Meivakantie 2022: leuke tips en gezellige uitjes

Geschreven op 24 maart, 2022
Door
  Geplaatst in Stedentrips, Tips & uitjes, Voorjaar

De meivakantie vindt dit jaar plaats van 30 april t/m 8 mei. Ga er lekker opuit, geniet van de lange dagen en (hopelijk) van de zon. Maar of het zonnetje zich nou wel of niet laat zien, er is genoeg te doen in deze periode van het jaar. Spendeer de meivakantie samen met je gezin, ontdek de Waddeneilanden of ga gezellig een dagje weg. In dit blog staan de leukste tips en uitjes voor de meivakantie 2022!

Ontdek een nieuwe stad

Weg in de meivakantie? Het is de ideale periode om op stedentrip te gaan. Het is niet te warm, niet te koud, het is langer licht en de natuur is op haar mooist. Ga bijvoorbeeld naar Maastricht! In deze levendige stad komen oud en nieuw samen. Je kunt hier een hele dag ronddwalen en ontdekken, maar ook urenlang op een terrasje zitten en de stad vanachter je glas bier of wijn bekijken. Dordrecht is ook zo’n mooie stad: gezellig, compact, supercentraal en vlak bij De Biesbosch. Wil je Nederland uit? Dan is Gent een goede optie. Belgisch bier, een historisch centrum, mooie panden langs het water en volop terrasjes, restaurants en musea. Wil je nog iets verder weg, denk dan eens aan Berlijn. Deze populaire stad is ook goed met de trein te bereiken!

Hop van Waddeneiland naar Waddeneiland

We schreven er al eens een blog over: eilandhoppen. Vanaf 1 mei is het weer mogelijk om van eiland naar eiland te hoppen. Er varen veerboten tussen de verschillende Waddeneilanden, zodat je in korte tijd meerdere eilanden kunt ontdekken. De sfeer op ieder Waddeneiland is zo anders, dat je je blijft verrassen! Je waant je heel ver weg, zonder daadwerkelijk ver van huis te zijn. Het perfecte meivakantie-uitje.

Waddeneiland - Voordeeluitjes Vakantieblog

Vier samen vakantie op een vakantiepark

Staat vakantie voor jou gelijk aan samenzijn? Dan is een week of weekend naar een vakantiepark een goed idee. Kies voor een bungalow midden in de natuur of juist aan de rand van een bruisende stad. Ga je voor een ruime vakantiewoning of een knusse studio? Van alle gemakken voorzien, tal van faciliteiten op het park en eventueel met subtropisch zwemparadijs? Dat wordt onbezorgd genieten! Op sommige vakantieparken mag je viervoeter ook gezellig mee, zodat jullie écht samen zijn.

Vier de vrijheid op een festival

Hét festival van mei is natuurlijk het Bevrijdingsfestival. Op 5 mei beseffen we dat onze vrijheid kwetsbaar is en vieren we de bevrijding van Nederland in 1945. Bekende en minder bekende bands en artiesten treden op op verschillende plekken in Nederland. Groningen, Almere, Den Haag, Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Enschede… Er is altijd wel een festival in jouw buurt. Mocht je het verderop willen zoeken, dan kun je er een lang weekend van maken en een hotelovernachting boeken. Andere leuke festivals in de meivakantie 2022 zijn het Pizza Lovers Festival in Apeldoorn, het Lente Kabinet Festival in Oostzaan en het Music on Festival in Amsterdam.

Tips en uitjes meivakantie 2022

Met (kleine) kinderen op pad? Bezoek een attractiepark of dierentuin. Sprookjespark de Efteling, Slagharen, Walibi, de Julianatoren… Stuk voor stuk leuke opties. Maar er zijn ook minder bekende parken waar je wellicht nog nooit geweest bent. Lees ons blog over minder bekende pretparken in Nederland eens! Een echt lente-uitje? Bezoek de Keukenhof en wandel, vaar of fiets tussen de kleurrijke bloemen door. Met verschillende restaurants, een speeltuin en dierenweide, beleeft jong en oud een leuk dagje weg.

  • Naam
  • Email