Toe aan een ontspannen uitje? Ontdek de verschillende soorten wellnessvakanties! 

Geschreven op 19 februari, 2024
  Geplaatst in Duitsland, Nederland, Wellness

Laat je volledig ontzorgen tijdens een wellnessuitje met overnachting. In het dagelijks leven is het van belang om af en toe een stapje terug te doen en te genieten van een moment van pure verwennerij. In dit blog lees je over verschillende soorten wellnessvakanties, zodat je straks heerlijk wegdroomt in de omgeving die jou de meeste ontspanning biedt. 

De voordelen van een wellnessvakantie met overnachting(en)

Een dagje naar de sauna is een heerlijke onderbreking van de dagelijkse gang van zaken. Maar dat serene gevoel waarmee je een wellnessbezoek eindigt, ebt vaak snel weer weg. Soms onderweg naar huis al. De oplossing? Wellness met een overnachting! Of met meerdere overnachtingen, bijvoorbeeld een meerdaags wellnessarrangement. Je geniet dan een paar dagen lang van volledige ontzorging en je lichaam en geest krijgen de kans om écht los te laten. De kans dat je dat vredige gevoel langer vasthoudt, neemt toe naarmate je je langer onderdompelt in de oase van rust die een wellnesscomplex biedt. In de wetenschap dat je niet ’s avonds voor het eten hoeft te zorgen of de volgende dag wakker wordt met een vroege wekker, geniet je van quality time met jezelf – en misschien ook met een partner of vriend(in). 

Welk soort wellnesstrip met overnachting heeft jouw voorkeur?

Ver van huis of juist dichtbij, het is maar net waar je het meest tot rust komt. Ga na hoe jij het beste zou ontspannen. In het buitenland, voor het echte vakantiegevoel en de ervaring er echt helemaal uit te zijn? Of juist in je eigen omgeving, zodat je geen lange reis hoeft te maken? Afhankelijk van waar je van ontspant buiten de wellnessfaciliteiten om, zijn verschillende soorten bestemmingen het overwegen waard. 

1. Wellness aan de kust, in de bossen of in de bergen 

Laat de natuur bijdragen aan jouw genietmoment voor een verkwikkende wellnessvakantie. Omring je met het rustgevende geluid van de golven aan de kust van Noord- en Zuid-Holland of het gefluister van de bladeren in de bossen van Gelderland en Overijssel. Ook de frisse berglucht hoog in Noordrijn-Westfalen en Tirol draagt bij aan dit gevoel. Terwijl je geniet van fijne behandelingen, lonkt de omgeving. Trek eropuit voor een verfrissende wandeling langs de kust: doe je schoenen uit en voel het zand terwijl je over het strand loopt en een aangename zeebries door je haren blaast. Of verken de bossen tijdens een avontuurlijke fietstocht, de onmiskenbare geur van naaldbomen op de achtergrond. Na een actieve dag keer je terug naar de wellness. Laat je heerlijk masseren voor je het water in duikt of doe mee aan een professionele opgieting. 

2. Wellness in combinatie met een stedentrip 

Breng wellness en stedelijke avonturen samen, bijvoorbeeld in Friesland, Noord-Brabant of Beieren. Geniet van de ideale combinatie van sociale activiteiten en musea bezoeken of historische architectuur bekijken in een drukke stad en ontspannen wellnessbehandelingen. Dwaal op je gemak door de stad, laat je verrassen door lokale lekkernijen en keer vervolgens terug naar de wellness om alles te laten bezinken. Een revitaliserende saunagang of massage is de perfecte manier om je lichaam te laten herstellen. Bovendien kun je je zo voorbereiden op de volgende culturele belevenis. 

3. Wellness met de focus op weldaad en luxe

Omring je met ultieme luxe tijdens een wellnessretraite in de weelderige omgeving van Rijnland-Palts of Limburg. Van uitgebreide dinerarrangementen tot onberispelijke service in een wellnessresort: je wordt volledig ontzorgd, en hoeft je nergens zorgen over te maken. Met een all inclusive-wellnessarrangement kun je even helemaal ‘uit’ terwijl je je heerlijk in de watten laat leggen. Na een ontspannen wellnessdag kruip je heerlijk onder de zachte dekens in je comfortabele hotelbed. Reis zo in complete ontspanning naar dromenland.

Ben je helemaal klaar voor jouw wellnessvakantie? Boek dan nu via Voordeeluitjes.nl en geniet van een fijn wellnessarrangement met overnachting(en). 

  • Naam
  • Email