5 tips voor een vakantie in eigen tuin

Geschreven op 3 april, 2020
  Geplaatst in Tips & uitjes

Is jouw tuin al klaar voor de zon? Nu de corona-maatregelen verlengd zijn en de regering oproept om vooral niet weg te gaan tijdens de paasdagen en de meivakantie, zijn we voorlopig aan huis gebonden. En met het mooie weer in het vooruitzicht is een vakantie in eigen tuin best een goed idee! Met deze leuke tips en tricks creëer je een tropisch paradijsje in eigen tuin voor een staycation waar geen vakantie in het buitenland tegenop kan.

#1 Héél veel groen

Bij een tropisch paradijs denken wij aan heel veel groen. Denk aan planten met lange bladeren, hangplanten, bamboeplanten en varens. Leef je uit met een heleboel verschillende exemplaren en zie hoe de thuisjungle tot stand komt. Tip: langer van het exotische groen genieten? Kies voor langbloeiers in je tuin.

#2 Luieren in de hangmat

Even uitrusten na een dag hard thuiswerken of nagenieten van je uitje naar de supermarkt? De hangmat is in dit geval hét onmisbare item in jouw tuin of op jouw balkon. Hang hem op tussen twee bomen of bevestig hem aan de muur of het hek. Geen plek om de hangmat aan te hangen? Koop er eentje met een standaard. Op een regenachtige dag staat ‘ie ook prima in de woonkamer.

#3 Op staycation? Ga de tent in!

Bij een vakantiegevoel hoort natuurlijk kamperen in de tuin! Ben jij niet zo’n kampeerfreak? Prikkel dan je fantasie door een wigwam neer te zetten. Leg er een kleedje bij, hang lampjes op en jouw ideale late-night-picknickplek is geboren. Een wigwam is overdag een fijne speelplek voor de kinderen. Zo wordt de staycation voor iedereen een feestje!

#4 Maak een speel- en doetuin

Tover je tuin in de meivakantie om tot een speel- en doetuin. Je kunt hier van alles met kinderen ondernemen: hutten bouwen, bloemen en kruiden zoeken om te drogen voor een herbarium of in te lijsten, en radijsjes of zonnebloemen kweken. Wil je meer vogels in de tuin? Maak dan een een vogelsnoepboeket met bessen, noten en zaden en hang vogelhuisjes op. Je kunt deze nestkastjes kopen in de winkel, maar het is natuurlijk veel leuker om deze zelf te maken met de kids! Wanneer ze klaar zijn is je tuin het ideale toneel voor een vogelsafari!

#5 Buitenyoga in je eigen tuin

Vind je een speel- en doetuin te veel actie voor in een vakantie? Misschien is mindfulness dan meer iets voor jou. Kies in de tuin een hoekje voor buitenyoga – span desnoods een laken aan de waslijn voor meer privacy – en bekwaam je in de boomhouding. Wil je nog meer bewustwording? Maai bijvoorbeeld met de grasmaaier een spiraal of een labyrint en bewandel dit pad op blote voeten om bewustwording te vergroten. Pluk bloemen en maak een altaartje (mét wierook) in je tuin om de natuur te eren en te beleven. Als dit je geen ontspannen vakantiegevoel oplevert!

  • Naam
  • Email