Van schaatsen naar skeeleren: 6x de leukste routes door Nederland

Geschreven op 18 februari, 2021
Door
Skeeleren-Skeelerroutes-Voordeeluitjes-Vakantieblog

De schaatsen mogen de kast weer in en de skates kunnen van zolder gehaald, want de lente zet voet aan land! Met het zachte lenteweer is het heerlijk wandelen, fietsen en skeeleren. Skeeleren is leuk, laagdrempelig én goed voor je conditie. Geniet van de frisse buitenlucht en het lentezonnetje in een prachtige omgeving. Deze zes Nederlandse skeelerroutes beloven heel wat uren rolplezier! Is er geen route bij jou in de buurt? Boek dan een vakantiehuisje op een vakantiepark in de buurt van een mooie skeelerroute en combineer ontspanning met inspanning!

1. Rondje Hengelo skeeleren

Startpunt van deze route is het station van Hengelo (Overijssel), dus je kunt heel makkelijk met het OV komen. Rondje Hengelo is een gemakkelijke skeelerroute over goed geasfalteerde wegen. Deze 20 kilometer lange route voert langs mooie plekjes en is ook voor de beginnende skater een echte aanrader!

2. Skeeleren langs Vordense buurtschappen

Perfect voor een skeelertocht, deze skeelerroute langs diverse Vordense buurtschappen. Je passeert de prachtige kastelen Vorden, Hackfort, Kieftskamp en Den Bramel en de buurtschappen Linde en Delden. Onderweg kom je langs verschillende interessante bezienswaardigheden, zoals de Reuzeneik van Vorden, een oude watermolen en bijzondere flora en fauna. Geniet van de rust, ruimte en veelzijdigheid in de Achterhoek!

Skeeleren-Vorden-Voordeeluitjes-Vakantieblog

3. Rondje Lauwersmeer

In Nationaal Park Lauwersmeer vind je de mooiste natuur van Groningen. De route Lauwersmeer, die officieel een fietsroute is, is ook prima op wieltjes af te leggen. De geasfalteerde wegen zijn de perfecte ondergrond! Je komt door ruige natuur; van riet- en graslanden tot jonge loofbossen en ondiepe wateren. Het start- en eindpunt is nabij knooppunt 89 aan de Strandweg in Zoutkamp. De totale route is zo’n 48 kilometer, maar het is maar net hoe lang jij de route wilt maken!

Skeeleren-Lauwersmeer-Voordeeluitjes-Vakantieblog

4. Maarsseveense en Loosdrechtse Plassen

Skeeleren langs weilanden en de rivier de Vecht en pauze nemen op idyllische plekjes: dat kan met de skeelerroute langs de Maarsseveense- en Loosdrechtse Plassen. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten, mooie doorkijkjes achter de huizen en boerderijen en beboste gebieden. Let erop dat de houten bruggetjes die je onderweg tegenkomt glad kunnen zijn bij vochtig weer. Start- en eindpunt van deze 20,5 of 25,5 kilometer lange route is het strandpaviljoen aan de Maarsseveense Plassen. Van hieruit kun je ook een rondje van 5 kilometer om de plassen skaten.

5. Skeeleren over het Bels Lijntje

Het Bels Lijntje is een verdwenen spoorwegtracé uit 1867 en tegenwoordig een 37 kilometer lang fietspad. Skate over verlaten spoor- en tramtracés en ontdek het échte Brabantse landschap, met landgoederen, beekjes en verborgen historie en cultuur. Sportievelingen die de hele skeelerroute afleggen, komen tevens langs Riel, Alphen, Baarle-Nassau en het Belgische Weelde.

6. Midden-Delfland

Zoef door de natuur met de skeelerroute Midden-Delfland. Je bevindt je tussen het water en in het groen, maar ook dicht bij de Randstad. Spot Schotse hooglanders en vogels, maak snelheid langs de Aalkeetbuitenpolder en geniet van de stilte. De enige geluiden die je hoort zijn je eigen ademhaling en het fluiten van de vogels! Neem de mooie, afwisselende omgeving goed in je op en kom geestelijk heerlijk tot rust. Lichamelijk zul je wel het een en ander voelen na deze 20 kilometer lange tocht.

Skeeleren-Vogels-Voordeeluitjes-Vakantieblog

  • Naam
  • Email