Die moet je zien en meemaken: de Floriade 2022 in Almere!

Dol op alles wat groeit en bloeit, heb je groene vingers of ben je benieuwd naar onze toekomstige (groene) wereld? Noteer dan de volgende data in je agenda. Want van 14 april tot en met 9 oktober 2022 kun je de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo Almere bezoeken, het grootste internationale evenement van Nederland! Was tien jaar geleden Venlo het laatste toneel voor deze kleurrijke tentoonstelling, dit jaar is het noorden aan de beurt. Vanaf dit voorjaar vindt de Floriade Expo 2022 in ons eigen Almere plaats! 

Tickets voor Floriade Almere

Vanaf het najaar van 2021 is al begonnen met de verkoop voor de toegang tot dit wereldevenement. Maar ook nu nog kun je in het bezit komen van een dagticket voor Floriade Expo 2022 in Almere! Extra leuk? Bij de entree is een enkele rit in de Floriade-kabelbaan inbegrepen. Deze rit van 850 meter, van de noord- naar de zuidkant óf andersom, toont je het Floriade-park van bovenaf. Indrukwekkend! 

Wil je vaker gaan? Kies dan voor de Floriade Pas; deze geeft onbeperkt toegang tot het evenement op alle openingsdagen. Op de Floriade Expo 2022-site zijn zowel de dagtickets als de Floriade Pas te bestellen!

Groen? Almere doen!

Floriade en Almere zijn dus vanaf 14 april 2022 hét bloeiende middelpunt van het land. Maar ook daarna zal de stad voortborduren op het thema. Deze Floriade in Almere zal namelijk de basis leggen voor de toekomstige duurzame stadswijk Hortus, waar je maar al te graag rond wilt kijken mocht je de Floriade Almere 2022 gemist hebben. Heb jij de Floriade-tickets te pakken, plak dan een dag of weekend vast aan jouw bezoek aan dé wereldtuinbouwtentoonstelling en ontdek de leukste hotels in Almere. Want Almere telt meer natuurpareltjes dan je denkt. Met veel bos, enkele plassen, een vogelrijk stadspark en een heus stadsstrand, is Almere sowieso al groen! 

Uniek groots evenement – Floriade slechts eens in de 10 jaar

De Floriade is een unieke happening, die slechts eens in de tien jaar wordt gehouden. Als je er bent, zul je merken dat het ook niet anders kan. Want werken aan nieuwe methodes, technieken en tentoonstellingsruimten kost nu eenmaal tijd. Veel tijd! In 2022 is het dus zover: alle internationale groene experts komen bijeen op de groenste tentoonstelling, die deze editie het thema ‘Growing Green Cities’ voert. Wel 40 landen sturen hun specialisten, die groene oplossingen aandragen voor het verduurzamen en verfraaien van onze steden en dorpen. Maak o.a. kennis met hypermoderne zonnedakpannen, verticale tuinen en innovatieve snoeitechnieken. 

Maar ook als je niet per se geïnteresseerd bent in innovatieve methoden en slimme hoogstandjes, is de Floriade Almere een must-see. Wat er dan zoal te bewonderen valt? Prachtige tuinen die in bloei staan, een inspirerend arboretum, (groene) proeverijen en kunst. Alles wat ook maar enigszins te maken heeft met wat groeit en bloeit in de natuur, is er te vinden. Een hoop bloemenpracht en groene praal!   

Helden van de toekomst     

‘Tuinbouw’ heeft niet echt een hip imago. Tuinieren, telen en kweken, buiten óf in een kas: dát is – kort door de bocht – wat het is. Maar weet je wel dat de tuinbouw een cruciale rol speelt met het oog op de leefbare toekomst? We willen immers allemaal dat de wereld goed bewoonbaar blijft. Met de Floriade Almere 2022 worden de helden van de tuinbouw – van hoveniers en tuinarchitecten tot aspergetelers, tomatenkwekers en kasspecialisten – terecht in het zonnetje gezet. Qua timing- gezien het huidige urgente klimaatdebat – kan het niet beter!

Begin bij jezelf

Het hele idee van klimaatverandering gaat leven als je op de Floriade Expo 2022 in Almere bent geweest! Je ziet zoveel moois en zoveel toepassingen van over de hele wereld, dat je meteen hoop krijgt op een betere, leefbare wereld. En je leert dat je simpelweg klein kunt beginnen, op je balkon of in je eigen achtertuin! Toegepaste tuinbouw, voor jou!    

Een dagje Floriade Almere cadeau

Enthousiast geworden en weet je wel zeker dat je beste vriendin, partner of kind ook wel oren heeft naar verfrissende inspiratie voor balkon, tuin of moestuin? Geef dan binnenkort in plaats van een bloemetje een dagje Floriade cadeau! Natuurlijk neem je de persoon in kwestie ook mee voor een gezellige hotelovernachting in de buurt! De Floriade is maar eens in de 10 jaar; bedenk dus maar hoe origineel je verrassing is!

In plaats van een boeketje bloemen kun je ook denken aan ‘duizenden tulpen, hyacinten en narcissen’! Een dagje Keukenhof in Lisse dus… (van 24 maart tot 15 mei 2022)

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Ruiter schreef:

    Wat is de entreeprijs