Even lekker je hoofd leeg maken? Ga dan naar de Nederlandse kust!

Geschreven op 10 april, 2023
Door

Het voorjaar is eindelijk in volle gang! Zo laat het zonnetje zich al steeds vaker zien en stijgt de temperatuur de laatste dagen ook boven de tien graden. Het voorjaar is dan ook de ideale tijd om lekker naar de kust te gaan. Zo staat de natuur in de Nederlandse duingebieden volop in bloei en kun je ook al lekker toeven op het strand of genieten op een terrasje met uitzicht over de zee. In dit blog lichten we enkele kustplaatsen uit met leuke tips over dingen die je kunt doen!

Zandvoort

Wil je graag een strandwandeling maken? Het strand van Zandvoort is daar uiterst geschikt voor. Je kunt lekker uitwaaien in het zonnetje en de zilte lucht opsnuiven. Na een wandeling kun je op het terras van een van de strandpaviljoens neerstrijken. Wil je op safari in eigen land? Dat kan! Nabij Zandvoort ligt een prachtig natuurgebied: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Echt ideaal voor wildlife-spotters, want de kans dat je hier reeën en damherten tegenkomt is ontzettend groot. Met een beetje mazzel kom je ook vossen boommarters, ijsvogels en vele soorten libellen en vlinders tegen. Let op: voor de Amsterdamse Waterleidingduinen heb je wel een toegangskaart nodig. Deze kun je hier voor € 1,50 kopen.

kustblog - kust - voordeeluitjesblog

Als je dan toch in Zandvoort bent, en je bent dol op de Formule 1, bezoek dan het Circuit Zandvoort. Door de ligging in de duinen is het heerlijk wandelen in de omgeving van het circuit. Rondom het circuit is er zelfs een wandelpad waarbij je geniet van zowel de natuur als de racetrack. Bovendien, wat veel mensen niet weten, kun je het circuit vaak bezoeken om een kijkje te nemen op het terrein. Als er geen evenementen zijn, kun je vanaf de hoofdtribune de baan bekijken. Regelmatig is het ook mogelijk om het binnenterrein te bezoeken. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie bij Bernies Bar & Kitchen met uitzicht op de baan. Ben je een echte racefanaat en wil je je weleens een coureur voelen? Dan kun je bij Racesquare virtueel racen.

Katwijk aan Zee

Wil je even lekker uitwaaien? Dat kan in het gemoedelijke Katwijk aan Zee, een geliefde familiebadplaats aan de kust van Zuid-Holland. Hier tref je pittoreske vissershuisjes, de op een na oudste vuurtoren van Nederland en een prachtig schoon strand aan. In Katwijk aan Zee kun je naast uitwaaien ook heerlijk shoppen en een verse vis eten in een strandpaviljoen. Voor een dagje relaxen of kuieren is het vier kilometer lange zandstrand een heerlijke plek.

Als je dan toch in Katwijk aan Zee bent, dan is een bezoek aan het Katwijks Museum zeker aan te raden. Als je wilt genieten van een prachtig uitzicht over Katwijk aan Zee, dan kun je de vuurtoren beklimmen. Deze staat in het dorp bekend als de Vuurbaak of de Vierboet. Ben je na de wandeling over het strand nog niet uitgewandeld? Dan kun je nog een wandeling maken naar het Vlaggeduin. Gelegen op een hoogte van 37 meter boven de zeespiegel is dit het hoogste punt van de provincie Zuid-Holland. Van bovenaf heb je een fraai uitzicht op het omliggende duinlandschap én je kunt in de verte de Noordzee zien glinsteren.

Scheveningen

Heb je het over de Nederlandse kust, dan heb je het natuurlijk meteen over de populaire badplaats Scheveningen. Aan het strand van Scheveningen tref je een van de mooiste pieren ter wereld aan: De Pier. In 2015 is deze opnieuw geopend en nu biedt de pier plaats aan diverse winkels en horecagelegenheden. Daarnaast kun je genoeg doen op de pier. Zo is de pier van oudsher een trekpleister voor strandliefhebbers die komen genieten van het uitzicht. Klim bijvoorbeeld naar het uitkijkpunt en geniet hier van het uitzicht over de zee, het strand en Scheveningen. Je kunt de kust natuurlijk ook bekijken vanuit het ruim 50 meter hoge reuzenrad.

Zoutelande

Je kent ongetwijfeld het liedje Zoutelande van BLØF; dat lied gaat over deze Zeeuwse kustplaats. Samen met Dishoek en Westkapelle wordt het ook wel de Zeeuwse Riviera genoemd. Dit is vanwege de hoeveelheid zonuren. Zoutelande heeft het strand op het zuiden en daarmee dus de meeste zonuren in Nederland. Ben je dus op zoek naar de zon? Dan zit je hier goed! De combinatie met de hoge duinen en de gezelligheid van het dorp zorgt voor een aantrekkelijk geheel. Geniet dus heerlijk van de zon op het strand, bij een van de vele strandtenten of op de gezellige terrassen in het dorp!

Als wandelliefhebber kun je hier – struinend door de hoge duinen – je hart ophalen. Vanaf het duinpad heb je een prachtig uitzicht over Walcheren en de Westerschelde. Daarnaast stuit je onderweg nog op een tankversperring en enkele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Wil je graag een kijkje nemen tussen de muren? Bezoek dan het Bunkermuseum!

Heeft dit blog je zin in een kustvakantie aangewakkerd? Zie jij het wel zitten om even lekker uit te waaien aan zee en lekker te genieten van de zon? Bekijk dan hier al onze kust-arrangementen en ga een paar dagen naar de kust!

  • Naam
  • Email