Schrikkeldag 2020: 3x leuke activiteiten voor het weekend

Geschreven op 25 februari, 2020

SnowWorld-Zoetermeer-Schrikkeldag-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Het is weer een keer zover: schrikkeljaar! Aankomende zaterdag is het 29 februari, schrikkeldag. Een extra dag op de kalender. En dan valt ‘ie dit keer ook nog in het weekend, misschien voor jou zelfs nog net in de voorjaarsvakantie! Hoewel je natuurlijk helemaal geen schrikkeljaar nodig hebt voor een leuk uitje, grijpen wij deze kans wel aan om een paar leuke weekendtips voor jou op een rijtje te zetten.

Schrikkeldag: hoe zit dat ook alweer?

Maar hoe zat dat ook alweer, met dat schrikkeljaar? Hoe komt het dat 29 februari maar eens in de vier jaar op de kalender staat? De reden dat schrikkeldag is ingevoerd, is omdat de aarde er 365 dagen en zo’n 6 uur voor nodig heeft om rond de zon te draaien. Elk kalenderjaar duurde daardoor zes uur korter dan het ‘zonnejaar’. Om de boel een beetje recht te trekken besloot Julius Ceasar in 46 voor Christus dat er eens in de vier jaar een extra dag moest worden ingevoerd: schrikkeldag.

Corpus-Schrikkeldag-Vakantieblog-VoordeeluitjesUitwaaien-schrikkeldag-Vakantieblog-Voordeeluitjes

Duik een museum in

Nu lijkt het erop dat het weer niet al te best wordt aankomende zaterdag, dus misschien is het handig om de weekendplannen daarop aan te passen. Bezoek bijvoorbeeld een museum! Kunstliefhebbers weten wel dat ze daarvoor bijvoorbeeld bij trekpleisters als het Rijksmuseum, het Groninger Museum en het van Abbemuseum terechtkunnen. Maar wil jij heel wat anders? Denk dan eens aan het interactieve Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, haal je ‘vliegbrevet’ bij Aviodrome in Lelystad, of maak een reis door het menselijk lichaam bij CORPUS in Leiden! Op zoek naar de leukste kindvriendelijke musea in Nederland? Die hebben we ook al eens voor je op een rijtje gezet.

Schrikkeljaar? Nachtje weg!

Een extra weekenddag! Of nou ja, zo klinkt zo’n schrikkeldag natuurlijk mooier dan het is. Maar, nu hij toch in het weekend valt, is het misschien een goed idee om gewoon de kans te grijpen en een nachtje weg te plannen! Laat jij je niet snel tegenhouden door weer en wind? Vertrek dan voor een paar daagjes fijn uitwaaien aan de Nederlands kust. Of heb jij wel zin om een nieuwe stad te ontdekken? Dan is een last minute stedentripje misschien een goed idee! En extra goed nieuws: boek je in februari of maart bij Voordeeluitjes.nl? Dan krijg je er een dinercheque bij!

Bijzondere-Restaurants-Voordeeluitjes-Vakantieblogsnowworld-zoetermeer-schrikkeldag-voordeeluitjes-Vakantieblog

Schrikkeldag vol winterpret

Baal jij er een beetje van dat er nog geen sprake is geweest van een echte Hollandse winter? Zoek het dan gewoon zelf op! Bij Skidome in het Zeeuwse Terneuzen tref je het hele jaar door sneeuw aan! Bind de ski’s of het snowboard onder en glijd van de piste! Ook bij onder meer SnowPlanet Spaarnwoude, SnowWorld in Landgraaf in Limburg en SnowWorld Zoetermeer kun je gewoon een heerlijk winterse schrikkeldag beleven, ook al is die winter buiten ver te zoeken!

  • Naam
  • Email