Solden in België; in deze steden moet je gaan shoppen!

Geschreven op 21 juni, 2017
  Geplaatst in België, Tips & uitjes, Zomer

Shoppen! Zaterdag 29 juni 2019 vindt de aftrap van de zomersolden in België weer plaats. Dé periode om kleding, elektronica, witgoed, speelgoed, vintage en nog veel meer met extra hoge kortingen te kopen! En…een ideaal moment voor een heerlijke stedentrip met je vriendinnen of partner. Lees in ons blog in welke steden jij als shopliefhebber moet zijn!

Solden 2017 in historisch Brugge

Brugge is eigenlijk een stad waar je aan een dag niet genoeg hebt. Genoeg leuke winkelstraten (en musea, cultuurtempels, kunstgaleries)! En…hier pik je al winkelend een portie cultuur mee, want o, wat is historisch Brugge mooi! De gehele binnenstad staat natuurlijk niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast heeft het centrum tal van boetieks, unieke conceptstores en speciaalzaken. Scoor bijvoorbeeld een nieuwe outfit in de Steenstraat, de belangrijkste winkelstraat van de stad. De drukste wijk in het centrum is Oud Brugge. Deze wijk wordt overspoeld door toeristen. Onze tip? Verken hier de knusse zijstraatjes. Deze zijn veelal rustiger én je vindt er winkels waar er maar één van is. Zo shop je gegarandeerd een unieke outfit!

Leuk om te weten; voor een duurzaam en uniek item moet je zeker langsgaan bij een van de ambachtelijke makers van Handmade in Brugge. Je vindt ze op het stadsplan van Handmade in Brugge, gratis te verkrijgen bij de informatiepunten in de stad.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: 10 tips voor een boeiende stedentrip Brugge 

Solden in Antwerpen; dé winkelstad van België

Wie gaat shoppen tijdens de solden in Antwerpen, merkt dat het een hele happening is in deze stad. Het fijne aan winkelen in Antwerpen, is dat de winkelstraten redelijk vlakbij elkaar in de binnenstad liggen. In de grootste en drukste winkelstraat van de stad, De Meir, vind je voornamelijk grote winkelketens, zoals H&M, WE, Mango en de Hema. Ook heeft De Meir ingangen naar twee shoppingmalls; de Grand Bazar en de indrukwekkende Stadsfeestzaal met winkels als Urban Outfitters, Cos, Habitat. Tevens een ideale plek voor een heerlijke lunch bij een van de brasseries. Buiten de Meir, in de Modewijk (en eveneens in de trendy wijk ’t Zuid), zitten leuke vintagewinkels en boetiekjes met unieke items. En ja, zij doen ook zeker mee met de solden in België!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen; Ontdek de vijf verborgen schatten van Antwerpen

Solden in Gent; een feestje!

Winkelen in Gent kan uitzonderlijk goed (natuurlijk helemaal tijdens de Solden). De stad heeft voor ieder wat wils; van kleine boetieks, designerwinkels tot grote winkelstraten vol bekende ketens. En naast de fijne prijzen en de koopjes, kun je ook genieten van de schitterende historische bouwwerken die je tegenkomt tijdens je shopweekend. De must-visit winkelstraten zijn hier De Veldstraat, De Vlaanderenstraat, Shoppingcenter Zuid en de straten rondom De Koestraat. Liefhebbers van designerkleding zitten goed in De Vlaanderenstraat, en uiteraard tijdens de Solden shop je hier merkkleding met extra veel korting. In Shoppingcenter Zuid en in De Veldstraat vind je voornamelijk grote winkelketens. Sla hier zeker de zijstraatjes in, want hier kom je de kleinere modezaakjes tegen. Vintagefan? In de straatjes rondom de Koestraat zitten hippe (tweedehands)winkels én bovendien leuke brasseries voor een heerlijke lunch gevestigd. Enjoy!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: 5 tips om lekker te eten in Gent

Handige om te weten tijdens de solden in België:

  • Solden vindt twee keer per jaar plaats: in januari de wintersolden en in juli de zomersolden;
  • De zomersolden duren naar traditie de hele maand juli;
  • Het eerste weekend is uiteraard het drukste weekend. Onze tip; bezoek een van de Belgische steden in de derde of vierde week van Solden;
  • De kortingen lopen op tot maar liefst 70 procent;
  • Sommige winkeliers starten direct met de hoogste kortingen, andere werken met oplopende kortingen naarmate de Solden vordert;
  • Tijdens de zomersolden zijn alle winkels in iedere plaats geopend van maandag tot en met zaterdag tot 18:00 uur;
  • Qua verkeer in de steden kan het erg druk zijn in de maand juli. Ga dus met de trein! NS heeft regelmatig kortingsacties om voordelig met de trein te reizen.
  • Wil je er een heerlijke twee- of driedaagse stedentrip van maken? Boek dan een leuk hotel in een van de Belgische steden.
  • Naam
  • Email