Eropuit met het hele gezin? 5x de leukste activiteiten bij Het Eiland van Maurik

Nog op zoek naar een (mini)vakantie in eigen land? Dan zit je met dit blog helemaal goed. Het Eiland van Maurik is een recreatiegebied midden in de Betuwe, omgeven door een oer-Hollands landschap. De ideale bestemming voor het hele gezin, want er zijn talloze activiteiten zodat niemand zich hoeft te vervelen. Van watersport en tochten door de natuur tot historische uitstapjes en een dagje dierentuin, er is voor ieder wat wils.

1. Het water op

Huur een (zeil)boot en verken het recreatiemeer. Een perfecte activiteit voor zowel beginners als ervaren zeilers. Liever zonder boot het meer op? Peddel staand op een surfplank over het rustige water, en geniet van de vrije omgeving. Wil je een echt unieke ervaring, dan is een tocht met een authentiek Vikingschip een echte aanrader. Waterfietsen is een fijne wateractiviteit voor het hele gezin, en avontuurlijke watersporters kunnen het meer verkennen vanuit een kano of kajak. Wil je meer snelheid, dan zijn waterskiën, surfen en jetskiën goede opties.

2. Wandelen en fietsen

Het Eiland van Maurik is een perfecte uitvalsbasis voor prachtige wandelingen door de Betuwe en langs het water. Volg gemarkeerde routes of trek je eigen plan en geniet in de lente van bloeiende fruitbomen, en in de herfst van schitterende gekleurde bladeren. Misschien spot je onderweg wel een roofvogel. Ook voor fietsers zijn er routes voor alle niveaus langs weilanden, dorpjes en boerderijen. Met de nodige terrasjes voor een welverdiende pauze. Gaat de hond mee op vakantie? Dan kan die lekker uitrazen op het speciale hondenstrand.

3. Op pad met het hele gezin

Voor gezinnen biedt de omgeving van Het Eiland van Maurik talloze activiteiten en bezienswaardigheden voor alle leeftijden. Waan je in de middeleeuwen tijdens een bezoek aan een historisch kasteel, waar je spannende geschiedenisverhalen te horen krijgt en geniet van prachtige uitzichten. Of speel samen een potje multigolf, een combinatie van midgetgolf en een serie uitdagingen. De natuur volledig omarmen deze vakantie? Doe dan mee aan activiteiten als vleermuizen spotten in de schemering. Maak samen natuurkunst, of bouw een insectenhotel.

4. Picknicken en spelen

Recreatiegebied Het Eiland van Maurik is een ideale plek voor een leuke picknick. Ga zitten bij een picknickplaats met uitzicht over het meer, of kies een plekje in het zand of het gras. Vul een mand met lokale lekkernijen en geniet van een ontspannen dagje uit. De kinderen kunnen heerlijk klimmen, klauteren en ravotten in de speeltuin, op het zand of in het water en de grote grasvelden zijn perfect voor een partijtje voetbal of frisbee. Er is ruimte genoeg voor iedereen om zich uit te leven. Doe zelf lekker mee, of geniet van een momentje me-time met een tijdschrift. Of pak je camera erbij en schiet een serie herinneringen aan een heerlijke vakantie.

5. Een actief dagje uit

Wil je iets doen in de buurt van Het Eiland van Maurik dat niet direct gerelateerd is aan het natuurgebied? In de omgeving zijn genoeg leuke uitstapjes te maken. Bezoek het Flipje en Streekmuseum in Tiel en leer over de geschiedenis van de Betuwe en de mascotte Flipje. In Ouwehands Dierenpark in Rhenen sta je oog in oog met panda’s, wandel je door het berenbos en kunnen de kinderen hun energie kwijt in de speeltuin. Durfals in het gezin? Dan is een klimbos een echte aanrader. Samen grenzen opzoeken en elkaar aanmoedigen, en na afloop iets lekkers om de dag mee af te sluiten.

Overnachten bij Het Eiland van Maurik

Maak je uitje naar Het Eiland van Maurik nog leuker door langer te blijven en te overnachten op het gelijknamige vakantiepark. Kom ’s avonds na een actieve dag tot rust in een comfortabel vakantiehuisje en geniet van de vele faciliteiten die het park te bieden heeft. Neem een duik in het grote overdekte zwembad of ontspan aan de waterkant terwijl de kinderen zich urenlang vermaken. In het hoogseizoen organiseert het animatieteam activiteiten als boogschieten en wandklimmen, extra leuk voor wat grotere kinderen.

Boek vandaag nog je verblijf bij Vakantiepark Eiland van Maurik via Voordeeluitjes.nl en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie midden in de prachtige Betuwe.

  • Naam
  • Email