Toe aan een beetje spanning? 5x bijzondere uitjes in Nederland voor een echte adrenalinekick!

Geschreven op 20 juli, 2021
Door
  Geplaatst in Natuur, Nederland, Tips & uitjes, Varen, Zomer

De afgelopen maanden waren de mogelijkheden voor een dagje uit gering. We kunnen ons daarom voorstellen, dat alle wandel- en fietsroutes ondertussen wel bekeken zijn en alle dorpen en steden in de buurt bezocht. Tja, wat ga je dan nog doen wanneer je een lekker dagje weg wilt? Omdat de afgelopen tijd weinig spanning en sensatie met zich mee heeft gebracht, is het hoog tijd om eens goed wakker geschud te worden! Daarom hebben we de meest bijzondere, spannende, actieve, avontuurlijke uitjes voor je op een rijtje gezet. En dat allemaal gewoon in eigen land! Natuurlijk is niet iedereen een geboren adrenalinejunkie, maar een spannend uitje met je partner of een avontuurlijk uitje met het hele gezin zal nog jarenlang plezier en de nodige lachbuien opleveren!

Parachutespringen Texel

Het moge duidelijk zijn dat een adrenalinekick absoluut gegarandeerd is, wanneer je met 200 kilometer per uur uit een vliegtuig valt. Zeker als je dat boven een prachtig gebied als Texel doet! Bij Paracentrum Texel springt iedereen die durft het vliegtuig uit, met of zonder instructeur. Na een vrije val van 10, 30 of 60 seconden klapt de parachute uit, kan er weer rustig adem gehaald worden en is het genieten geblazen van het prachtige uitzicht over het grootste Waddeneiland van Nederland. Je kunt kiezen uit drie verschillende sprongen van verschillende hoogtes. Bij de twee hoogste sprongen kun je er zelfs voor kiezen om een echte cameraman of -vrouw mee te laten springen. Dit unieke beeldmateriaal van je eigen klapperende wangen en angstige ogen zal nog jarenlang voer zijn voor een grote glimlach!

Klimbos Achterhoek

Voor een hele middag actief plezier ben je bij Klimbos Achterhoek aan het juiste adres. Met acht verschillende klim- en klauterroutes door het bos bij Ruurlo belooft het klimbos zo’n drie uur lang plezier! De acht routes bestaan uit verschillende soorten obstakels tussen de bomen op verschillende hoogtes en met een verschillende moeilijkheidsgraad. Zo is er de Junior Route die maximaal zes meter hoogte bereikt, maar ook een zwarte route waarbij je tot wel 12 meter hoogte klimt! Of je nou jong en onervaren, oud, maar onhandig of juist een echte Tarzan bent: in Klimbos Achterhoek kan iedereen zichzelf uitdagen en een middag vol plezier beleven!

Jeep Safari op de Veluwe

Dat er over de Veluwe heerlijk gefietst en gewandeld kan worden weten we inmiddels, maar wist je dat je er ook voor een avontuurlijk uitje terechtkunt? Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse Jeep Safari? In teams van vier stap je in je eigen stoere 4×4-terreinwagen en kan het avontuur beginnen. Het overgrote deel van de tocht gaat, uiteraard, over onverhard terrein. Dus je eigen route vinden kan nogal een uitdaging zijn. Bij vertrek krijg je gelukkig wel een gps en een roadbook mee om je een handje te helpen. Tijdens de 50 kilometer lange tocht ontdek je op spectaculaire wijze de mooiste en rauwste plekken van de Veluwe. Naast avontuurlijk, is de tocht van Otterlo Events ook nog eens informatief. Op bepaalde punten stap je namelijk uit om je te laten leiden door de boswachter die je meer vertelt over de unieke natuur en cultuur op en rond de Veluwe.

Abseilen en tokkelen van de Euromast

Hoogtevrees? Sla deze alinea dan maar even over… Op de hoogste toren van ons land vind je namelijk het hoogste abseilpunt van Europa! We hebben het natuurlijk over de Euromast in Rotterdam. Nadat je met de lift naar het 100 meter hoge platform bent gegaan, legt de instructeur je uit hoe alles werkt en word je vastgezet in je gordel. Vervolgens kan het echte werk beginnen… Die eerste stap over de rand bezorgt menig persoon knikkende knietjes, maar wanneer je eenmaal het vertrouwen hebt gevonden en zwevend van het uitzicht over de Rotterdamse haven geniet, voel je jezelf zo vrij als een vogel! 

Op gezette tijden is het ook mogelijk om van de Euromast te tokkelen. Ook dit avontuur begint op 100 meter hoogte en via een 250 meter lange zipline schiet je zo het Rotterdamse park in. Let op: alleen geschikt voor echte ‘lefgozers’!

RIB-varen 

Een actief uitje vind je ter land, ter zee en in de lucht. Alleen hebben we het over de optie zee in dit blog nog niet gehad. Hoog tijd dus dat we de stoute waterschoenen aantrekken en afscheid nemen van het hoge droge. Stap aan boord van een echte RIB! Een RIB? Ja, een Rigid Inflatable Boat. Deze snelheidsduivels van bijna acht meter lang kunnen met hun 300 pk-buitenboordmotor snelheden van wel 100 km per uur halen! Scheur over de Maas of de Waal met de boten van Omnivents en houd je, ondanks je stevige zwemvest, vooral goed vast. 100 km per uur op de snelweg voelt namelijk toch iets rustiger aan dan 100 km per uur op het golvende water. Voor een relatief rustig tochtje mogen acht mensen plaatsnemen aan boord. Voor een race vol sprints en sprongen is het maximale aantal zes. RIB-varen maakt van een dagje uit absoluut een unieke, spetterende ervaring! 

  • Naam
  • Email