Op naar Roompot: dit zijn de mooiste vakantieparken in Nederland

Roompot-BosparkWolfsven-Voordeeluitjes-Vakantieblog
Roompot Bospark ’t Wolfsven

Je hebt de naam sowieso weleens gehoord en het is niet onwaarschijnlijk dat je er een keer geweest bent: de vakantieparken van Roompot. Roompot staat voor gemak, comfort en onbezorgd genieten, op vakantieparken verspreid door heel Nederland. Denk aan een verblijf aan de kust in Zeeland, in het natuurschone Limburg of midden op de Veluwe; de vakantieparken van Roompot bevinden zich op de allermooiste locaties. Zodra je het park oprijdt, laat dat vakantiegevoel nooit lang op zich wachten. Waar wacht je nog op? Vlot, naar Roompot!

1. Schoon Limburg: Roompot Vakantiepark Weerterbergen

Roompot Weerterbergen is een van de populairste Roompotparken, en dat is niet voor niets, want hier kom je écht tot rust. Gelegen aan een groot recreatiemeer, op een prachtige locatie in het noorden van Limburg, zijn er tal van ontspannen activiteiten voor jong en oud binnen handbereik. (Water)fietsen, jeu-de-boulen, zwemmen in het subtropisch zwemparadijs en de smaakpapillen verwennen in de pizzeria, het buffetrestaurant of de snackbar … de mogelijkheden zijn eindeloos. Een dagje Eindhoven of een bezoekje aan hoogveengebied de Peel? Je bent er zo!

2. Achter de duinen bij Roompot Vakantiepark Kijkduin

Roompot Kijkduin is de ideale bestemming voor een vakantie aan het water. Het park staat namelijk pal achter de duinen bij Kijkduin, op loopafstand van de zee. Heerlijk! Wissel je Roompotvakantie aan de kust af met een tripje naar Den Haag of blijf lekker in de buurt van je luxe chalet of bungalow, waar je onder meer kunt lasergamen, zwemmen, sporten en terrassen. Geen zorgen om de kinderen, want op dit autoluwe park kunnen zij onbezorgd rondrennen. Naast Kijkduin vind je Scheveningen, waar je kunt flaneren over de Pier, dineren in een reuzenrad boven zee en oog in oog staat met haaien en roggen in Sea Life.

Roompot-Kijkduin-Voordeeluitjes-Vakantieblog
Roompot Vakantiepark Kijkduin

3. Rust aan de Noordzeekust: Roompot Resort Duynzicht

Nog zo’n topper aan de kust is Resort Duynzicht. In een luxe villa, op 500 meter van de zee, kom je heerlijk tot rust. Écht tot rust, want er zijn op dit park geen horecagelegenheden, kinderanimatie of ander vertier te vinden. Wel zijn er fietsen te huur, waarmee je de prachtige natuurgebieden, kleurrijke bloemenvelden en de schitterende duinlandschappen in de omgeving verkent. Je fietst vanaf het park ook zo naar Den Helder; binnen een half uur sta je in deze maritieme stad. De gezellige terrasjes, winkels en musea lachen je tegemoet!

Roompot-Duynzicht-Voordeeluitjes-Vakantieblog
Roompot Resort Duynzicht

4. Altijd wat te doen bij Roompot Bospark ’t Wolfsven

Vanuit het Noord-Brabantse Bospark ’t Wolfsven kun je alle kanten op. Het vakantiepark staat in het gezellige Mierlo, gelegen tussen Eindhoven en Helmond. Bezoek het indrukwekkende natuurgebied de Strabrechtse heide, huur een fiets en zie met eigen ogen hoe mooi Brabant is en stap de magische wereld van Toverland in. Eigenlijk hoef je het park helemaal niet te verlaten, want de kano- en waterfietsverhuur, het binnen- en buitenzwembad, de recreatieplas met zandstrand, de bar en de vele sport- en spelfaciliteiten zorgen voor dagenlang vertier.

5. Midden in de natuur bij Roompot Bospark De Schaapskooi

De groene schatkamer van Nederland, afwisselende natuur en het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa … We hebben het natuurlijk over de Veluwe. Bij Bospark De Schaapskooi, gelegen in Epe, verblijf je midden in deze groene oase, waardoor zowel rustzoekers en natuurliefhebbers als avonturiers zich hier op hun plek zullen voelen. De ene dag sta je vroeg op om wild te spotten, de volgende dag neem je een duik in het overdekte zwembad of kom je het terras van je vrijstaande chalet niet meer af. Als je midden op de Veluwe verblijft, hoort de natuur verkennen er uiteraard bij. Volg een fiets- of wandelroute en ontdek wilde dieren, heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Een dagje weg? Apenheul, Julianatoren en Paleis Het Loo zijn niet ver van het park verwijderd.

  • Naam
  • Email