, het grootste internationale evenement van Nederland! Lees meer hierover in ons Floriade-blog. En plan dat leuke uitje in 2022! Heb jij de Floriade-tickets op tijd te pakken, plak dan een dag of weekend vast aan jouw bezoek aan deze kleurrijke tentoonstelling en ontdek Almere.

De ‘Nachtwacht van Lelystad’

In het water langs de Oostvaardersdijk in Lelystad ligt fier maar kwetsbaar het VOC-schip de Batavia voor anker. Wil jij de imposante replica van het immense zeilschip uit de Gouden Eeuw nog bekijken? Dan is een zekere haast geboden. Althans, als dit pronkstuk niet meer te redden valt, zoals een nieuwsitem ons in het afgelopen jaar deed geloven. Het heeft al jaren te maken met schimmel en houtrot. Wordt hier niet snel iets gedaan, dan zinkt het schip zelfs binnen afzienbare tijd. De Batavia is een waar icoon in Flevoland, net als de Nachtwacht dat is in Amsterdam. Nog nooit gezien? Dan is het in 2022 dus hoog tijd!

Er zijn gelukkig wel plannen voor het aan land brengen van het schip, waarna met de redding ervan begonnen kan worden. Hopelijk op tijd!      

  • Naam
  • Email