5 x onbekende bossen in Nederland om heerlijk in te wandelen

 

Wie houdt er niet van een mooie wandeling door het bos? Wandelend over bospaadjes onder sprookjesachtige bomen geniet je van de vele kleuren die de bossen rijk zijn. Wij hebben de vijf mooiste onbekende bossen in Nederland voor je op een rij gezet.

#1 Kroondomein Het Loo – Apeldoorn

De bossen van Kroondomein Het Loo behoren ongetwijfeld tot de mooiste van Nederland. Dichter bij een oerbos kom je in Nederland niet snel. Een levend en levendig woud dat nergens hetzelfde is. En al kom je er niet langs, je vindt er de hoogste boom van Nederland: een Douglasspar van bijna 50 meter hoog!

Hoteltip: logeren naast Paleis het Loo doe je in Hotel de Keizerskroon. Vorstelijke gasten zoals Tsjaar Peter de Grote gingen je al voor…

#2 Twickelse Bos – Delden

Het afwisselende landschap rond het Twentse Delden bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, heidevelden, vennen en bossen met eeuwenoude eiken. Daartussendoor slingeren beken en houtwallen. Op het landgoed bevinden zich zo’n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan de zwart-witte luiken. Ook vind je hier gebouwen zoals twee watermolens, een watertoren en een houtzagerij.

#3 Bunderbos – Zuid-Limburg

In het Bunderbos tussen Meerssen en Elsloo vind je vele bronnen en beken. Dat levert prachtige wandelroutes en rustieke picknickplekjes op. In het voorjaar ruik je hier de typische geur van daslook. Bijzondere diersoorten zoals de vuursalamander, de Alpenwatersalamander, de kleine salamander, diverse soorten vleermuizen, de ree, de das en de vos vinden hier onderdak.

Hoteltip: combineer het Bunderbos met een overnachting in Hotel de Merici. Dit voormalige klooster vind je midden in het gezellige centrum van Sittard.

#4 Doldersummerveld – Drenthe

Het Doldersummerveld is een uitgestrekt vochtig heidereservaat, gelegen op de flank van het beekdal van de Vledder- en Wapserveensche Aa, ten noorden van Doldersum. Het heideveld gaat aan de noordzijde over in een reliëfrijk, voormalig stuifzandgebied. Je wandeling begint bij de schaapskooi aan de Huenderweg en onderweg geniet je – vanaf de uitkijktoren die zich in de zuidoosthoek van het terrein bevindt – van een weids uitzicht over het heideveld.

Hoteltip: Aan de rand van het Doldersummerveld vind je het gemoedelijke Grenzeloos Slapen en Beleven. Uitgewandeld over de hei? Maak dan kennis met de geschiedenis van De Maatschappij van Weldadigheid in Museum de Koloniehof.

5# Staelduinse Bos – ‘s Gravenzande

Veel van het oerduin en het negentiende-eeuwse landgoed is nog steeds te zien in dit loofbos. Baan je een weg door overwoekerde lanen. Wandel langs de idyllische koestallen, de heemtuin en allerlei bijzonder natuurschoon. Ook indrukwekkend zijn de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog die je onderweg tegenkomt. Maar pas op, ga niet naar binnen. Veel te gevaarlijk! Bovendien verstoor je de huidige bewoners: vleermuizen.

Hoteltip: Hotel Saint Vincent in het Zuid-Hollandse Poeldijk ligt slechts op 10 minuten rijden van de natuurpracht van het Westland. Maar ook Den Haag, Rotterdam en Delft zijn makkelijk te bereiken voor wat stadsvertier vanuit dit monumentale hotel.

Nog niet uitgewandeld? Bekijk dan onze wandel-arrangementen!

 

  • Naam
  • Email