Hoe zet jij je vrije dagen van 2021 slim in voor een extra lange vakantie? Lees het hier!

Geschreven op 24 maart, 2021
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes, Voorjaar

Je vakantiedagen van 2021 zet je uiteraard graag zo voordelig mogelijk in. Wie heeft niet graag 18 dagen achter elkaar vrij door slechts 10 vrije dagen op te nemen? Dat heet slim combineren! Kijk je naar de kerstdagen van 2021, dan valt er voor werkend Nederland niet veel voordeel te behalen. Deze vallen immers precies in het weekend! Balen! Maar kijk je naar andere officiële feest- of verplichte vrije dagen in dit jaar, dan kun je je vakantiedagen van 2021 handig inzetten voor het verlengen van die zalige vrije tijd. Zo kun je tussendoor nog eens een wat langere vakantie plannen!

Vakantiedagen van 2021 optimaal inzetten? Vier die lente!

Deze verplichte vrije dagen (doordeweeks!) vallen in Nederland bovendien in de mooiste periode van het jaar: de lente! Het is niet voor niets dat steeds meer mensen een vakantie, midweek of weekendje weg in het voorjaar boeken. De temperaturen zijn meestal al prima, de prijzen vaak relatief laag en de natuur is volop aan het ontwaken. Win, win en win! Dit is de tijd voor een voordelig uitje in eigen land. En het mooie is: je kunt daarbij heel goed je vakantiedagen van 2021 superzuinig en dus slim inzetten!

4 vakantiedagen = 10 dagen vrij      

Goede Vrijdag is in ons land een officiële feestdag, maar helaas is deze niet voor iedereen vanzelfsprekend een vrije dag. Ben jij wel een van de gelukkigen, dan bieden Goede Vrijdag en Pasen een goede mogelijkheid als het gaat om slim inzetten van je vakantiedagen. Neem je de 4 dagen na paasmaandag op, dan ben je lekker 10 achtereenvolgende dagen vrij! Hoe zet jij ze in: als welkome minivakantie in Nederland?

Nederlandse feestdagen + vakantiedagen in april en mei 2021

Kijk zelf in onze kalenders, welke combi’s je allemaal kunt maken, om met minder verlofdagen méér vakantie te creëren!      

kalender - vakantiedagen - Voordeeluitjes - Vakantieblog

8 vakantiedagen = 16 dagen vrij

Op 27 april viert Nederland Koningsdag, die voor de meesten van ons een vrije dag is. Heb jij bovendien het geluk om óók op 5 mei vrij te zijn, dan kun je mooi je vakantiedagen van 2021 om Konings- en Bevrijdingsdag heen plannen. Een snel rekensommetje leert je, dat je door 8 dagen op te nemen maar liefst 16 dagen aaneengesloten vrij bent! Hoe ga je die tijd gebruiken? Wat dacht je van een leuke 14-daagse vakantie tussendoor, lekker aan zee of midden in de ontluikende natuur?

10 vakantiedagen = 18 dagen vrij

Wil je iets verderop in de maand mei even lekker 18 dagen aan één stuk door vrij zijn? Dan neem je fijn je vrije dagen rondom de officiële feestdagen Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag op. Zo heb jij vakantie van 13 tot en met 30 mei, door slechts 10 verlofdagen kwijt te zijn. Misschien kun je zelfs al een beetje de zomer vieren rond deze tijd, op een van de mooie vakantieparken in eigen land of in een van de hotels aan onze mooie kust.

  • Naam
  • Email