Dagje uit met kids: 5x de leukste ideeën voor het hele gezin

Naar de dierentuin, het museum of naar een pretpark? Het zijn allemaal potentiële uitstapjes om met de kinderen te gaan maken. Maar wat kies je? Soms is het moeilijk te beslissen wat je in het weekend of tijdens de vakantie met het gezin wilt gaan doen. Wij helpen je graag met het bedenken van een leuk dagje uit voor het hele gezin!

1.      Losgaan in een attractiepark

Iedereen kent natuurlijk de bekende attractieparken zoals de Efteling, Walibi of Hellendoorn. Deze parken worden altijd druk bezocht met als gevolg dat je urenlang in de rij staat te wachten voor een attractie. Zeker in weekenden en in de vakanties ontkom je daar niet aan. Daarentegen zijn er ook kleinere attractieparken die minder bekend zijn en waar een stuk minder mensen op afkomen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan Drievliet in Den Haag, de Waarbeek in Hengelo of Mini Mundi in Middelburg. Al deze parken hebben eveneens te gekke attracties, waarvan zowel ouders als kinderen kunnen genieten. Dat deze parken minder worden bezocht wil niet zeggen dat ze ook minder leuk zijn. Integendeel, vaak hebben kinderen en gezinnen de dag van hun leven in een van deze pretparken. Ben je benieuwd naar het aantal leuke kleinschalige attractieparken in ons land? Bekijk dan dit blog voor meer informatie.

2.      Dieren spotten in de dierentuin

Doorgaans vinden kinderen het ook ontzettend leuk om een dagje naar de dierentuin te gaan. Ieder kind heeft namelijk wel een favoriete diersoort die hij of zij graag van dichtbij wil bewonderen. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg dierentuinen te vinden, die een enorme verscheidenheid aan (exotische) diersoorten herbergen. Bekende dierenparken zijn bijvoorbeeld Safaripark Beekse Bergen, Wildlands in Emmen of Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Reis in één dag de wereld rond en sta oog in oog met je favoriete dieren.

3.      Kindvriendelijk museum

Als je tegen je zoon of dochter zegt, dat je graag een dagje uit wilt naar een museum, dan wordt daar vaak niet heel enthousiast op gereageerd. Die reactie zal anders zijn, wanneer je aankondigt  een kindvriendelijk museum te willen bezoeken. Het verschil met de gangbare musea is, dat deze ‘kindermusea’ speciaal zijn afgestemd op de jongere doelgroep. Kinderen kunnen spelen, experimenteren en zich helemaal uitleven. Bekende voorbeelden van dergelijke musea zijn NEMO Science Museum in Amsterdam, Corpus in Oegstgeest of het Afrika Museum in Berg en Dal. Ontdek de verfrissende musea en ga samen met je gezin op onderzoek uit!

4.      Wandelen in de natuur

Natuurlijk hoef je niet altijd de drukte op te zoeken, als je een gezinsuitje aan het plannen bent. Je kunt ook juist voor rust en ontspanning kiezen en waar kan dat beter dan in de natuur? Sommige kinderen houden er juist van om lekker te struinen door het bos of over de heidevelden. Eventueel zou je ook een fiets mee kunnen nemen, waardoor je ook langere afstanden kunt afleggen door de prachtige natuur. Of neem een bal mee en ga lekker een balletje trappen dan wel gooien met elkaar. Wat je ook doet, je zult merken dat je zoon of dochter een mooie dag heeft in de buitenlucht.

5.      Overnachten in een kindvriendelijk hotel

Ga je er liever even tussenuit met het gezin en zoek je iets voor een nachtje weg met kinderen? Bezoek dan een kindvriendelijk hotel, waarin kinderen hun spel voort kunnen zetten na een heerlijk dagje uit en waarin jij even tot rust kunt komen. Het voordeel van zulke hotels is, dat er vaak leuke faciliteiten aanwezig zijn, bestemd voor diverse doelgroepen. Deze accommodaties hebben vaak een zwembad, een pingpongtafel of zelfs een indoor speelparadijs. Wanneer deze onderdelen aanwezig zijn, weet je zeker dat kinderen een fijn verblijf zullen hebben. En jij dus ook!

Heb je zelf nog andere ideeën voor familie-uitjes? Laat dan een reactie achter onder dit blog.

  • Naam
  • Email