Het Rondje Pontje: fietsend en varend door Zeeland

Geschreven op 16 april, 2018
Door

wk_32_Zeelanddeals_blog-header-big

Water en zee zijn in Zeeland nooit ver weg, zo is het strand vanuit geen een Zeeuws plaatsje verder weg dan 17 kilometer. Wanneer je door Zeeland fietst, kom je dus al snel bij het water uit. En dan? Het hele eind omfietsen? Nergens voor nodig! Ga voor een Rondje Pontje Zeeland.

Ooit waren er meer dan honderd verschillende veerdiensten en pontjes in Zeeland. Later kwamen hiervoor Deltadammen, bruggen en tunnels in de plaats.

Zeeland is ideaal om einden te fietsen, maar je wilt natuurlijk het liefst zonder omweg naar de overkant. Omfietsen over land zou uren tijd kosten. Daar hebben ze in Zeeland wat op gevonden…

In de zomer herleven oude tijden in Zeeland en komen de pontjes weer in de vaart. Voetgangers en fietsers kunnen zo grote stukken afsnijden over het water en de overtocht per boot draagt natuurlijk bij aan het ultieme vakantiegevoel. Een leuk rondje pontje om per fiets Zeeland te ontdekken!

In de zomermaanden varen diverse pontjes de Zeeuwse wateren over. Hier kun je aanmonsteren voor een makkelijke en vooral leuke overtocht. Zo kun je optimaal van Zeeland genieten, fietsend én varend. Zit de wind eens tegen? Stap dan van de fiets af en pak een pontje.

Zeeland - rondje pontje Zeeland - voordeeluitjesblog

Het Rondje Pontje Zeeland: het uitje van de zomer

De meeste pontjes in Zeeland varen in het hoogseizoen; de maanden juli en augustus. In september eindigt het seizoen voor de recreatieve veerdiensten. De fietsveren varen kriskras door Zeeland en brengen je bijvoorbeeld van Schouwen-Duiveland naar Noord-Beveland, van Zeeuws-Vlaanderen naar Walcheren of van Zuid-Beveland naar Tholen.

Stap de fiets op en vecht tegen de wind, tot u lekker kunt uitrusten op een pontje. Door Zeeland zijn kilometers aan weggetjes te fietsen en lange, rechte wegen kun je mooi overslaan.

Aan de overkant een mooie haven, leuke dorpjes en steden, nog meer fietskilometers, maar natuurlijk ook Zeeuwse oesters en mosselen of koffie met een zoete Zeeuwse bolus. Zo’n regionale lekkernij heeft u dan natuurlijk wel verdiend!

Kijk hier voor het aanbod van hotels in Zeeland en fiets een rondje Pontje in Zeeland!

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Kris Van Calster schreef:

    Ik had graag de vaartijden/vaardagen van de fietsveren in de maand juli en augustus 2018 in heel Zeeland. Verdomd moeilijk te vinden bij het plannen van een fietsvakantie