Vakantie in Duitsland: ook nu een uitstekend idee!

Geschreven op 24 juli, 2020
Vakantie-Duitsland-Eifel-header-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Niet al te ver reizen deze zomer, en je toch even onderdompelen in een compleet nieuwe omgeving? Denk eens aan Duitsland! Bij onze oosterburen zijn schitterende streken te ontdekken en is het genieten van die echte Duitse gemütlichkeit, óók nu.

Wie van plan is vakantie te vieren in Duitsland, is vast nieuwsgierig naar waar toeristen op moeten letten in verband met de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken. Ook in Duitsland geldt de anderhalve meter-regel, en in het openbaar mag je met één ander gezin of maximaal tien mensen samenzijn. Het enige echte verschil tussen Nederland en Duitsland – als het gaat om coronamaatregelen –  zit ‘m in het dragen van een mondkapje.

Gezond verstand

In het openbaar vervoer, in winkels en op plekken waar anderhalve meter afstand houden niet mogelijk is, ben je verplicht tot het dragen van mond- en neusbedekking. Ook bij binnenkomst en het lopen door restaurants is het nodig een mondkapje te dragen, maar als je zit, mag hij weer af. “Eigenlijk is het helemaal niet zo spannend”, vertellen de accountmanagers Duitsland van Voordeeluitjes.nl, die regelmatig bij de oosterburen te vinden zijn. “Je kan gaan en staan waar je wilt, soms moet je even een mondkapje op. Hoewel elke deelstaat zijn eigen regels in kan stellen verschillen de regels in grote lijnen eigenlijk niet van de Nederlandse maatregelen: afstand houden, niet in te grote groepen samenkomen en vooral je gezond verstand gebruiken.”

Genoeg te beleven

En in die prachtige natuur, waar Duitsland zo rijk aan is, is een mondkapje natuurlijk helemaal niet nodig. Tijdens een mooie wandeling door de bossen in de Eifel, of al struinend langs de wijnranken aan de Moezel bijvoorbeeld. “Dat is zo mooi aan Duitsland”,  zeggen de accountmanagers. “Je bent hier echt even helemaal weg; echt even in het buitenland, zonder dat je heel ver weg bént.” Ze vullen aan dat ook liefhebbers van musea en dierentuinen zich niet hoeven te vervelen tijdens een vakantie in Duitsland. “Vrijwel alles is weer open. Ook thermen hebben bijvoorbeeld grotendeels de deuren weer geopend. Je kunt gewoon op pad. We merken dat mensen dit ook weten, Duitsland is op dit moment enorm populair. Het aantal boekingen laat een flink stijgende lijn zien. Het zijn er zelfs meer dan vorig jaar rond deze tijd.”

Veilig overnachten dankzij coronamaatregelen hotels

Dankzij de coronamaatregelen die door hotels zelf worden getroffen is een overnachting in Duitsland net zo veilig als in eigen land. Dat blijkt ook uit de reviews die onze reizigers de afgelopen tijd bij Duitse hotels hebben achtergelaten. “Goede en vlotte bediening , ondanks alle coronamaatregelen hebben we genoten van ons verblijf in dit hotel en het plaatsje Bad Bentheim in een prachtige omgeving met vele mooie wandel en fietsroutes,” laat een reiziger weten. Nog een voorbeeld van een tevreden gast in een Duits hotel: “Ontzettend vriendelijk personeel. Hotel heel netjes en schoon. Zelfs met alle coronamaatregelen was het echt prima te doen. Goed geregeld allemaal.” Ook in het Sauerland krijgen hotels complimenten: “Gewoon petje-af voor de wijze waarop dit hotel in deze rare coronatijd alle best doet om gastvrijheid in te vullen.”


In de meeste recente reviews worden coronamaatregelen echter niet eens genoemd. Gasten reppen vooral over de mooie wandel- en fietstochten die ze hebben gemaakt, de prachtige natuur of de leuke uitstapjes die in de omgeving te maken zijn. En dat vat precies de veelzijdigheid van Duitsland samen; jouw perfecte vakantieland dichtbij.

  • Naam
  • Email