Wat te doen met Pasen? 5x de leukste thuisactiviteiten

Geschreven op 8 april, 2020
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes, Voorjaar
Pasen-Paasei-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Pasen zal dit jaar anders verlopen dan andere jaren. Een dagje uit of een weekend weg naar een hotel of vakantiepark zit er nu even niet in, maar dat betekent niet dat we er thuis geen feestje van kunnen maken. Je dagen lopen nu misschien een beetje in elkaar over, daarom is het extra leuk om er op eerste en tweede paasdag iets speciaals van te maken! In dit blog hebben wij de leukste paasactiviteiten op een rijtje gezet.

1. Maak er een (tuin)feestje van!

Beschik je over een tuin? Dan is het een leuk idee om te gaan picknicken. Spreid een mooi kleed uit, doe lekkere broodjes in de oven en maak versgeperste sinaasappelsap. Behalve gezellig picknicken, kun je je tuin ook omtoveren tot een vakantiebestemming. Lees ons blog over een vakantie in eigen tuin en laat je inspireren.

2. Paasbrunch bestellen

Mis je je favoriete ontbijtje bij dat ene eetcafé bij jou in de buurt? Kun je niet wachten tot je weer lekker buiten de deur kunt eten? De meeste restaurants hebben nu bezorgen of afhalen als optie, dus laat die paasbrunch gewoon naar jou toe komen! Terwijl jij geniet van een heerlijk ontbijt, steun je ook nog eens je favoriete restaurant.

3. Samen op afstand

Gezellig samen paasbrunchen met je familie of vrienden is er in het paasweekend van 2020 niet bij als je niet met elkaar in een huis woont. Of toch wel? Plan een afspraak in via Skype of Zoom en ga gezellig samen eten. Zet mooie bloemen of paastakken op tafel, leg servetten neer in vrolijke kleuren en maak het jezelf gemakkelijk. Bij Zoom kun je tevens een eigen virtuele achtergrond instellen. Kies voor een achtergrond met konijntjes, eitjes of tulpen om nóg meer in de paassfeer te komen!

4. Paaseieren schilderen

De kinderen moeten natuurlijk ook vermaakt worden. Een bekende activiteit die ieder jaar terugkomt: paaseieren schilderen! Om de eieren een basiskleur te geven kun je ze koken in natuurlijke kleurstoffen, zoals bieten, schillen van een sinaasappel, spinazieblaadjes of bosbessen. Versier de eieren met gedroogde bloemetjes, schilder er een gezichtje op of creëer leuke effecten met een spons. Geef elkaar ook meteen een make-over door de ander als paashaas te schminken. Verstop de paaseieren in de tuin of het huis en… zoeken maar! Je kunt deze activiteit zo uitgebreid maken als je zelf wil, bijvoorbeeld met diverse opdrachten en prijsjes.

5. Haal Pasen in huis

Pasen is het feest van de lente. Het is nu dan ook de perfecte tijd om het lentegevoel in huis te halen. Hang bijvoorbeeld een paasslinger op, zet een verse bos voorjaarsbloemen op de vaas, leg nieuwe kussens met een fris printje op de bank en zet een schaaltje met paaseitjes neer. Kleine aanpassingen die een groot verschil maken!

  • Naam
  • Email