Januari saai? Welnee! Juist nu tijd voor échte winteruitjes!

Geschreven op 8 januari, 2024
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes, Winter

Januari de saaiste maand van het jaar? Het is maar net wat je er zelf van maakt! Helemaal nu het kouder wordt, is januari dé maand voor een weergaloos winteruitje. Binnenkort voelt een winteruitje ook écht als een winters uitje! Misschien is het nog wat lastig te geloven. Zijn de grijze luchten, waaraan geen einde leek te komen, dan nu verleden tijd? Vat de koe bij de hoorns en ga voor een typisch winteruitje, want december heeft niet het alleenrecht op leuke evenementen en cool vertier. Ook in de eerste maanden van het jaar valt er in ons land genoeg te beleven!

Volop schaatsplezier?

De ijsclubs wrijven zich al in de handen. Veel koude nachten maar ook overdag temperaturen beneden nul zijn immers voorspeld. Waar het water ondiep is, kan al snel geschaatst worden. Van een Elfstedentocht is natuurlijk nog lang geen sprake, maar van een recreatief rondje mogen we alvast (voorzichtig) dromen!

Winterkasteel

Meer weten over het kasteelleven van vroeger, workshops volgen, gezellige spelletjes spelen of naar spannende ridderverhalen luisteren? Laat je dan verrassen op het romantische Muiderslot in Muiden, Noord-Holland, waar je tot en met 25 februari 2024 een sprookjesachtig decor binnen kunt stappen.

Nog even naar Amsterdam Light Festival

Wie de lichtjes en de gezelligheid van december nog niet los wil laten, is nog tot en met 21 januari 2024 in Amsterdam aan het juiste adres. Wandel of vaar door onze hoofdstad en herbeleef nog even die magische decembermaand. Met dank aan duizenden lampjes, sprankelende lichtshows en schitterende kunstwerken!

Voordelig naar het theater

Het Nationaal Theaterweekend komt eraan! Omcirkel 27, 28 en 29 januari 2024 maar vast in je agenda, want in dit culturele weekend staat het theater zelf in de spotlights. En dat niet alleen: het theaterbezoek is op deze dagen ook extra voordelig! Voor een prikkie naar een muziekoptreden, balletvoorstelling, musical of cabaretshow: hoe leuk klinkt dát?

Winter Efteling

In december niet toegekomen aan een bezoek aan de Efteling? Geen nood, want nog tot en met 4 februari 2024 kun je terecht in de Winter Efteling. Laat het magische wintergevoel nog even toe en warm je aan winterse lekkernijen en een hoop gezelligheid. De Efteling in wintertooi verrast met een Warme Winter Weide, een schaatsbaan en allerlei cool entertainment. Juist in koudere perioden een tof winteruitje!  

IJskoud kunstje in Zwolle

Het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle nog niet bezocht? Het kan nog, tot en met 25 februari 2024! Kunst met een ijskoude en grote K: dát kun je er verwachten, met als thema dit jaar ‘What a Wonderful World’. Dit winteruitje is ijskoud (trek een dikke jas aan), maar tegelijkertijd hartverwarmend!

Winterwandelen

Ging je er in december nog in de regen opuit, nu begeef je je bij droge én ijskoude temperaturen op de mooiste paden in eigen land. Winterwandelen kost je niets, behalve een beetje energie, maar levert je heel veel op! Zoals fenomenale uitzichten. De mooiste routes voor onvergetelijke winterwandelingen? Blik even terug en volg onze wandeltips op!

Speciale winteruitjes van Voordeeluitjes.nl

Wie op zoek is naar hotels die leuke extra’s bieden in deze koude periode, neemt een kijkje op onze pagina Wollige Winterweken. Wie weet zit jij binnenkort buiten in het bubbelbad, schuif je aan bij een proeverij of waag je een gokje in het casino! Ook onze Winterspecials bieden gave buitenkansjes!

In een huisje tijdens de Wollige Winterweken? Zeker een gezellig idee!

  • Naam
  • Email