Wellness weekend: de leukste 10 resorts van Nederland

Geschreven op 26 september, 2022
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes, Wellness

Welk jaargetijde ook, een bezoekje aan een wellness resort is altijd heerlijk! In de winter voor de warmte, in de zomer voor wat verkoeling. Saunacomplexen en wellnesscentra zijn er in alle soorten en maten. Maar wist je dat er ook hotels zijn, die tegelijkertijd een wellnesscentrum zijn? De talloze sauna’s, baden en massagebehandelingen zorgen voor pure ontspanning. En voor iedereen die een wellness resort met overnachting in eigen land zoekt: dit zijn de leukste 10 wellnessresorts van Nederland!

Wil jij naar een van onderstaande wellness resorts in Nederland? Houd er dan rekening mee, dat reserveren vooraf in de meeste gevallen verplicht is!

1. Corendon City A’dam

Weekendje Amsterdam combineren met pure ontspanning? Dat treft bij het 4-sterren Corendon City Hotel Amsterdam! Na een dag slenteren langs de grachten van onze hoofdstad, kun je in het hotel zelf de luxe wellnessoase vinden. De grote Vitality Spa telt ruim 1.000 vierkante meter verwennerij. Ga eerst naar de Turkse hamam om je te ontdoen van ‘overbodige huidcellen’, zodat je klaar bent voor de Finse sauna, het stoombad of de infrarood sauna. Zwem daarna in de Vitality Pool heerlijk tegen de stroom in. Of sluit alle prikkels buiten in de Tepidarium Lounge. De wat? Klonk ons ook wat vreemd in de oren, maar wil zoveel zeggen als een ultiem rustgevende ruimte met aangename temperatuur, verwarmde ligbanken en geuren van natuurlijke kruiden.

2. Kurhaus Scheveningen

Nog zo’n wellnesspareltje onder de hotels: het 5-sterren Grand Hotel Amrȃth Kurhaus The Hague-Scheveningen! Kuren is een breed begrip bij dit hotel, maar echt even lekker stomen en badderen in de letterlijke zin van het woord kan hier uiteraard! Ook hier vind je als het ware een wellness resort met overnachting! Ervaar ultieme ontspanning in het prachtige ‘Kurhaus Spa and Beauty’, waar je als hotelgast gratis gebruik mag maken van onder meer de Finse sauna, een binnenzwembad met lounge, een stoombad en een infrarood cabine. Ook zijn er diverse massages en beautybehandelingen te reserveren, al zul je hiervoor wel moeten betalen.

Zin in subtropisch zwemmen? Vanuit onze hotels in Scheveningen ben je ook zo bij het bekende Tikibad in Wassenaar!

3. Elysium in Bleiswijk

Midden in het natuurgebied de Rottermeren ligt wellnessresort Elysium. In Elsyium reis je ontspannen de wereld rond. Dwaal van tropische watervallen naar Arabische sferen in de Turkse hamam, geniet van het ‘Duizend-en-een-nacht’-binnenzwembad met zijn sterrenplafond. In de enorme buitentuin lijkt het alsof je in de Hollandse Duinen bent. Daarnaast biedt men in dit wellnessresort ook speciale saunaroutes aan, waardoor je zelfs niet eens hoeft te kiezen in welke sauna of welk bad je gaat. Handig voor iedereen met (keuze)stress. Wellness resort met overnachting? Dan is dit 2-daagse Elysium arrangement geschikt voor jou!

4. Thermae 2000 in Valkenburg

Thermae 2000 is gelegen midden in de heuvels van Valkenburg in Limburg en is volgens velen de mooiste sauna van Nederland. Dit wellnesscentrum heeft zo’n breed aanbod van verschillende sauna’s, baden, massages en opgietingen, dat je eigenlijk niet genoeg hebt aan één dag. En waarom zou je eigenlijk geen overnachting bij je wellness resort zoeken? Je bent tenslotte in Valkenburg, dus aan hotels geen gebrek!

5. Sauna Center Zuiderduin in Egmond

Sauna Center Zuiderduin staat op 100 meter van het strand in Egmond aan Zee. Ga voor een diepe cleanse en zweet al je gifstoffen uit je lichaam in een van hun vele sauna’s. Er zijn Finse sauna’s, infrarood sauna’s, lounge en zout-sauna’s, een Turks bad en Japanse baden. In de sauna is het uiteraard niet mogelijk om je zwemkleding aan te houden. Maar houd je liever je zwemkleding aan in het zwembad? Dat kan! Sterker nog, het is verplicht. Wil je een wellness overnachting aan zee? Logeer dan bij Hotel Zuiderduin!

6. Thermen Bad Nieuweschans

In het hoge noorden van ons land vind je het wellnessresort Thermen Bad Nieuweschans. Het natuurlijke en heilzame thermale water is een van de hoogtepunten en tevens redenen, waarom veel mensen kiezen voor een dagje ontspannen in dit wellness resort in de provincie Groningen. Kun je er geen genoeg van krijgen? Reserveer dan de hotelovernachting erbij. Waar? Gewoon bij Thermen Bad Nieuweschans, hotel en wellness ineen!

7. Veluwse Bron in Emst

Hoewel de Veluwse Bron een van de grootst spa’s van Nederland is, voelt dat niet altijd zo. Je kunt hier rustig de hele dag van sauna naar sauna hoppen zonder twee keer dezelfde te bezoeken, en door de rust van de natuur kun je hier volledig ontspannen. Bijzonder is de wildobservatiesauna, waar je wild kunt spotten vanuit de sauna. Houd je van verhalen dan is de luisterboeksauna echt iets voor jou. Of ga jij voor de ‘goed-gesprek’-sauna waar je lekker mag zweten en kletsen? Maak je wellness weekend compleet met dit Veluwse Bron-arrangement.

8. Wellness en Beauty de Woudfennen in Joure

Wellness en Beauty de Woudfennen laat je ervaren wat optimaal genieten is. Er zijn verschillende binnen- en buitensauna’s, zoals de Kelosauna, de Zoutsteensauna en panoramasauna. Bij deze laatstgenoemde sauna heb je vanaf 12 meter hoogte een mooi uitzicht over de Friese landerijen. Op het saunaplein vind je ook nog een Turks stoombad, een rustgevende kruidentempel en diverse Romeinse baden om lekker in rond te dobberen. Of ga voor een intensieve work-out in de fitnessruimte!

9. Wellnesshotel Spabron in Oosterhesselen

Wellnesshotel Spabron is gelegen in het prachtige natuurgebied de Hondsrug. Deze middelgrote spa in Drenthe is een perfecte bestemming voor rustzoekers en natuurgenieters. Geniet in de stressvrije zone van een heerlijke smoothie, badder lekker in het bubbelbad, zweet je gifstoffen eruit in de sauna en plons in het zoutwaterzwembad. Voor een heerlijk weekendje wellness in de oerprovincie van Nederland zit je in dit wellness hotel helemaal helemaal goed!

10. Fort Resort Beemster in Zuidoostbeemster

Het Fort Resort Beemster bevindt zich in een gerenoveerd fort. Dit fort is omgetoverd tot een luxueus wellness resort en biedt een breed aanbod van spafaciliteiten. Wat Fort Resort Beemster nog specialer maakt, is dat het stijl en duurzaamheid combineert. De restwarmte van de sauna’s gebruikt men om het fort en de baden te verwarmen. Het resort is CO2-neutraal en men hergebruikt hier het regenwater. Combineer je eco-chic wellness weekend met een oer-Hollands uitje naar het authentieke vissersdorp Volendam of met een stedentrip naar Alkmaar

Stond jouw ideale wellness resort er niet tussen? Bekijk dan onze andere arrangementen voor wellness!
  • Naam
  • Email