Last minute naar de kust deze zomer? 5 Nederlandse bestemmingen aan de kust voor een spontane vakantie

Nog geen vakantie geboekt, maar wil je er toch last minute opuit? Dat kan heel goed dicht bij huis, aan de Nederlandse kust. De uitgestrekte stranden, charmante kustplaatsen en rustige duinen bieden voor ieder wat wils, of je nu actief avontuur wilt met de kinderen of juist een rustig weekend weg van de hectiek van alledag.

5 last minute bestemmingen aan de Nederlandse kust

Elke bestemming aan zee heeft een uniek karakter en een eigen charme. Hier vind je acht leuke opties voor een last minute-zomeruitje.

Last minute naar Scheveningen

Scheveningen staat bekend om de iconische pier en het lange strand, en biedt een heerlijke mix van ontspanning en avontuur. Wandel over de levendige boulevard, smul van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants of bezoek de historische vuurtoren. Tijdens een ritje in het reuzenrad kijk je uit over de Noordzee en de stad, een bijzonder vergezicht. Ben je avontuurlijk aangelegd? Scheveningen biedt sporten als surfen en kitebuggyen.

Last minute-trip met de kinderen? In en rondom Scheveningen is genoeg te doen voor het hele gezin. In SEA LIFE kom je heel dicht bij haaien en zeepaardjes, en in FunZone aan de boulevard kan iedereen overtollige energie kwijt. Bij mooi weer biedt het strand natuurlijk ook eindeloze mogelijkheden, van strandkastelen bouwen en vliegeren tot zwemmen en over de golven springen.

Last minute naar Noordwijk

Kleurrijke bloemenvelden en een 13 kilometer lang strand, dat is waar Noordwijk om bekendstaat. Deze kustplaats biedt een fijne combinatie van brede zandstranden, duinen en een goede verbinding met de Bollenstreek. Kitesurfen, paardrijden op het strand en wandelen door de natuur, het kan er allemaal. Een (mid)dagje cultuur en historie is ook een optie dankzij diverse musea.

Kinderen kunnen zich uitleven in avonturenpark De Speelakker of genieten van een dagje tussen de dieren bij kinderboerderij De Dierenhoeve. Reis je met astronauten in de dop? Dan is een bezoek aan het Space Expo zeer de moeite waard.

Last minute naar Zandvoort

Zandvoort staat bekend om brede zandstranden en de nabijheid van Circuit Park Zandvoort: een leuke mix van strandplezier en motorport. Struin over het uitgestrekte strand en ontspan bij een gezellige strandtent of laat de adrenaline door je lijf gieren tijdens een race-ervaring op het circuit. Voor natuurliefhebbers zijn de wandelroutes in Nationaal Park Zuid-Kennemerland een aanrader.

In en rondom Zandvoort vind je volop mogelijkheden voor leuke dagjes uit met het hele gezin. Ga op schattenjacht bij het Juttersmu-ZEE-um en leer over de zee, of koel heerlijk af aan het water of in een zwemparadijs bij een van de vele vakantieparken aan de Nederlandse kust. Het strand biedt daarnaast volop mogelijkheden tot zandkastelen bouwen en waterpret.

Last minute naar de Waddeneilanden

De Waddeneilanden staan bekend om hun unieke duinlandschappen en brede stranden; een rustige en natuurlijke omgeving voor een echt ontspannen vakantie. Verken de serene natuurreservaten, geniet van een lange strandwandeling of fiets door pittoreske dorpjes. Elk eiland heeft zijn eigen charme, van de rust van Schiermonnikoog tot het levendige Texel. Natuur- en dierenliefhebbers zitten met een last minute-uitje naar een Waddeneiland helemaal goed, en ook voor een romantisch weekendje weg is de idyllische omgeving ideaal.

Ga met het hele gezin zeehonden spotten of ga samen op ontdekkingstocht tijdens een begeleide wandeling door de duinen. Ecomare op Texel is een leuke bestemming voor een educatief dagje uit met de kinderen. Je leert er van alles over de zeehonden die in de Noordzee rondzwemmen.

Last minute naar Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een perfecte plek voor een ontspannen vakantie met prachtige stranden in een rustige sfeer. Verken het Noordhollands Duinreservaat en bezoek de historische vuurtoren of maak een fietstocht door de duinen. Relaxen op een terras met uitzicht op de zee is natuurlijk ook een optie.

Avonturenpark De Goudvis biedt een dag vol speelplezier voor kinderen. Liever de natuur in? Ga op speurtocht in de duinen, of geniet van een dagje strand. Genoeg ruimte om lekker rond te rennen, en water en zand ter vermaak.

De Nederlandse kust biedt tal van mogelijkheden voor een last minute uitje deze zomer. Of je nu kiest voor de levendige sfeer van Scheveningen, de rust van de Waddeneilanden, of de veelzijdigheid van Zandvoort, er is altijd iets te beleven. Boek nu je last minute verblijf bij een hotel of op een vakantiepark aan de kust via Voordeeluitjes.nl en je klaar voor een onvergetelijke spontane vakantie!

  • Naam
  • Email