Op zoek naar een gezond uitje dit najaar? Ontdek de gezondheidsvoordelen van de wellness!

Geschreven op 30 oktober, 2023
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes, Wellness

Wil je er dit najaar graag opuit, even heerlijk onthaasten en aan je gezondheid werken? Bezoek de wellness! Zo geniet je in deze koude tijd van het jaar van warmte en sfeer. Wie regelmatig naar de wellness gaat weet dat er aan een dagje wellness diverse gezondheidsvoordelen hangen. Maar weet je ook waar welke baden en sauna’s goed voor zijn? Ontdek het in dit blog. Wil je jouw uitje bovendien nog gezonder maken, trek dan voor of na de wellness de natuur in voor een frisse neus en combineer jouw wellnessdag met een wandeling. Dat is dubbel ontspannen!

Verschillende sauna’s en hun gezondheidsvoordelen

Er zijn veel verschillende soorten sauna’s, welke allemaal hun eigen werking hebben op jouw gezondheid. Zo is het regelmatig bezoeken van een wellness met sauna’s, stoombaden en relaxruimtes goed voor mentale en fysieke ontspanning, helpt het stress verminderen en werkt het concentratieverhogend. Daarnaast verbetert de warmte van de sauna je bloedsomloop, je weestand én je huid. Heb je spierpijn of ervaar je stijfheid, ook dan zorgt de sauna voor verlichting! Genoeg redenen om er heerlijk opuit te gaan.

De verschillende soorten sauna’s zijn op te delen in droge en vochtige sauna’s. De drogere sauna’s hebben een lagere vochtigheidsgraad, waardoor de warmte van de sauna een groter effect heeft op je lichaam en geest. In de vochtige sauna is de vochtigheidsgraad juist hoger, waardoor het er minder warm is. Hierdoor houd je jouw bezoek aan de sauna langer vol. Dit is bijvoorbeeld zo in een infrarood sauna. Een infrarood sauna zorgt voor soepele spieren en een goede doorbloeding in je lichaam. Boek deze sauna dus eens voor de afwisseling en ontspan!

De warmte van een sauna werkt ook nog eens rustgevend. Tevens zorgt deze warmte voor de aanmaak van endorfine in de hersenen, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor voel je je gelukkig en voel je lichamelijke pijn en ongemak minder. Daarnaast gaan je poriën openstaan, stijgt je lichaamstemperatuur en ga je flink zweten, waardoor afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Doordat je lichaam hard moet werken om af te koelen, zal je immuunsysteem versterken. Een voorbeeld van een warme, vochtige sauna is de Finse sauna. De vochtigheidsgraad ligt nog hoger bij een Turks stoombad. Een tijdje doorbrengen in deze sauna zorgt voor nog meer ontspanning en is dus erg gezond!

De gezondheidsvoordelen van thermaalbaden

Thermaalbaden zijn baden met water uit een diepe bron. Dit water heeft een temperatuur van 35 tot 36 °C en bevat diverse mineralen, zoals fluoride, jodide en ijzer. Door de unieke combinatie van het bronwater en de mineralen heeft het water een heilzame werking. Zo werkt het nemen van een thermaalbad onder andere tegen stress en gewrichtsklachten. Ook als je vermoeid bent is het goed om een thermaalbad te nemen. Net als bij een sauna worden, door de warmte van het water, afvalstoffen afgevoerd. Het magnesium in dit water zorgt tevens voor een spierontspannende werking. De massagestralen in de thermaalbaden versterken deze werking nog eens, waardoor je geniet van optimale ontspanning. Er zijn dus vele gezondheidsvoordelen van een thermaalbad!

Dubbele gezondheidsvoordelen: combineer wellness met natuur

Wil je zo veel mogelijk gezondheidsvoordelen ervaren op één dag? Ga dan naar een wellness nabij een natuurgebied of nationaal park! Maak voor of na jouw bezoek aan de wellness een heerlijke wandeling of fietstocht door de natuur. Net als de wellness zorgt tijd doorbrengen in de natuur voor een vermindering van stress en spierspanning. Daarnaast zorgt het daglicht van buiten voor een betere concentratie en de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine helpt je weerstand op peil te houden, en dus gezonder te blijven. Bewegen in de natuur zorgt tevens voor een goede doorbloeding. Geniet van de frisse lucht van buiten en de warmte van de wellness!

Wil je genieten van een privésauna, privéhottub of privébubbelbad, boek dan een huisje met wellness op een vakantiepark en ontspan! Ga je voor het eerst naar de wellness, lees dan in dit blog alle tips en tricks voor een dagje wellness en ga goed voorbereid op pad.

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. MYRA HEEREN schreef:

    GRAAG DE MOOISTE EN MEEST LUXE WELNESS FACILITEITEN AUB