Heerlijk onthaasten in de wellness? Lees hier alle tips en tricks voor een ontspannen dag!

Geschreven op 19 juni, 2023
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes, Wellness

Ga jij er ook graag opuit naar de wellness, om even helemaal te kunnen ontspannen en het gevoel te hebben er echt even uit te zijn? Of zou je graag een eerste keer naar de wellness willen maar weet je niet hoe en wat? In dit blog geven we je tips en tricks om jouw dag in de wellness perfect te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je niets vergeet!

De wellness is de ideale locatie om te onthaasten en niet gestoord te worden. Zo kun je ongestoord ontspannen en heb je het gevoel er echt even uit te zijn. Daarnaast kun je van een dagje wellness een sociale activiteit maken. Ga met vrienden of een familielid naar een wellnesscentrum en klets heerlijk bij. Of je nu gaat voor ontspanning in verschillende sauna’s, een massage boekt of je gezicht laat reinigen met een fijn masker, in de wellness kan het allemaal.

Daarnaast zorgt regelmatig naar de wellness gaan voor een betere balans tussen lichaam en geest. Verder kent de wellness nog andere gezondheidsvoordelen. Zo heeft het kuren een positieve invloed op je bloedruk en wordt je lichaam gereinigd. Ook kun je echt even mentaal ontspannen en je dagelijkse, misschien wel stressvolle leven naar de achtergrond schuiven. Je weerstand verbetert eveneens wanneer je regelmatig naar de wellness gaat. Dit komt omdat je lichaam minder vatbaar wordt voor bijvoorbeeld virussen en de kou. Bovendien is ook je huid blij met een regelmatig bezoek aan de wellness. De rimpelontwikkeling zou afgeremd worden en ook wordt gezegd dat je huid meer zou gaan stralen van de warmte van de sauna’s. Deze warmte is tevens goed voor je spieren, al helemaal als je spierpijn of stijfheid ervaart. Ten slotte zorgt ontspanning voor een hoger concentratievermogen en een verminderd gehaast gevoel.

Wat neem je mee naar de wellness?

Ga je een dag of meerdere dagen naar de wellness, dan zijn er een aantal spullen die je niet moet vergeten mee te nemen. Deze spullen kun je vaak ook huren bij een wellness, mocht je toch iets vergeten in te pakken. Neem zeker een groot badlaken mee, waarop je kunt zitten en liggen. Een extra handdoek is ook altijd handig, om je af te drogen na het douchen. Een ander belangrijk ding is een gevulde waterfles. Tijdens een dagje wellness verlies je veel vocht, dus dit moet ook weer aangevuld worden door genoeg water te drinken. Bij sommige wellnesscentra krijg je een badjas en badslippers, maar is dit niet het geval, dan zijn dit ook handige spullen om mee te nemen. Vergeet als laatste niet een boek of tijdschrift als je zin hebt om even ontspannen te lezen tijdens je relaxdag. Kleine reminder: neem geen zorgen, stress of sieraden mee. Ook je telefoon kun je lekker in een kluisje laten liggen.

Hoe zorg je voor de beste ervaring?

Of je nu binnenkort voor het eerst gaat of al vaker bij de wellness bent geweest, het is altijd goed een rondleiding te vragen als je naar een nieuwe plaats gaat, zodat je weet waar alles is en hoe alles bij de desbetreffende wellness geregeld is. Daarnaast is het belangrijk vooraf te douchen en geleidelijk op te warmen en af te koelen. Ga dus niet gelijk de warmste sauna in maar begin rustig, en bouw aan het einde ook weer rustig af. Zo kan je lichaam wennen en geniet je het meest.

Wil je graag naar de wellness maar is het naakt zijn niet helemaal je ding? Genoeg wellnesscentra hebben regelmatig speciale dagen, waarop je met badkleding naar de wellness mag komen. Zoek online naar een wellness die dit aanbiedt en zorg er zo voor dat de wellness ook voor jou de beste ervaring wordt, met of zonder badkleding.

Geniet je liever meerdere dagen van de ontspannende werking van wellness? Boek een wellnesshotel of vakantiepark met wellnessfaciliteiten bij Voordeeluitjes.nl en kom even helemaal tot rust!

  • Naam
  • Email