Lees onze 5 tips voor een heerlijke nazomer!

Geschreven op 17 augustus, 2020
Door
  Geplaatst in Herfst, Nederland, Tips & uitjes, Zomer

 

De scholen zijn weer begonnen, althans op veel plekken. Ook op de werkvloer is het gros van het personeel al terug van weggeweest. Maar nu is het jouw beurt! Althans, als je geen rekening hoeft te houden met kinderen of collega’s. Wat we willen zeggen is natuurlijk: ga voor een fijne nazomer in september of oktober als het kan! De bestemmingen zijn niet overvol, de zon is op zijn mildst en de temperaturen zullen niet snel oplopen tot hittegolfniveau. Wie niet gebonden is aan tijd, gaat lekker laat op vakantie! Heerlijk nazomeren doe je zo:

Bewegen in de najaarszon

Ga je er in de nazomer even lekker tussenuit? Dan zul je ontdekken dat er altijd een mooi en vooral rustig plekje is onder de zon. Wat dacht je van fietsen langs de Noordzeekust met de najaarszon op je bol? Of wandelen op de Veluwe nu de heide nog mooi paars kleurt? Bovendien laten wilde dieren zich eerder zien als er van topdrukte geen sprake meer is. Ook de provincie Drenthe leent zich prima voor een kleurrijke tocht door de natuur! Kijk ook eens uit naar onze leuke meerdaagse wandel- en fietsvakanties.

Wijn is fijn

Een echte wijnliefhebber? Ook dan is het extra leuk om eind augustus of begin september de dichtstbijzijnde wijnhellingen te bezoeken. In de nazomer is er altijd wel een leuk wijnfeest bij te wonen, zelfs relatief dicht bij huis, bij onze oosterburen. Wat dacht je van lekker nippen langs de Moezel? Of aanschuiven op een terrasje in Rüdesheim aan de Rijn? Maar ook in eigen land zijn steeds meer wijnranken te ontdekken. Onder andere Zuid-Limburg en de Achterhoek leveren uitstekende wijntjes af. Proef ze zelf!

Nazomer-Moezel-wijn-Voordeeluitjes-VakantieblogNazomer-Fietsen-Voordeeluitjes-VakantieblogNazomer-Veluwe-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Naar pretpark of dierentuin

Ben jij zo iemand die stiekem zélf erg geniet van de adrenalinekick tijdens een rondje achtbaan of van aapjes kijken? Weet dan wat je te doen staat: zoek in september of oktober een attractie- of dierenpark op! Heb je de nieuwe mannetjesleeuw Ramzes al gespot in Dierenpark Amersfoort of babyolifant Vinh die op 4 mei in Artis Amsterdam in slechts één minuut ter wereld kwam? En ben je al ‘gelanceerd’ tijdens een ritje in de Gold Rush, Slagharens zeer spectaculaire achtbaan? Waar wacht je op?

Let op: in veel gevallen geldt tegenwoordig, dat er voor een dag(deel) in de diverse parken vooraf gereserveerd moet worden!

Stedentrips

Wil je echt lekker scoren tijdens het winkelen? Ga dan dit najaar naar een bruisende stad in eigen land! Een keer iets anders? Lees dan ons recente blog over verrassend leuke steden. Al is in de meeste plaatsen de zomeruitverkoop al achter de rug, echte bodemprijzen vind je nu. De zogeheten ‘midseason sales’ zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het gaat om een soort tussen-sale, waarvan de ondernemer zelf de begin- en einddatum bepaalt. Zo kun je deze nazomer je kledingkast alvast voordelig vullen met leuke zomeritems voor het volgende jaar. Zin in goede merkkleding voor weinig? Bezoek de bekende outlets als Designer Outlet Roermond, Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad, Designer Outlet Roosendaal of Maasmechelen Village, net over de Belgische grens.

Combi stadsvertier en strand

Wat veel mensen doen dit jaar? Een strand- annex uitwaaivakantie combineren met het bezoeken van enkele grote dan wel historisch interessante steden in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld een strandvakantie Noordwijk of Zandvoort makkelijk verrijken met dagjes uit naar Leiden, Haarlem of Amsterdam. Bij Herberg Welgelegen in het Zuid-Hollandse Valkenburg zit je mooi centraal ten opzichte van Leiden, Noordwijk en Katwijk, en heb je dus zowel strand als stadsvertier binnen handbereik. Hier is nog volop beschikbaarheid in het najaar, op basis van logies en ontbijt! Een hotelovernachting in Den Haag, nabij Scheveningen, belooft natuurlijk ook zo’n sprankelende combinatie. Jij maakt je welverdiende nazomeruitje zo veelzijdig als je zelf wilt!

Zin in vakantie in eigen land, in het meest kleurrijke seizoen van het jaar? Dan biedt Voordeeluitjes.nl uitkomst. Dat wordt heerlijk en voordelig nazomeren!

  • Naam
  • Email