5x inspirerende podcasts over reizen en vakanties

Geschreven op 6 mei, 2020
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Tips & uitjes

Podcasts worden steeds populairder. Je kunt ernaar luisteren waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. In de auto, tijdens een wandeling of gewoon vanuit je luie stoel. Doe inspiratie op voor je volgende reis of droom even helemaal weg bij de reisverhalen van reizigers die je voorgingen. Wij hebben de 5 meest inspirerende podcasts over reizen op een rijtje gezet. Veel plezier!

1. The Journey

Onze eigen luchtvaartmaatschappij KLM introduceerde in 2018 haar eerste Engelstalige podcast. Tegenwoordig staan er tientallen afleveringen online. In de podcasts vertellen reizigers over een reis die hun leven veranderde. Als luisteraar heb je het gevoel dat je samen met de hoofdpersoon op reis gaat!

The Journey Podcast

2. De Spannendste Reisverhalen

Luister in deze podcast van TUI naar de spannendste reisverhalen van onder meer Katja Schuurman en Pauline Wingelaar. Van een bevalling in een Italiaanse supermarkt tot een spannende date in de jungle van Bali… Niets is te gek!

De Spannendste Reisverhalen Podcast

Podcasts-Italie-Voordeeluitjes-Vakantieblog

3. Amateur Traveler

De Amateur Traveler helpt je met het uitkiezen van je volgende bestemming. Het doel van deze online reisshow is mensen inspireren om te reizen. Zo wordt er een interview gehouden met een bestemmingsdeskundige en een reiziger die onlangs naar de bestemming geweest is. Wat moet je zien, doen en eten? Daar kom je al luisterend achter.

Amateur Traveler Podcast

4. VanVerhalen

We hebben er stiekem allemaal weleens over nagedacht hoe het zou zijn als we al onze bezittingen verkopen om de wereld over te reizen in een eigen camper of bus. Thijs en Florine voegden de daad bij het woord en vertrokken in een verbouwde bus. In deze tweewekelijkse reispodcast vertellen ze je alles wat je moet weten over fulltime reizen. Er komen ook dingen aan bod die niemand je vertelt, zoals hoe tijdrovend het is, hoe afhankelijk je bent van het weer én hoe je moet poepen als je in een bus woont.

VanVerhalen Podcast

Podcasts-Camper-Voordeeluitjes-Vakantieblog

5. Reisgenoten

Dé Nederlandstalige podcast over avontuurlijke reizen, met inspirerende bestemmingen, uiteenlopende reisverhalen en handige tips. Hoe reis je bijvoorbeeld door Japan met maar 1000 euro? Naar welke landen kun je als vrouw veilig alleen reizen? Radiomaker Niels de Jager en reisjournalist Daisy Scholte helpen je op weg.

Reisgenoten Podcast

  • Naam
  • Email