Blue Monday 2020: zo maak je van deze dag een feestje

 

De meest depressieve dag van het jaar staat weer voor de deur: Blue Monday. Althans, zo ervaren veel mensen het. Op maandag 20 januari 2020 vindt deze dag des onheils plaats. Bereid je dus voor op een dag met chagrijnige collega’s, klagende buurmannen en prikkelbare huisgenoten. En kijk er niet gek van op als je zelf ook wat minder goed in je vel lijkt te zitten. Alle reden dus om deze dag te ontvluchten. Benieuwd hoe? Wij hebben enkele gouden tips om van Blue Monday een feestje te maken!

Wat is Blue Monday?

Blauwe maandag? Waar komt  deze benaming toch vandaan? De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht de term voor de dag waarop, volgens hem, de meeste mensen zich neerslachtig voelen in 2005. Dat heeft niets te maken met dat er een bijzondere gebeurtenis plaatsvindt op Blue Monday, de derde maandag in januari: de uitdrukking staat symbool voor een mindere periode in het jaar. De drukke feestdagen hebben we nog maar net achter ons gelaten, we hebben minder geld te besteden, alle rekeningen moeten weer worden betaald en als klap op de vuurpijl kunnen de meeste goede voornemens de kliko al in. Al met al weinig lichtpuntjes in de donkere wintermaanden. Daarom zoeken wij graag de positiviteit op en geven we je enkele handvatten om deze periode goed door te komen.

Ga een lang weekend weg

Veel mensen zullen op Blue Monday gewoon aan het werk zijn. Jij ook? Of probeer je er alles aan te doen om er niet aan te worden herinnerd? In dat geval is het slim om een lang weekend weg te gaan, waarbij je op maandag weer naar huis gaat. Natuurlijk moest je eerst even toestemming aan je baas vragen of je nog last minute een weekendje weg kunt gaan. Mocht dit geen probleem zijn, dan is eropuit gaan de ultieme manier om Blue Monday te ontvluchten!

 blue-monday-stedentrip-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Een dagje eropuit

Misschien was je niet van plan om een heel weekend weg te gaan, maar heb je deze dag wel vrij genomen om iets leuks te doen met je partner, kinderen of iemand anders. Bezoek bijvoorbeeld een dierentuin of attractiepark of maak een mooie boswandeling. Vind je dat het weer eens tijd wordt voor nieuwe kleding? Januari is ook vaak de maand van de uitverkoop: veel winkels gooien hun prijzen drastisch omlaag. Ideaal om te combineren met een stedentrip in eigen land. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen!

 

Boek een vakantie

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je toch liever gewoon thuis blijft. Bijvoorbeeld om klusjes te doen waar je normaal nooit aan toekomt. Of misschien heb je wel zin om een film te kijken of gewoon lekker met de laptop op schoot het internet af te speuren. Vooral dat laatste wordt door veel mensen gedaan, want statistisch gezien boeken veel mensen een vakantie op Blue Monday. Niet alleen vanwege de voordelige prijzen die vaak worden gegeven met een bepaalde vroegboekactie, maar ook iets te hebben om naar uit te kijken. Vaak gaat het dan om de voorjaarsvakantie, meivakantie of zelfs de zomervakantie. Welke vakantie het ook wordt, het is een ideale manier om van Blue Monday toch een feestje te maken!

 

  • Naam
  • Email