Eropuit in eigen land? Ontdek onze top 10 vakantiebestemmingen in Nederland!

Geschreven op 7 juni, 2024
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

Nederland heeft zoveel moois te bieden dat je voor een fantastische vakantie helemaal niet naar het buitenland hoeft. Van rustgevende natuur tot bruisende steden, in dit blog lees je de top 10 bestemmingen en vakantieregio’s van Voordeeluitjes.nl, waarbij je dichtbij geniet van een heerlijk uitje in eigen land. Waar wil jij als eerste naartoe?

1. De Veluwe

Waarschijnlijk kent bijna iedereen de Veluwe wel. Dit uitgestrekte gebied, dat een waar paradijs is voor natuurliefhebbers, kan pronken met prachtige bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets om de vele routes te ontdekken. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijke wandeling of fietstocht door Nationaal Park De Hoge Veluwe en spot wilde dieren, zoals edelherten en wilde zwijnen. Vergeet daarnaast niet om een bezoek te brengen aan het Kröller-Müller Museum. Hier bewonder je onder andere de indrukwekkende kunstcollectie van schilder Vincent van Gogh.

2. De Nederlandse kust

Uitwaaien aan de kust? De Nederlandse kustlijn leent zich perfect voor een ontspannen strandvakantie! Van de uitgestrekte stranden van Zeeland tot de gezellige badplaatsen in Noord-Holland, er is voor ieder wat wils. Geniet van een dagje zonnen, maak een lange strandwandeling, relax in een strandtent of proef verse vis in een van de charmante strandtentjes. Ook ravotten in de duinen behoort tot de mogelijkheden!

3. Limburg

Wil je het echte buitenlandgevoel ervaren, dan is Limburg een aanrader. Onze zuidelijke provincie staat bekend om haar heuvels, pittoreske dorpjes en bourgondische levensstijl. Maak een ontspannen wandeling of fietstocht door het Limburgse Heuvelland, proef de lokale keuken of ga ondergronds en breng een bezoek aan de verschillende grotten in Limburg, bijvoorbeeld in Valkenburg. Ook de veelzijdige, prachtige én historische stad Maastricht moet gewoon op je to-do-list staan tijdens een bezoek aan Limburg. Bewonder de pronkstukken van de stad, stap een museum binnen, geniet van alles wat er te zien valt vanaf het terras of ga een dagje winkelen.

4. Overijssel

Misschien denk je tijdens het zoeken naar inspiratie voor een uitje niet gelijk aan Overijssel. Toch biedt deze provincie een heerlijke combinatie van natuur en cultuur. Verken de prachtige natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden en bezoek charmante (Hanze)steden als Zwolle en Deventer. Maak ook zeker een boottocht door het schilderachtige Giethoorn en de omliggende natuur!

5. Drenthe

Drenthe is de ideale bestemming voor een rustgevend uitje in het groen. Ontdek de mysterieuze hunebedden in de natuur of bij het Hunebedcentrum in Borger, bezoek historische dorpen en wandel of fiets langs uitgestrekte heidevelden. Ook Nationaal Park Dwingelderveld leent zich perfect voor lange wandelingen en fietstochten. Luister onderweg naar de vele vogelgeluiden en kom echt even tot rust!

6. Nederlandse steden

Naast natuur en cultuur kent ons land genoeg leuke steden, die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn. Hier vermaak je je gemakkelijk een of meerdere dagen! De Nederlandse steden bieden een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit. Verken de grachten van Amsterdam, ontdek de rijke geschiedenis van Utrecht, bewonder de vele historische trekpleisters in Amersfoort of wandel over de kaasmarkt in Alkmaar. Natuurlijk kun je ook gewoon de vele winkels in de steden afgaan of een museum binnenstappen, waarna je kunst bekijkt of meer leert over de Nederlandse geschiedenis. Ontdek de leukste steden van ons land!

7. Noord-Brabant

Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en gezelligheid. Bezoek bruisende steden als Eindhoven en Den Bosch, geniet van de natuur in de waterrijke Biesbosch en proef lokale lekkernijen zoals de Bossche bol en echte worstenbroodjes. Ook aan uitjes geen gebrek in deze provincie! Ga op safari in Safaripark Beekse Bergen of stap in de vele attracties van het sprookjesachtige attractiepark de Efteling.

8. Zuid-Limburg

Zuid-Limburg verdient zeker een plekje in deze top 10, naast de algemene provincie Limburg. Door de heuvelachtige landschappen en schilderachtige dorpjes ben je echt even weg. Bezoek in Zuid-Limburg het drielandenpunt in Vaals, reserveer een wijnproeverij bij een van de vele wijngaarden in de omgeving en geniet van prachtige uitzichten tijdens een wandel- of fietstocht.

9. Zuid-Holland

Ben je op zoek naar een veelzijdig uitje, dan is Zuid-Holland de plek waar je moet zijn. Zuid-Holland heeft voor ieder wat wils. Bezoek de historische stad Leiden, wandel over het strand in Scheveningen en verken de molens van Kinderdijk. Ook Rotterdam en Den Haag zijn een bezoek waard. Rotterdam biedt moderne architectuur en een levendige cultuur, terwijl je in Den Haag de regeringsgebouwen en het Vredespaleis kunt bewonderen.

10. Waddeneilanden

Heb jij alle Nederlandse Waddeneilanden al bezocht? De Wadden zijn een unieke bestemming met hun uitgestrekte stranden, prachtige duinen en gezellige dorpjes. Ontdek de natuur op Texel, maak een wadlooptocht naar Schiermonnikoog, struin door de dorpen op Ameland of geniet van de rust op Vlieland en Terschelling. Stap ook zeker op een rondvaartboot om zeehonden te spotten! Elk eiland heeft zijn eigen sfeer en biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en avontuur.

Of je nu op zoek bent naar een uitje in de natuur, een ontspannen strandvakantie of een stedentrip, Nederland heeft voor ieder wat wils. Voor een geweldig uitje hoef je dus echt niet ver van huis te gaan! Ontdek het aanbod hotels en vakantieparken van Voordeeluitjes.nl, boek jouw vakantie in eigen land en maak onvergetelijke herinneringen.

  • Naam
  • Email