Ontdek de 5 leukste familie uitjes in eigen land!

Geschreven op 19 juni, 2019
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes, Zomer

Wordt het weer eens tijd om lekker met je kids op pad te gaan? Natuurlijk denk je dan aan familie uitjes, die in de zomer echt leuk zijn voor alle leeftijden. En voor die typische familie uitjes wil jij ideeën opdoen? Dan lees je hier over zeer goedkope uitjes, familie uitjes indoor dan wel outdoor, en te gekke familie activiteiten zoals racen of zelfs snowboarden. Ben je op zoek naar ideale bestemmingen voor gezins- of familievakanties? Dan zijn de familie-arrangementen misschien iets voor jou. Wil je in Nederland een dagje met het gezin op stap? Laat je dan vooral inspireren door onderstaande 5 leukste familieuitjes-ideeën!

Typisch Hollands uitje

Geef je kroost een lesje typisch Hollands. Ga naar Volendam, waar jullie in klederdracht worden gehesen voor een hilarisch portret. Staan jullie vooraan bij het productieproces van Delfts Blauw bij de Royal Delft Experience? Of bezoeken jullie liever het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem? Aangezien kids zelf mini’s zijn, vinden ze het Haagse Madurodam, waar ze hun eigen land in miniformaat zien, vaak ontzettend leuk. Laat je gezin kennismaken met de kaasdragers van weleer in het centrum van Alkmaar, waar op vrijdag de traditionele kaasmarkt gehouden wordt. Wat ook typisch Hollands is? Met koelbox en broodjes naar het strand! Bij mooi weer is dit een van de meest goedkope uitjes.

Futureland – een gratis familie uitje

In het havengebied van Rotterdam staat informatiecentrum Futureland. Voor zowel jong als oud is dit interactieve museum een uitje waard. Het is bovendien een gratis familie uitje! Je leert er alles over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2, een giga uitbreiding van de Rotterdamse havenactiviteiten. Klinkt saai? Neem er een kijkje met je gezin en je zult zien, dat het tegenovergestelde het geval is. Ga op fossielenexpeditie, neem een virtuele duik in de toekomst of pak de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Het is geen ‘droge kost’ aan de kade, maar vooral sprankelend en verrassend familieplezier!

Skidome Terneuzen – een verfrissend dagje uit

Een dagje uit met familie? Alleen als ie ijskoud is! Sneeuw is niet het eerste waar je aan denkt in de zomer. En toch, als het al een tijdje bloedheet is, snak je soms naar verkoeling. Stel je bent in Zeeland en de oververhitting slaat toe. Waar wil je dan naartoe? Natuurlijk naar Skidome Terneuzen! Hier tref je 365 dagen per jaar sneeuw aan! Glij op ski’s, snowboard of tube van de piste! Er is zelfs een sneeuwwit speelparadijs voor kids aangelegd! Hier vermaakt iedere ‘wintersporter’ zich gegarandeerd! En wie weet lig je de volgende dag weer gewoon op het brede Zeeuwse strand!

Eye Filmmuseum – oogstrelend familie uitje

In EYE, blikvanger aan het IJ en dicht bij het Centraal Station van Amsterdam gelegen, komt de filmwereld tot leven! Volg de interactieve videotour en ontdek hoe de spectaculaire films van tegenwoordig er zónder al die special effects uitzien. Wat krijgt de kijker normaal nooit te zien en wanneer komen er stuntmannen in actie? Je krijgt een ware inkijk in de keuken van de historische én de moderne cinema. Kinderen kunnen er een workshop volgen of meedoen aan een speurtocht. In de bioscoopzalen zijn zowel filmklassiekers als nieuwe films te zien. Hoewel kleine kids dit museum niet zullen waarderen, is dit voor veel gezinnen (met tieners) een leerzaam en oogstrelend familie uitje in eigen land!

Karten is kicken – ultieme uitdaging voor kids

Naar Bleekemolens Race Planet, met vestigingen in Amsterdam, Delft en Zandvoort, neem je je kids gewoon mee! Bij Race Planet organiseert men speciale familieheats van 10 minuten. Hoe leuk is het om een wedstrijdje aan te gaan met je zoon of dochter? En vooral: hoe groot is de kick voor je kind, als het de bocht sneller kan nemen dan zijn pa of ma? Van tevoren telefonisch reserveren is een must. Als je kind 8 jaar of ouder en minstens 1.35 meter lang is, dan mag het meedoen aan dit snelle en te gekke familie uitje!

  • Naam
  • Email