Alleen op vakantie? Vijf redenen waarom dat heerlijk is!

Geschreven op 10 november, 2022
Door
  Geplaatst in Singlesvakantie, Tips & uitjes

Alleen op vakantie gaan. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar alleen op avontuur gaan heeft juist veel voordelen! Zo hoef je met niemand te overleggen, kun je echt even tijd vrij maken voor jezelf en ontmoet je sneller nieuwe mensen. De locals die je ontmoet kennen vaak de mooiste, niet-toeristische plekken en restaurants! Tijdens een single reis leer je jezelf ook nog eens beter kennen. Dus kies je bestemming, boek je hotel en ga alleen op vakantie!

1. Geen gezeur over beslissingen

Van oudsher zijn vakanties bedoeld om tot rust te komen nadat je week na week achter je bureau geploeterd hebt. Zeg nou zelf: dan zit je toch niet te wachten op langslepende discussies met je reispartner over de dagplanning? Een typisch voorbeeld van een situatie waar je geen last van hebt wanneer je in je uppie op vakantie gaat. ’s Morgens bepaal jij hoe laat je uit je nest rolt, op welk moment je aanschuift bij het ontbijtbuffet en wanneer de tijd rijp is om de omgeving te verkennen. Ideaal toch?

2. Nieuwe bestemming, nieuwe mensen!

Je hebt je familieleden net op de hoogte gesteld van het feit dat je alleen op vakantie gaat, waarna ze je enigszins vertwijfeld aankijken. ‘Helemaal alleen?’ Ze vergeten echter één ding: in je eentje vertrekken betekent natuurlijk niet dat je ook de hele vakantie alleen bent. Toegegeven: wie alleen op vakantie gaat, moet ervan houden om een beetje uit de comfortzone te treden. Maar ben je sociaal genoeg en sta je open voor een praatje, dan moet dat geen probleem opleveren! Spreek mensen aan in de lobby, of maak een babbeltje met de locals. Zij geven je vaak ook nog de beste tips voor restaurants of uitjes!

3. De momenten van geluk deel je later

Met het fototoestel in de aanslag begeef je je naar de hoogste berg van de omgeving, waar je uiteindelijk de mooiste zonsondergang sinds jaren te zien krijgt. Doordat je door niemand omringd wordt, ga je helemaal op in het moment! Jij en de natuur zijn één, en jullie momentje samen wordt door niemand onderbroken. Nadat je wat straaltjes WiFi opvangt in de hotellobby en de kiekjes met het thuisfront deelt, herbeleef je dat moment nog eens. Dubbel plezier dus!

4 . Mensen kijken

Een paar weken op elkaars lip zitten kan behoorlijk verstikkend werken. Waar moet je het na al die dagen samen nog over hebben? Dat is iets waar jij als ‘soloreiziger’ in ieder geval niet over in hoeft te zitten! Struin ’s avonds over de boulevard, zoek een plekje uit aan de rand van het terras en zie hoe verschillende soorten mensen door de straten flaneren! Want zeg nou eerlijk, mensen kijken is toch het leukste dat er is?

5. Tijd voor jezelf

Tijdens de sleur van het dagelijks leven is er maar weinig tijd om voor jezelf te kiezen. Nadenken over belangrijke dingen, een dag wellness thuis of even uitrusten tijdens het kijken van een serie schiet er vaak bij in. Ga je met iemand op vakantie, dan zal je vooral veel tijd voor elkaar hebben. Maar wie alleen de koffers pakt en eropuit gaat, zal veel meer uren hebben voor hem- of haarzelf. Eindelijk tijd om op te laden en jezelf te verwennen!

Voordeeluitjes.nl heeft voor jou de beste single reis arrangementen samengesteld, met hotels zonder eenpersoonstoeslag of een lage eenpersoonstoeslag.

  • Naam
  • Email

2 REACTIES

  1. Rud van Rooijen schreef:

    Waarom zijn jullie aanbiedingen hieronder dan steeds o.b.v. 2 persoons bezetting?

  2. Wilma Zuiderwijk schreef:

    Ga in januari heerlijk naar bad benthem hoop meer single reizen te ontvangen