6 x leuke StationsOmmetjes: maak die mooie NS-wandeling vanaf het station!

Geschreven op 10 november, 2021
Door
  Geplaatst in Nederland, Stedentrips, Wandelen

Ben jij een echte wandelfreak, heb je liever historische stadswandelingen met gids, of wandel je alleen als het echt ‘moet’? Zoveel mensen, zoveel wensen! Maar over één ding is bijna iedereen het wel eens: bewegen is gezond! Het kost, maar geeft ook energie! De NS heeft een leuke verzameling korte StationsOmmetjes bedacht, twaalf in totaal, waarbij wandelen en verbazen hand in hand gaan. Gezond én ook nog eens geweldig leuk! Deze week belichten we 6 van deze 12 mooiste NS-wandelingen!

StationsOmmetjes

De NS heeft twaalf speciale routes uitgestippeld, in verschillende regio’s van ons land. Deze korte NS-wandelroutes beginnen en eindigen altijd bij het centraal station. Ze zijn bedoeld voor die mensen, die niet ver willen lopen, maar wel in beweging willen blijven. Leuke bijkomstigheid? Je ontdekt in korte tijd een onverwacht mooi stukje van de stad. Elk StationsOmmetje is ongeveer anderhalve kilometer lang. Deze mooiste NS-wandelingen zijn voor de meesten goed te doen! En als de ommetjes naar méér smaken, dan kun je kiezen uit ruim 750 mooie, langere NS-wandelingen vanaf de stations. Te vinden op ns.nl/reisjefit.     

Deze week brengen we 6 leuke StationsOmmetjes voor het voetlicht. Welke NS-wandelroutes ga jij volgen?

Korte NS-wandeling Amersfoort

Vanaf Centraal Station Amersfoort pak je een stukje Utrechtse Heuvelrug mee; je beklimt namelijk de Amersfoortse Berg, al is ‘beklimmen’ wel een te groot woord. Je vervolgt je NS-stadswandeling Amersfoort over een onverhard pad richting het Limvioveld. Dit veld bestaat uit zandpaden, oude grote bomen en natuurspeelplekken. Nadat je een voorname villawijk doorkruist hebt, waar je je hebt kunnen vergapen aan megagrote historische panden en aan imposante nieuwe-panden-oude-stijl, ben je alweer bijna bij het station. En als je wilt óók dicht bij je hotel, mocht je nog veel meer van het historierijke Amersfoort willen zien! Zo staat Mercure Hotel Amersfoort Centre nabij centrum én station.    

NS-wandelroute Den Haag

Hoe snel kun je vanaf het station in een schilderachtig landschap terechtkomen? Sneller dan je denkt! Dit StationsOmmetje Den Haag loodst je al na een paar minuten een idyllisch landschap binnen, te weten een park waar romantische waterpartijen en een hertenkamp het decor vormen. Overige ingrediënten van deze leuke NS-stadswandeling Den Haag? Een vleugje van het Haagse Bos, een blik op het Malieveld en een stukje wandelboulevard. Met het station al bijna weer in zicht, kom je in de buurt van Paviljoen Malieveld; hier kun je eventueel je NS-wandeling afsluiten met een bord poffertjes! Dik verdiend!  

Klein rondje Kasteel Breda

Een ommetje waarbij je binnen enkele minuten al hét pronkstuk van de stad bewondert? Probeer deze korte NS-wandelroute in Breda eens uit, want vanaf de centrumzijde van het treinstation van Breda loop je in één lijn naar het Kasteel van Breda in het prachtige stadspark Valkenberg. De weg ernaartoe – de gezellige wandelboulevard  ‘de Willemstraat’ – is breed en lommerrijk. Vervolgens slenter je over het Kasteelplein en de Catharinastraat naar het rustieke Begijnhof, om daarna weer via het park bij het station uit te komen. Tip: wil je nog even in Breda blijven nu je ‘ervan gesnoept’ hebt, overweeg dan een hotelovernachting bij Leonardo Hotel Breda naast het station!  

Groen Ommetje Rotterdam

Ontdek de bijzonder groene kant van Rotterdam met dit StationsOmmetje! Aan de achterkant van het station – aan de Blijdorpzijde – begin je je kleine stadswandeling Rotterdam. Slenterend langs de vredige, groene Provenierssingel, zijn de Erasmusbrug en de vele wolkenkrabbers even heel ver weg. Je vervolgt je weg door een karakteristieke volkswijk, waar een statige, rustieke sfeer heerst: de Provenierswijk. Ten slotte loop je over een prachtig wandelpad langs de groene Spoorsingel, weer richting station.        

StationsOmmetje Haarlem

Wie de binnenstad van Haarlem in wil, gaat aan de voorkant van het station richting centrum. Wie de NS-stadswandeling Haarlem wil maken, gaat via de achterkant naar buiten. Daar loop je over mooie wandelpaden langs de singel van de Noordelijke Bolwerken. Je bewondert veel groen op de plek waar vroeger de verdedigingsmuren stonden. Op driekwart van de route passeer je het Kenaupark, dat een ware oase vormt midden in de stad. Je vindt er niet alleen monumentale villa’s en herenhuizen, maar ook eeuwenoude bomen en een standbeeld ter nagedachtenis aan Hannie Schaft. Tegenover het station tref je Hotel Lion d’Or aan, een mooie uitvalsbasis voor het ontdekken van de Noord-Hollandse parel!

Mooiste NS-wandeling Arnhem

Na de bebouwing aan de stadsrand van Arnhem te hebben verlaten, wandel je door een van de mooiste stadsparken van Nederland: Sonsbeekpark. Bij de ingang die op jouw NS-wandelroute ligt, passeer je het Nederlands Watermuseum, twee oude watermolens en het bezoekerscentrum van het park. Dit bezoekerscentrum is gevestigd in een oude boerderij; hier kun je je laten informeren óf bedienen. Want je kunt er ook iets eten of drinken! Daarna loop je weer richting treinstation. Meer van Arnhem zien? Logeer bijvoorbeeld bij Hotel Haarhuis, tegenover het centraal station!

Pak je sowieso liever de trein als je een nachtje of weekendje weg wilt? Laat je dan verrassen door onze hotels nabij het station.  

Binnenkort volgt deel 2 van de mooiste korte NS-wandelingen. Wordt vervolgd dus…

  • Naam
  • Email