5x de leukste dierentuinen van Nederland

Dierentuinen-Giraffes-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Dieren die in een dierentuin verblijven, kunnen ook wel de ambassadeurs van het dierenrijk worden genoemd. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar met behulp van wetenschappelijke onderzoeken komt men steeds meer te weten over hun soortgenoten in het wild. Daarnaast herinnert het zien van de prachtige, soms zeldzame diersoorten ons eraan dat we goed voor onze natuur moeten zorgen. Een dagje dierenpark is dus niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor jong en oud! In Nederland hebben we genoeg keuze aan leuke, interactieve dierentuinen, maar welke moet je nu absoluut een keer bezocht hebben?

1. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo in Emmen is onderverdeeld in vier gebieden: Jungola, Serenga, Nortica en Animazia. Deze dierentuin brengt een dagje uit naar een nieuw level door je mee op reis te nemen door de verschillende habitatten van de dierentuinbewoners. Bewonder de exotische vlinders, de olifanten en de ringstaartmaki’s in Jungola, sta oog in oog met de giraffes, zebra’s, neushoorns en leeuwen in Serenga en bevind je op de Noordpool in Nortica, waar de ijsberen hun intrek hebben genomen. Zeeschildpadden, naakte molratten én heel veel speelplezier vind je in Animazia… In één dag heb jij het hele dierenrijk gezien!

2. Ouwehands Dierenpark

Dit is misschien wel een van de leukste dierentuinen van Nederland, want Ouwehands Dierenpark in Rhenen is met name bekend vanwege de reuzenpanda’s. Deze schattige dieren kun je nergens anders in Nederland spotten, dus als bezoeker sta je hoogstwaarschijnlijk wel even stil bij het gigantische verblijf. Een ander hoogtepunt is Het Berenbos; hier worden bruine beren opgevangen met een slecht verleden, zodat ze nu van een onbezorgd leven kunnen genieten.

Dierentuinen-Reuzenpanda's-Voordeeluitjes-Vakantieblog

3. DierenPark Amersfoort

Dit is zonder twijfel het avontuurlijkste dierenpark van Nederland! Bij DierenPark Amersfoort is er veel klim- en klauterwerk dat op je wacht. Hoe avontuurlijk ben jij ingesteld? Beleef het park op een heel bijzondere manier; klauter boven de hyena’s, vlieg als een ooievaar en duik op bij de leeuwen. Met de Klim Alles-route sta je boven, onder en zelfs tussen de dieren.

4. Safaripark Beekse Bergen

Om op safari te gaan, hoef je echt niet helemaal naar Afrika te reizen. Bij Safaripark Beekse Bergen kun je het hele jaar door op auto-, bus- of bootsafari, waarbij je kennismaakt met alle wilde dieren van het dierenpark. Voor de echte avonturiers is er zelfs een kanosafari! Deze is ook prima te combineren met een van de andere safari’s. Je krijgt hier echt het gevoel dat je in een ander land bent!

5. Diergaarde Blijdorp

Een dierentuin die je eigenlijk ieder jaar opnieuw wilt bezoeken, is Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Het is niet voor niets een van de mooiste en populairste dierentuinen van Nederland. Hier ga je op ontdekkingsreis door de werelddelen; reis in één dag naar Azië, Afrika en Noord-Amerika. Naast bewoners van steppen, bossen en moerassen, kun je ook Aziatische olifanten bewonderen in Taman Indah en de onderwaterwereld ontdekken in het grote Oceanium.

Dierentuinen-Olifanten-Voordeeluitjes-Vakantieblog
  • Naam
  • Email

3 REACTIES

  1. Lisa Bakker schreef:

    Het lykt my heel leuk.

  2. annabelle zandbergen schreef:

    very good