TIPS | Dit zijn de leukste activiteiten rond Pinksteren 2022

Geschreven op 27 mei, 2022
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

Ja, weer zo’n extra vrije dag op maandag 6 juni! Pinksteren komt eraan en dat betekent een welkome verlenging van een – hopelijk zonnig – weekend. Na een paar ellendige coronajaren is het weer tijd om de bloemetjes buiten te zetten. En dat blijken we ook massaal te doen! Jij bent vast nog op zoek naar de leukste activiteiten in het pinksterweekend. Bezoek jij graag een attractiepark, omring jij je graag met dieren of beleef je graag oude kasteelromantiek? Lees in ons blog de leukste ideeën, voor een onvergetelijk dagje uit met Pinksteren!

Een portie adrenaline graag!

Heb jij ook afgeteld naar al die heerlijke vrije dagen in het voorjaar, en is het tijd voor actie en avontuur? Als pretparkliefhebber ga jij met Pinksteren voor je adrenalineshotje! Veel pretparken in eigen land zijn inmiddels weer als vanouds toegankelijk; reserveren van een tijdslot is immers niet meer nodig. Al is online reserveren natuurlijk wel handig! Wordt het een dagje Efteling, Slagharen, Hellendoorn of Walibi? Vergeet niet dat er ook minder bekende, leuke parken zijn die met name de allerkleinsten goed bedienen. Denk aan Toverland in Sevenum, Tivoli in Berg en Dal, Wipe Out Kids in het Gelderse Zoelen en De Waarbeek in Hengelo! Dus, wat te doen met Pinksteren? Reserveer een ticket en ga in het pinksterweekend lekker los, of over de kop!

Dagje uit met Pinksteren – musea in de buitenlucht

Wie op zoek is naar de leukste outdoor activiteiten tijdens Pinksteren, heeft wellicht iets aan deze uiteenlopende openluchtsuggesties. Bezoek eens een van de vele openluchtmusea die ons landje rijk is. Zo is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem een echte aanrader. Loop langs de authentieke Nederlandse gebouwen en leer over oude ambachten op een terrein, dat maar liefst 44 hectare groot is. In Madurodam in Den Haag zie je Nederland in miniformaat. Bij de windmachines mag je zelf energie opwekken! Nog meer niet-stoffige musea om aan te doen met Pinksteren? Onder andere Biesbosch MuseumEiland in Noord-Brabant, Kameleondorp in het Friese Terherne en Deltapark Neeltje Jans in Zeeland laten je buiten een stukje wijzer worden!

Pinksteren-Vakantieblog-Voordeeluitjes

Gezinsuitje naar de dierentuin

Op zoek naar de combinatie dierentuin bezoeken en prachtige natuur ontdekken? Ouwehands Dierenpark, midden op de Utrechtse Heuvelrug, biedt die fraaie mix. Ook kun je hier de net 2 jaar oud geworden reuzenpanda Fan Xing nog bewonderen, voordat deze in het najaar naar China vertrekt. Nog meer redenen om naar de dierentuin te gaan tijdens Pinksteren 2022? Ja, want bij Beekse Bergen scharrelt een babygiraffe nieuwsgierig over de Brabantse savanne, in Burgers’ Zoo kun je het pasgeboren zeekoekalfje van dichtbij bekijken en in Diergaarde Blijdorp zie je een uniek ijsberenduo. Nivi en Wolodja zijn overduidelijk dikke maatjes. Mooi om te zien!   

Strandtentje pakken?

Zijn borrelen, lunchen en dineren jouw favoriete activiteiten met Pinksteren? Je hoeft hiervoor uiteraard je eigen tuin niet uit. Maar wat dacht je van een prachtig uitzicht op zee, terwijl je geniet van je hapje of drankje? Steeds meer sfeervolle paviljoens en strandtentjes op onze eigen stranden bieden meer dan een frietje of een kop koffie met gebak. Wordt het Scheveningen, Zandvoort, Bloemendaal of de Waddenkust, óf ga jij naar onze zuidelijkste kustprovincie? Een vakantie of uitstapje naar Zeeland is namelijk snel gepland. De gezellige Zeeuwse strandpaviljoens zijn te vinden bij de diverse duinovergangen. Ga jij voor het pannetje mosselen, met je blik op de branding?

Pinksteren-Vakantieblog-Voordeeluitjes

Wat te doen op 2e Pinksterdag? Bezoek een kasteel!

Ieder jaar opnieuw staat de Dag van het Kasteel op de agenda tijdens Pinksteren. Dit jaar staan de kasteeldagen in het teken van de vele rampen, die onze kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Vooral het jaar 1672 was niet best voor de kastelen op ons grondgebied! Wat te doen op 2e Pinksterdag als je een mooi kasteel eens vanbinnen wilt bekijken? Het wordt lastig kiezen, want maar liefst 100 deelnemende kastelen openen hun poorten op deze speciale dag. Voorbeelden van écht sprookjesachtige kastelen? Bewonder Kasteel Cannenburgh in Vaassen, Kasteel Amerongen en Slot Zuylen in de provincie Utrecht, Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten, Paleis het Loo in Apeldoorn of Kasteel Dussen in Noord-Brabant!

Wil jij er écht even helemaal uit zijn tijdens het aankomende Pinksterweekend? Maak er dan een gezellig weekendje weg van en ga voor die leuke last minute op een vakantiepark met Pinksteren. Of wellicht wil jij liever naar een hotel met Pinksteren?

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Sandra schreef:

    Mooiste kasteel staat er niet eens bij: Kasteeld e Haar natuurlijk!