Unieke zomeractiviteiten – 8 beste zomertips voor spetterende uitjes!

Geschreven op 11 juli, 2022
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes, Zomer
header zomeractiviteiten-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Een festivalletje, een dagje dierentuin, een zandhapsessie in Zandvoort of lekker naar het buitenzwembad? Het zijn stuk voor stuk leuke zomeractiviteiten. Maar wil je die echte zomervibe ervaren in eigen land, wil je iets unieks ondernemen? Lees dan vooral door, want we hebben de meest sprankelende, zomerse activiteiten voor je op een rijtje gezet. Wat te doen op een heerlijke vakantiedag? Van ons voor jou: zie hier de 8 beste zomertips voor spetterende uitjes!

Op naar het stadsstrand

Het is dé trend de laatste jaren: chillen op een hip strand, midden in de stad! Steeds meer steden toveren hun rivieroevers om tot fraaie chillplekken, waar je op blote voeten welkom bent. Een eettentje, een terras en sprankelende muziek maken het feestje compleet! Waar moet je zijn voor een gezellig stadsstrand? In Amsterdam is Strand IJburg – mét foodtrucks, strandtoezicht en toiletten – erg populair. Ook Utrecht kan pronken met een heerlijk zandstrand inclusief mooi overdekt terras: Strand Oog in Al. Handdoek vergeten? Neem een ligzak of strandstoel in! O.a. Amersfoort, Breda en Zwolle hebben eveneens stadsstranden die hip en happening zijn. Misschien niet echt een zomeractiviteit, eerder een ‘passiviteit’, maar dan wel een zalige!    

Food festival 

Eten moet je altijd, maar in de zomer wil je daar misschien wel een ware belevenis van maken. Groot gelijk! En de initiatiefnemers van food festivals weten, dat (bijna) niets een mens zo gelukkig maakt als lekker samen eten in de buitenlucht. Okay, met de juiste ambiance én wat muzikale noten erbij! Probeer het eens uit in Noord-Holland, waar je Haarlem Culinair kunt bezoeken op de Grote Markt, van 4 tot en met 7 augustus. Van 5 tot en met 7 augustus moet de ware fijn- én wijnproever bij het Wijn Festijn Maastricht in het Stadspark zijn. Nog meer verrassende food festivals op eigen bodem? Maak van eten een spetterende zomeractiviteit in Amsterdam, tijdens het Tapas Festival op 13 augustus, of in Zeeland tijdens Culikaravaan Middelburg, van 10 tot en met 13 augustus!

  

Zomeractiviteiten-bierproeverij-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Originele kroegentocht 

Slenteren van kroeg naar kroeg is alleen voorbehouden aan studenten? No way! Er worden namelijk erg leuke kroegentochten georganiseerd voor kroegtijgers en andere gegadigden, met een ander doel dan stomdronken worden! Zo kun je je in Antwerpen aanmelden voor de Antwerp Beer Tour, die elke woensdag en vrijdag gehouden wordt. Leer Antwerpse pintjes met de namen Bosbier, Gageleer en ’t Lekske kennen, en niet alleen van naam! Op pad met de oudste stapper van Leeuwarden? Dit ‘feestbeest’ neemt jullie mee door hartje Leeuwarden voor een ronde langs historierijke cafeetjes, langs brouwerijen en uiteindelijk naar de oudste kroeg van Leeuwarden. Natuurlijk hoor je onderweg de sterkste verhalen! Leeuwarden City Events organiseert deze tocht. Wel graag even online reserveren!

Jazz- en Blues-festivals

Voor North Sea Jazz ben je net te laat, maar er is meer blues en jazz onder de zon deze zomer! Wat dacht je van gratis festival Brielle Blues, dat 30 en 31 juli plaatsvindt in vestingstad Brielle (ook wel Den Briel genoemd), op het eiland Voorne-Putten in Zuid-Holland? Bluesmuzikanten zullen gave live-optredens verzorgen, verspreid over een drietal podia. Het beschermde stadsgezicht van Brielle als decor is mooi meegenomen! Altijd het Belgische Gent al eens willen bezoeken? Als jazzliefhebber is juli ‘the month to go’! Gent Jazz is een meerdaags, jaarlijks jazzfestival dat – dit jaar van 7 tot 16 juli – op de Bijlokesite in Gent gehouden wordt.   

Waterpret aan de rand van de Veluwe

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem al eens bezocht? Deze zomer is het extra leuk om met de kinderen te gaan! In het zogeheten Waterlab kan je kroost zich aan spetterende proefjes wagen. Zeven dagen per week is dit lab geopend en laat het jullie kennismaken met deze unieke zomeractiviteit. Jouw kind als echte waterprofessor bezig zien, gehuld in een heuse labjas? Dat kan in Arnhem! Ben je op de Veluwe, in de buurt van Ede en naarstig op zoek naar bruisende zomeractiviteiten voor de hele familie? Dan biedt zwembad De Peppel uitkomst. Wie wil bubbelen, snorkelen, disco zwemmen of glijden (van de nieuwe interactieve glijbaan) zit hier goed. Is het mooi weer, dan biedt het natuurzuivere water van het buitenbad verkoeling.

Zomeractiviteiten-Vaartocht-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Vaartochten te kust en te keur

Je lekker laten varen kan op ontelbare manieren. Denk maar aan een tochtje met de watertaxi in Rotterdam, een zeilavontuur op het Veluwemeer, een stadsrondvaart, een droogvaltocht op de Waddenzee of een minicruise naar het Noorse Kristiansand. Vis je graag en zoek je een totaal andere ervaring? Ga eens wrakvissen op de Noordzee! Met snelle charterboot ga je vanuit Vlissingen naar de plekken waar halfvergane schepen op de zeebodem liggen, hét leefgebied van de kabeljauw. Wil je fietsen en varen graag combineren? Dan zijn onze fiets- en vaarvakanties voor jou bedacht! Wie de zeeromantiek wel kan waarderen maar een vaartocht niet ziet zitten, vindt een verblijf op voormalig cruiseschop SS Rotterdam wellicht te gek.

Maar één Ice Cream Day? Nee!

President Reagan riep de derde zondag van juli uit tot Ice Cream Day in Amerika. Wat ons betreft is het elke zomerdag ijsjesdag! IJs eten is immers zomeractiviteit nummer één. Snel te realiseren ook! Waar vind je nu de beste ijssalons van ons land? De Lorenzo IJs in Den Haag is in ons lijstje topfavoriet. In de hoogste regionen staat ook Talamini Deventer; vooral de ijscoupes zijn er ware kunststukjes. Is het toevallig dat de namen Italiaans zijn? Nee, niet helemaal! Maar trek niet te snel conclusies, want ook de oer-Nederlandse Bakkerij Roethof in Amersfoort heeft eersteklas ijs. Je hebt er weinig keus, maar dat hoeft ook niet want de smaak is meteen raak. Op een hoorntje of tussen een wafel smaakt dit vanille-ijs naar meer. Voor haute couture-ijs moet je in Eindhoven zijn, bij Intelligentia IJs!

Zomeractiviteiten-wijnproeverij- Voordeeluitjes-Vakantieblog

Naar het Nederlandse wijnparadijs

Wanneer je van wijn houdt, zitten Maastricht en jij op één lijn. Voor een goed glas van eigen bodem ben je in de Maasstad namelijk op de juiste plek. Stel nou dat je geen wijn lust. Ook dán raak je in vervoering door de aanblik van zo veel on-Nederlands natuurschoon! Net buiten de stadsgrenzen kom je kronkelige paadjes, heuvels en in rijen geplante wijnstokken tegen. Kijk eens rond bij de 15e-eeuwse Apostelhoeve, de oudste en grootste wijngaard van Nederland. Deze is prachtig gelegen aan de rand van de stad. Een weids uitzicht over het fotogenieke Jekerdal valt je hier ten deel. Tijdens een rondleiding wandel je tussen de wijnstokken door en krijg je alles te horen over het verbouwen van wijn. Sluit af met een hoogstaand wit wijntje en proost op nog veel meer spetterende zomeractiviteiten!

Heb je onze speciale zomeraanbiedingen al gezien? Wie weet brengen deze je handige, aanvullende inspiratie! Of werp je blik eens op onze leuke vakantieparken, die deze zomervakantie nog best wat beschikbaarheid hebben! Wees er wel snel bij….

  • Naam
  • Email