Herfstvakantie 2019: 5x populaire bestemmingen

Geschreven op 22 augustus, 2019

herfst-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

Hoewel velen nog genieten van een mooie nazomer, maken wij ons ook vast klaar voor het volgende seizoen: de herfst. Dat betekent dat de temperaturen dalen, het weerbeeld verandert en de natuur een metamorfose krijgt. Toch zijn er veel mensen die houden van de herfst vanwege de gekleurde bladeren, een heerlijk herfstzonnetje, de sprookjesachtige bossen en de geur van kastanjes. Ideaal om veel buiten te zijn! Zeker tijdens de herfstvakantie in oktober trekken mensen er graag massaal opuit in eigen land om te genieten van de mooie natuur. Ons land kent van nature al ontzettend mooie plekjes, maar sommige gebieden zijn van uitzonderlijke schoonheid als eenmaal de herfstkleuren mooi naar voren komen. In dat kader zijn wij vast op onderzoek uitgegaan en vertellen wij je graag welke 5 bestemmingen zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens de aankomende herfstvakantie.

1. Hotel- en Attractiepark Wunderland Kalkar

Als het herfstzonnetje eenmaal schijnt, dan willen de meesten er wel opuit trekken om iets leuks te doen. En hoe kan dat beter dan een bezoek aan een attractie- of dierenpark? Een heel leuk pretpark, dat ook te combineren is met een overnachting, is  Hotel- en attractiepark Wunderland Kalkar. Dit is de ideale all-inclusive-bestemming voor families en vriendengroepen. Het complex bevindt zich net over de grens in Duitsland aan de Nederrijn en bestaat uit zes hotels en één familiepark. Met meer dan 40 attracties kan jong en oud zich hier kostelijk vermaken. Maar ook in de hotels is van alles te beleven. Met meerdere bowlingbanen, een Western-saloon en verschillende barretjes kan iedere vakantieganger zijn geluk op tijdens een vakantie in Wunderland Kalkar. Wie meer van de omgeving wil zien, kan terecht in het historische stadje Kalkar. Hier vind je meerdere historische bouwwerken, een gezellig marktplein en een gemeentelijk museum. Daarnaast leent de omgeving zich ook perfect voor leuke wandel- of fietstochtjes door de natuur. Zeker in de herfst is het een aanrader om er lekker opuit te gaan en te genieten van de exceptionele kleuren.

Wunderland Kalkar - Voordeeluitjes.nl - VakantieblogWunderland Kalkar - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

2. Stedentrip in Rotterdam

De herfstvakantie leent zich natuurlijk ook perfect voor een stedentrip. Zo is Rotterdam bij uitstek een stad die veel te bieden heeft en waar je zomaar een lekker dagje kunt vertoeven. Met een overdekte Markthal, een prachtig uitzicht vanaf de Euromast en een bezoekje aan Mini World Rotterdam, heb je zo een aantal dingen te doen in de havenstad. Maar ook in de nabije omgeving valt genoeg te beleven. Zo kan de natuurliefhebber zijn hart ophalen tijdens een heerlijke wandeling door het Kralingse bos. Of ga lekker uitwaaien op de Maasvlakte terwijl je de schepen de haven ziet binnenvaren. En al deze activiteiten zijn perfect te combineren met een romantische overnachting op het ss Rotterdam, een voormalig passagiersschip van de Holland – Amerika Lijn en nu volledig ingericht in de sfeer van de jaren vijftig. Bij aankomst word je al direct vriendelijk ontvangen door een Boarding Steward. Hij of zij kan je ook een rondleiding geven over het schip waarbij je een kijkje kunt nemen achter de schermen. Deze laat onder andere het achterdek zien waar je onder het genot van een drankje heerlijk kunt genieten van het herfstzonnetje.

3. Wandelen in de Drentse natuur

Wie de herfst echt van dichtbij wil bewonderen, zit goed in de Drentse natuur. Wandel door de eeuwenoude landschappen van deze historische provincie en ontdek hoe prachtig Drenthe kan zijn in de herfst. Kenmerkend voor deze regio zijn de vele natuurgebieden met hun uitgestrekte bossen en wisselende landschappen. Bezoek een van de nationale parken Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa en ontdek zelf hoe prachtig de herfstkleuren schitteren. Deze tripjes door de natuur zijn uitstekend te combineren met een overnachting in het populaire  4-sterrenhotel De Bonte Wever in Assen. Deze accommodatie bevindt zich eveneens in een bosrijke omgeving en voorziet in veel verschillende faciliteiten, waaronder de Kidsjungle en het subtropische zwem- en saunaparadijs. Geniet tijdens je minivakantie van de maaltijden, drankjes en andere luxe, terwijl je er overdag heerlijk opuit trekt in de Drentse natuur.

De Bonte Wever in Assen - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog De Bonte Wever in Assen - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

4. Ontdek de historie van Nijmegen

Heb je meer met cultuur dan natuur? Dan is de historische stad Nijmegen echt iets voor jou! Met zijn vele roemrijke bouwwerken, bezienswaardigheden en hotspots, leent Nijmegen zich perfect voor een stedentrip tijdens de herfstvakantie. Naast de nostalgische hoogtepunten, is het centrum van de stad ook zeer bruisend te noemen. Terrasjes, barretjes en restaurants zijn in overvloed aanwezig, terwijl je ook heerlijk kunt shoppen in de drukke winkelstraten. Bezoek eveneens de Stevenstoren; hier kun je genieten van een fabuleus uitzicht over het hele gebied. Wil je meer van de omgeving zien? Koppel er een overnachting aan in de nabije omgeving bij van der Valk Hotel Cuijk. Het 4-sterrenhotel staat op steenworp afstand van de stad en is een uitstekende uitvalsbasis, die rust belooft na een intensieve stedentrip.

5. Uitwaaien op Ameland

Wie houdt er niet van uitwaaien op het stand? In vrijwel iedere kustplaats is dat mogelijk, maar op het Waddeneiland Ameland is uitwaaien echt een feestje. Dit eiland is erg in opkomst bij mensen die houden van ruimte en rust. Je vindt er namelijk allerlei soorten landschappen: bossen, duinen en stranden. Ideaal om kilometerslang te wandelen of te fietsen. Maar natuurlijk heeft Ameland nog veel meer te bieden. Zo kunnen actievelingen hier ook terecht om te golfen, te paardrijden of om te wadlopen. Wil je overnachten op het Waddeneiland? Dan raden wij het leuke familiehotel Hotel Ameland aan. Dit staat vlak bij het dorpje Nes en bevindt zich op steenworp afstand van het strand. Ervaar zelf hoe fijn het is op Ameland en bezoek het eiland tijdens jouw herfstvakantie 2019.

Wil je graag in een ander hotel verblijven tijdens de herfstvakantie? Of ga je liever naar een vakantiepark in de herfstvakantie? Bekijk dan onze aanbiedingen en boek jouw favoriete accommodatie!

  • Naam
  • Email