Weg met oud en nieuw: vier het op een vakantiepark of in een hotel

Geschreven op 16 december, 2021
Door

Eindig het oude en begin het nieuwe jaar in een compleet andere omgeving. Overnacht in een hotel of op een vakantiepark midden in de natuur, aan zee of in een bruisende stad. Wil je echt even op adem komen en ontspannen, dan is een vakantiepark of hotel met wellnessfaciliteiten de perfecte oud en nieuw-bestemming. Blijf je graag binnen, romantisch met zijn twee of gezellig met het hele gezin? Een chalet met eigen keuken zorgt ervoor dat je helemaal nergens naartoe hoeft. Happy new year!

1. Nachtje weg met oud en nieuw: Amsterdam

Vier jij het liefst vakantie op een bruisende locatie, waar altijd iets te beleven valt en het dichtstbijzijnde koffietentje nooit meer dan 100 meter is? Spendeer oud en nieuw in Corendon City Hotel Amsterdam! Niet alleen verblijf je op een rustige locatie in de buurt van alle bezienswaardigheden, het hotel heeft ook een 1000 m² grote Vitality Spa in huis. Met een Finse sauna, een traditioneel Turks badhuis, een stoomcabine, een infraroodsauna, een zwembad én verschillende gezichts- en massagebehandelingen, kun je niet anders dan compleet ontspannen het nieuwe jaar ingaan. Een drankje in de bar en een culinaire maaltijd in Cor & Don’s Restaurant; hier kom je oud en nieuw wel door.

2. Oud en nieuw-arrangement aan zee

Zie je het al voor je: je maakt een lange strandwandeling met je vriendengroep of met het hele gezin inclusief de hond en wandelt daarna zo naar je eigen chalet. Bij Roompot Beach Resort wordt die gedachte werkelijkheid! Het resort ligt in het Zeeuwse Kamperland, direct aan het water van Nationaal Park Oosterschelde. Maak fijne herinneringen in het aanwezige subtropisch zwemparadijs, in de sauna, het stoombad of tijdens een fietstochtje, eventueel met gehuurde fiets. Er zijn verschillende eetgelegenheden aanwezig, maar je kunt er ook voor kiezen gezellig samen te koken in je chalet met keuken.

3. Van alle gemakken voorzien

Wil je de gemakken van thuis, maar dan in een compleet andere omgeving? Vier oud en nieuw op een vakantiepark! Roompot Bospark Lunsbergen ligt pal naast het natuurgebied Gieten-Borger. Je verblijft hier in een luxe chalet, voorzien van een eigen keuken, televisie, een internetverbinding en heerlijke boxspringbedden. Als de omgeving niet zo mooi was, zou je je chalet helemaal niet meer uitkomen. Wandel bijvoorbeeld over het Boomkroonpad langs de toppen van de bomen, bezoek het Hunebedcentrum of huur een fiets en rijd door Geopark De Hondsrug. Combineer rust met de leukste activiteiten en ga vol energie 2022 in!

4. Vier oud en nieuw aan de rand van de Veluwe

Golden Tulip Ampt van Nijkerk staat aan de rand van de Veluwe; de perfecte uitvalsbasis voor een paar dagen struinen door de bossen. Warm bij terugkomst op met een kop koffie of een glas wijn in de brasserie, in de sauna of onder het genot van Franse klassiekers tijdens het diner. Vanuit dit mooie 4-sterrenhotel kun je tijdens de jaarwisseling alle kanten op: bezoek het nabijgelegen Amersfoort, neem een kijkje in Harderwijk of verken de bosrijke Veluwe.

5. Wat een verwennerij

Ontspannen, écht ontspannen, doe je op een vakantiepark met wellnessfaciliteiten. Bij EuroParcs De Zanding in Otterlo bijvoorbeeld, waar een binnenzwembad, Finse sauna, infraroodcabine, Turks stoombad en zonnebank te vinden zijn. Houd je van iets meer privacy, boek dan een tiny house voor 2 personen met buitenbubbelbad of de wellnesslodge met sauna en bubbelbad. In de kampwinkel kun je de hoognodige boodschappen halen en er zijn een bar en een jeu-de-boulesbaan aanwezig voor als je toch even je huisje uit wilt. Ga romantisch het jaar uit en ontspannen het nieuwe jaar in.

6. Vier oud en nieuw in Duitsland

Ook over de grens kun je heel goed oud en nieuw vieren. De sprookjesachtige Eifelregio is het hele jaar door een geliefde bestemming. Boek een oud en nieuw-arrangement bij Hotel Bitburg en geniet, naast de standaardfaciliteiten, van extra’s als koffie met gebak, een warme lunch of lunchpakket, speciaal oud en nieuw-diner, vuurwerkshow, glas bubbels en gratis bezoek aan de bekende Bitburger Brauerei. Dát is pas feest! Het hotel staat in het zuiden van de Eifelregio, vlak bij bierstad Bitburg.

Bezienswaardigheden-Eifel-Kastelen-Voordeeluitjes-Vakantieblog
  • Naam
  • Email