Toeren door Nederland: 5x de mooiste autoroutes

Geschreven op 20 januari, 2021
Door
RoadtripNederland-Autoroutes-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Bij een roadtrip denk je al gauw aan Amerika of Europa, maar wist je dat Nederland ook tal van mooie autowegen kent? Zo veel zelfs, dat we al eens een blog schreven over de mooiste autoroutes in Nederland. Vandaag deel twee! In dit blog maken we onder meer een roadtrip door waterrijk Friesland, de groene schatkamer van Nederland en het pittoreske Twente. Stap die auto in, zet je favoriete playlist op en geniet van de mooiste autowegen van Nederland.

Friese Merenroute (119 kilometer)

In Friesland is er ongeveer evenveel water als land. Deze autoroute voert je dwars door dit watersportparadijs; langs meren, een aantal van de Friese elf steden, pittoreske dorpjes en het groene en bosrijke Gaasterland. Tijdens het rijden van de route ontdek je hoe veelzijdig Friesland echt is. Maak kennis met een aantal belangrijke Friese bezienswaardigheden, zoals het beschermde dorpsgezicht van Langweer, de bekende stadsgracht Het Diep en het Stadhuis van Sneek. In Joure, daar waar Douwe Egberts ontstaan is, kun je een kop koffie niet overslaan!

Zuid-Veluweroute (87 kilometer)

De Zuid-Veluweroute neemt je mee over de Veluwe, langs charmante steden en dorpen. Van het schitterende landschap van de nationale parken De Hoge Veluwe en de Veluwezoom tot de gezellige dorpen Hoenderloo, Loenen en Rheden. Bezoek de barokke paleistuinen van Paleis het Loo in Apeldoorn en geniet van het prachtige, weidse uitzicht vanaf de Posbank. Wie weet spot je nog een edelhert of wild zwijn!

Land van Maas en Waalroute (124 kilometer)

De Betuwe is voor de meesten bekend van Flipje uit Tiel en de fruitboomgaarden. Met de Land van Maas en Waalroute leer je deze Gelderse provincie ook op een andere manier kennen. Het mooie riviertje de Linge, historische dijkdorpjes en de Tuinen van Appeltern (geopend van maart t/m november) zijn slechts enkele bezienswaardigheden die je onderweg passeert. Het eindpunt is de historische vestingstad Wijk bij Duurstede. Stap hier zeker even je auto uit om de prachtige oude binnenstad en de Grote Kerk op de markt te bewonderen.

Sagenlandroute (120 kilometer)

Met de Sagenlandroute rijd je langs alle parels van Noordoost-Twente, door een decor van bossen, weiden, akkers, riviertjes en beken. De route begint meteen goed, namelijk in het kunstzinnige Twentse stadje Ootmarsum. Oude gebruiken zijn hier goed bewaard gebleven en dat zie je terug. Je passeert oude, statige boerderijen, wind- en watermolens en kapelletjes. Het is moeilijk maar één hoogtepunt van deze autoroute te benoemen, maar het Springendal staat hoog op de lijst. Dit unieke natuurreservaat, die als bijnaam ‘de tuin van Nederland’ heeft, doet je even twijfelen of je wel echt in Nederland bent.

Noordenveldroute (88 kilometer)

Een typisch Nederlandse roadtrip door Drenthe, waarbij je meeloopt met de beroemde schaapskudde van het Balloërveld, het grootste hunebed van Nederland bezoekt en Drentse dorpjes als Taarlo, Balloo en Norg aandoet. Ontdek Nationaal Park Drentsche Aa, het best bewaarde beekdallandschap van West-Europa. In de Drentse hoofdstad Assen lijkt het alsof de tijd stilstaat. Bewonder de mooie binnenhaven, het Drents Museum en de monumentale en gezellige Brink. Tip: met de Hunebeddenwijzer mis je onderweg geen enkel hunebed!

RoadtripNederland-Drenthe-Voordeeluitjes-Vakantieblog
  • Naam
  • Email