Ga wijs op reis deze zomer!

Geschreven op 5 juni, 2020
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes, Zomer

Lekker spontaan eropuit? Impulsieve uitjes zijn vaak het leukst en die kunnen op termijn echt wel weer, maar nu in sommige gevallen nog even niet. Hoe ga jij deze zomer wijs op reis? Als je weet waar je aan toe bent, kun je echt wel genieten hoor in het nieuwe normaal. Een bezoekje vooraf reserveren? Het is even wennen, maar beter dan alleen maar thuiszitten. Kortom, ga lekker én wijs op reis! Hoe dan? Lees het hier!

Terrasje pakken

Veel terrassen in Nederland zijn sinds 1 juni weer geopend, al zijn er natuurlijk allerlei coronamaatregelen getroffen. In alle vrijheid ergens neerstrijken zoals we het gewend zijn? Nee, nog even niet. Maar je hoeft in ieder geval in de meeste gevallen niet van tevoren te reserveren voor een plekje! Een medewerker zal je hoogstwaarschijnlijk naar een tafeltje leiden. En als je dan eenmaal zit, kun jij fijn proosten op dat heerlijke kleine stukje vrijheid, dat je terug hebt!

Uit eten

Restaurantbezoek kan nog niet geheel spontaan. Je zult eerst moeten reserveren, online dan wel telefonisch. Waar je ‘vroeger’ alleen reserveerde als je topdrukte verwachtte, is het vastleggen van restaurantbezoek momenteel in alle situaties de norm. Let op: ook als je op een vakantiepark verblijft, moet je in de meeste gevallen reserveren voor het parkrestaurant. Bovendien kan het zo zijn, dat aan je etentje een tijdslimiet verbonden is.

Naar pretpark of dierentuin

Veel pretparken en dierentuinen in eigen land zijn inmiddels geopend, mét de nodige aanpassingen. Soms zijn er bepaalde looproutes uitgezet, enkele gebieden afgesloten of anderszins maatregelen genomen. Spontaan besluiten ernaartoe te gaan is niet de bedoeling. Je zult echt van tevoren moeten reserveren, waarbij er in veel gevallen een tijdslot geldt, zoals dat bijvoorbeeld bij Familiepretpark Julianatoren en de Efteling het geval is. Pretparken laten overigens nog geen grote groepen toe. Kijk dus altijd even op de site van het betreffende park als je goed voorbereid wilt zijn!

De vrije natuur in

Fietsen en wandelen kan gelukkig altijd nog in grote vrijheid! Wil je een van de Drentse nationale parken doorkruisen, onze trots de Veluwe ontdekken of rondstruinen door het schitterende Zuid-Limburgse heuvelland, dan kun je spontaan op pad gaan. We hebben in eigen land genoeg natuur, waarin de 1,5-meterregel makkelijk te handhaven is. Blijft natuurlijk belangrijk om te bekijken hoe druk het ter plekke is!

Naar het museum

In restaurants mogen maximaal 30 bezoekers binnen zijn. Voor musea geldt dit maximum in principe niet. De capaciteit wordt berekend naar het aantal vierkante meters vloeroppervlakte. Openluchtmusea hebben niet zo snel teveel bezoekers aan boord; hier kan veelal vrij rondgelopen worden. Men doet daarbij een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de gast en soms is er sprake van eenrichtingsverkeer. Ook kan er een tijdslot gelden; bekijk vooraf of dit het geval is.

Met de boot naar de Wadden

Vanaf half juni moet je voor de meeste overtochten naar de diverse Waddeneilanden vooraf online reserveren. Je koopt dan een ticket op datum en tijd. Voor een overtocht naar Texel hoeft dit vooralsnog niet. Vergeet je mondkapje niet! Dat is vanaf 1 juni namelijk verplicht, in het openbaar vervoer maar ook op de veerboot naar de Wadden.

Zwembad- of strandbezoek

Wil je naar het zwembad of het subtropisch zwemparadijs, al dan niet gelegen op het vakantiepark waar je wilt verblijven? Dan geldt in de meest gevallen, dat reservering voor een dagdeel of een aantal uren verplicht is. Bij Center Parcs bijvoorbeeld, is vooraf reserveren de norm. Een dagje naar het strand vereist geen voorwerk of reservering. Wel is het raadzaam de drukte op de toevoerwegen en in de treinen richting kust in de gaten te houden. Ga je met de trein – richting Zandvoort, Scheveningen of Vlissingen – vergeet dan niet een mondkapje te gebruiken.

Wijs op reis – (her)waardeer Nederland

Wijs op reis is momenteel vooral in eigen land blijven! Laat Voordeeluitjes.nl nu net expert zijn in vakanties dichtbij. Veel van de bij ons aangesloten hotels en vakantieparken hebben bovendien de nodige coronamaatregelen getroffen, zodat je er vrij zorgeloos kunt overnachten!

  • Naam
  • Email