Ook zo’n zin in de lente? Laat de voorpret maar beginnen met de tofste lente-uitjes!

Geschreven op 27 februari, 2023
Door

Het is nog even doorbijten en dan is de winter weer voorbij. En zoals cabaretier Jochem Myjer al zingt in zijn liedje: ‘Ik heb zo’n zin in de lente. Zo’n zin in de lente. Zin in de lente vandaag’. Heb jij ook zo’n zin in de lente, heb je die heerlijke lentekriebels al te pakken en kun je ook niet wachten tot de lente begint? Laat je door dit blog inspireren bij het plannen van de leukste lente-uitjes.

Keukenhof

De Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld, opent op donderdag 23 maart 2023 haar deuren weer. Het is de plek om de lente in Nederland te vieren, want meer dan zeven miljoen tulpen, hyacinten en narcissen staan klaar om je het ultieme lentegevoel te geven! Wist je overigens dat al die bloembollen iedere herfst weer handmatig worden geplant? Daarnaast is het bloemenpark niet alleen onder Nederlanders heel populair. Jaarlijks weten ook vele buitenlandse toeristen deze heuse trekpleister te vinden.

Normaal gesproken heeft de Keukenhof een speciaal thema, dit jaar is er geen overkoepelend thema. De bloemenshows krijgen allemaal een eigen thema. Wil je deze lente graag de Keukenhof bezoeken en verblijven bij een hotel in de buurt? Kijk dan hier naar hotels in de directe buurt van de kleurenpracht in Lisse.

Koeien kijken/knuffelen

In het Twentse Deurningen vindt op zaterdag 15 april 2023 om 13.30 uur de ‘Koe in de wei dag’ plaats, waarbij de koeien bij Landgoed Kaamps weer lekker naar buiten mogen. Het belooft een spektakel te worden. De koeien zullen een lach op je gezicht brengen en gaan genieten van het heerlijke buitenseizoen. Bij Boerderijrecreatie, in het Friese Delfstrahuizen aan het Tjeukemeer, is op zaterdag 18 maart 2023 weer een koe knuffeldag. Je hebt hier wel tickets voor nodig, deze zijn te bestellen via de website. Overnachten in de omgeving van Delfstrahuizen? Bekijk dan hier het aanbod in de omgeving van Delfstrahuizen.

Lammetjesdagen

Voor veel mensen is het ultieme teken van de lente de geboorte van lammetjes. Want wie wordt er nu niet vrolijk van de dartele kleine diertjes die rennend en springend door de wei gaan? Vele boerderijen en schaapskooien bieden tijdens het lammerseizoen dan ook de mogelijkheid om de pasgeboren schaapjes te komen bewonderen. Dit worden ook wel de Lammetjesdagen genoemd. Naast bewonderen kun je de jonge schapen ook onder meer knuffelen en verzorgen.

Ook dit jaar worden deze dagen weer georganiseerd, van Drenthe tot Limburg. Bij de schaapskooi in Ruinen kun je op zondag 2 april 2023 van 11.00 uur tot 15.00 uur de pasgeboren lammetjes zien dartelen. Kun je niet zo lang wachten? Zondag 5 maart 2023 houdt schaapskooi Twilhaar in Haarle (vlak bij Nijverdal) de jaarlijkse lammetjesdag. Het belooft een gezellige boel te worden van 12.00 uur tot 16.00 uur, waarbij ook aan de inwendige mens wordt gedacht!

Attractiepark

Hoewel bijvoorbeeld de Efteling in de wintermaanden gewoon geopend is, zijn een aantal attractieparken gesloten tijdens de wintermaanden. In de lente openen Attractiepark Slagharen (1 april 2023) en Avonturenpark Hellendoorn (8 april 2023) de deuren weer, na de winterstop. En zeg nou zelf: er gaat toch niets boven een dagje pretpark met de kinderen in het heerlijke lentezonnetje? Lekker een dag genieten van achtbanen en vele andere attracties. Een prima lente-uitje!

De natuur in

Een andere aanrader voor de heerlijke lentedagen is natuurlijk een uitstapje de natuur in. Met het heerlijke lentezonnetje is dit uiteraard absoluut geen straf. Lekker wandelen door het bos of door een van de prachtige nationale parken die Nederland kent, zoals Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Nationaal Park Weerriben-Wieden, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Op zoek naar een ander leuk uitje tijdens de lente? Kijk dan bij de Lentespecials van Voordeeluitjes.nl!

  • Naam
  • Email