Al plannen voor de zomer? Je kunt nog alle kanten op, voor een midweekje weg of een minivakantie dichtbij!

Geschreven op 14 juni, 2024
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Zomer

Vroeger was de zomervakantie dé vakantie van het jaar, tegenwoordig boeken mensen het hele jaar door een midweekje of weekendje weg aan zee. Toch blijft de combinatie van zon en vakantie favoriet. Je wilt namelijk lekker buiten eten, dansen in de openlucht en genieten van de zon op je huid. Je wilt het échte zomergevoel! Wie deze zomer niet ver wil reizen voor een minivakantie of midweekje weg, boekt een hotelovernachting, huisje of luxe tent in de mooiste streken dichtbij. Nieuwsgierig naar wat nu allemaal nog mogelijk is, zo kort voor de zomervakantie? Je kunt nog alle kanten op!

In een hotel – weekendje weg aan zee of midweekje weg  

Ga je in het naseizoen op ‘grote vakantie’ maar wil je in de zomer nog graag even een weekendje weg naar zee? Of ben je in het voorjaar al weg geweest en doe je het graag nog eens dunnetjes over? Lees hier over de leukste weekendjes weg aan zee en de beste hotelovernachtingen in de heuvels, op de hei of in de bossen. En ga voor die heerlijke zomer-minivakantie, in eigen land of op een Europese bestemming dichtbij. Wat je ook zoekt, een leuk hotelletje is zo geboekt!

1. Kust en Wadden

Eén hotelovernachting is veel te kort, of je nu naar Noordwijk, Texel, Terschelling, Zeeland of Scheveningen wilt! Deze kustbestemmingen lenen zich uitstekend voor een minivakantie of midweekje weg aan zee. Je raakt er niet snel uitgekeken! Zo combineer je in Scheveningen een heerlijke stranddag met een bezoek aan Den Haag en duinwandelingen door het natuurgebied Meijendel. Op Texel wissel je een duik in zee af met een leuke wadlooptocht of een bezoek aan een Texelse bierbrouwerij.   

2. De Veluwe

Deze zomer nog een paar dagen weg naar onze topregio? Geniet dan vier of vijf dagen lang bij een van die prachtige hotels op de Veluwe. Vaak met goed restaurant en zwembad, altijd met de beste wandel- en fietsmogelijkheden! De ene dag ga je met een boswachter de ‘wildernis’ in, de andere dag bezoek je het Kröller-Müller in Otterlo. Nu eens ga je heerlijk fietsen, dan weer kijk je bij Paleis Het Loo je ogen uit. Tijdens een midweekje weg op de Veluwe krijgt verveling geen kans!   

3. Sauerland en Moezel

Het Sauerland en de Moezelregio zijn betoverend mooi, vooral vanwege de on-Nederlandse landschappen. Wie het vlakke land even achter zich wil laten, hoeft maar een paar uur te reizen. Aan de Moezel geniet je van een rijke wijncultuur, steile berghellingen en prachtige wandelpaden op hoogte, langs de rivier. In het Sauerland vind je authentieke vakwerkdorpjes, heldere stuwmeren, talrijke kuuroorden en ‘belevenisbergen’ met zomerrodelbanen en prachtige wandelpaden. Tijdens zo’n minivakantie raak je helemaal in de ban van Duitsland!   

4. Zuid-Limburg

Ook vrij on-Nederlands is ons eigen Zuid-Limburg. Wie een idyllische bestemming nóg dichterbij zoekt, hoeft dus de grens niet over! Ook hier wandel je door een heuvelachtig landschap vol vakwerkhuizen en -boerderijen. Verder ontdek je er prachtige wijngaarden, mooie kerkdorpjes, het wonderschone Gulp- en Geuldal, mergelstadje Valkenburg en historisch Maastricht. Worden het een paar gezellige hotelovernachtingen nabij het Vrijthof, of logeer jij liever midden in het heuvellandschap?   

Op een vakantiepark – midweekje weg of minivakantie

Weet je nog niet waar je jouw zomervakantie door gaat brengen, of wil je deze zomer een leuk éxtra midweekje weg of een zalige minvakantie inplannen? Dan vind je het vast goed om te weten, dat er aankomende zomer nog genoeg huisjes vrij zijn op de mooiste vakantieparken (relatief) dichtbij. Ga jij voor vertrouwde namen? Bij ketens als Landal, Roompot en EuroParcs zit je qua comfort en familievertier altijd goed. Bovendien valt er nog genoeg te kiezen!

1. De kust

Onze eigen kust mag er wezen! Met meer dan 500 kilometer aan kustlengte, is Nederland met de fraaie duinlandschappen en zandstranden dé bestemming voor een heerlijke strandvakantie. De vele badplaatsen van Zeeland, Zuid- en Noord-Holland én de Waddeneilanden zijn niet voor niets bij velen favoriet. Op de gewilde vakantieparken van Landal Texel en op de parken in Zeeland zijn nog wel een aantal plekken te vergeven deze zomer. Maar ook elders langs de Nederlandse kust valt in het hoogseizoen nog prima te bivakkeren! 

2. De Veluwe

Een midweekje weg naar de Veluwe deze zomer? Da’s een goed idee! Met de ongerepte natuur, de idyllisch gelegen meertjes en een rijkelijk gevuld zomerprogramma vol gezellige markten en bruisende activiteiten, heeft de Veluwe alles in huis voor een geslaagde minivakantie met het hele gezin. Heb jij al gekeken bij de mooie Landal-vakantieparken op de Veluwe? Op deze parken hoeft geen mens zich te vervelen! Terwijl jij bij je huisje geniet van het uitzicht op de Veluwse natuurpracht, zijn je kinderen uren zoet in het zwembad of in het speelparadijs.

3. Frankrijk, Oostenrijk, Italië of?

Krijg jij nu eenmaal pas écht het vakantiegevoel zodra je de grens overgaat? Verken dan de mooiste regio’s die zich iets minder dichtbij, maar op maximaal een dag rijden van Nederland bevinden. Wat dacht je van een minivakantie aan de Deense kust, een huisje aan het Gardameer of een luxe villatent met uitzicht op de Franse Pyreneeën? Op onze pagina RCN Vakantieparken schitteren een paar prachtige Franse locaties. Wil je de ruimste keus als het gaat om vakantieparken in het buitenland, scrol dan eens door ons rijke Landal-aanbod.  

Wil je het complete zomeraanbod van leuke hotels en toffe vakantieparken zien? Bekijk dan de minivakanties en de 5-daagse hotelvakanties van Voordeeluitjes.nl. Wie de kinderen een groot plezier wil doen, gaat voor een vakantiepark in de buurt van een attractie- of dierenpark!

  • Naam
  • Email