TIPS | 5x Belgische kustplaatsen voor de zomer van 2019

Geschreven op 12 juni, 2019
  Geplaatst in België, Bestemmingen, Tips & uitjes

What to do, what to do? De zomer staat voor de deur, je hebt geen zin om ver te rijden voor een vakantie en na al die jaren heb je de Nederlandse kustplaatsjes als Katwijk, Scheveningen en Renesse ook wel gezien. Wat doe je dan op zo’n moment? Juist, dan rijd je iets verder zuidwaarts en kom je lekker vakantie vieren in een van de mooie Belgische kustplaatsen die onze zuiderburen rijk zijn!

#1 – Knokke-Heist

We beginnen onze ‘ontdekkingstocht’ langs de Belgische kust in het uiterste noordwesten van het land, waar Knokke-Heist in een hoekje is ‘weggedrukt’. Dit is het walhalla voor de vakantieganger die niet alleen naar België is gekomen om van pagina naar pagina te swipen op zijn e-reader, maar laaiend enthousiast wordt van  ruim opgezette galerieën waar fraaie kunstobjecten aan de muur prijken. Maar er is méér. Aan de Kustlaan waant u zich in Milaan, waar de ene na de andere modeketen opdoemt. Over één ding hoeft u zich in elk geval niet druk te maken: u komt hoe dan ook thuis met een souvenir!

#2 – Zeebrugge

Grenzend aan het artistieke Knokke-Heist, vind je Zeebrugge. Toegegeven: het kustplaatsje is minder pittoresk dan de zuidelijker gelegen dorpjes als Blankenberge of De Haan. Zeebrugge is namelijk een belangrijke havenplaats en eerlijk is eerlijk: de hoge hijskranen dragen niet bij aan een schitterende skyline. Maar deze hoge torens staan hier niet voor niets en ter bevordering van je vakantie is het des te leuker om een tocht te maken langs de haven. Op de website van de haven van Zeebrugge kun je een gids huren die je wegwijs zal maken in en rondom de ‘Port of Zeebrugge’. Na afloop weet je alle ins en outs van containers, vrachtschepen en havenarbeiders!

#3 – Blankenberge

Goed. Knokke-Heist wacht dus op de liefhebbers van kunst en mode, terwijl vakantiegangers die wat bij willen leren er goed aan doen om Zeebrugge in te toetsen op de navigatie. Behoor jij tot geen van beide categorieën en voel je liever de zandkorrels tussen je tenen kriebelen? Zoek dan een hotel uit in Blankenberge, dat wel wat weg heeft van Scheveningen. Net als het Haagse kustplaatsje beschikt Blankenberge over een pier, die aan het uiteinde een complex heeft waar onder andere een brasserie in gehuisvest is. Genieten!

#4 – De Haan

Ga tien kilometer zuidelijker en je rijdt de bebouwde kom van de Haan binnen, een plaatsje dat erg geliefd is vanwege zijn architectuur. Niet alleen in het centrum van dit kustplaatsje lonken de goed onderhouden vakwerkhuisjes naar je; ook aan de boulevard die pal achter het strand loopt staat het ene na het andere gebouw die het fotograferen waard is. De huisjes zijn uitgerust met puntige torentjes, minuscule balkonnetjes en strepen in alle kleuren van de regenboog. Dit dorp ademt het vakantiegevoel uit!

#5 – Oostende

In 2018 werd het strand van Oostende opgenomen in de lijst van 50 mooiste stranden van Europa. Maar dat is niet het enige wat tot de verbeelding spreekt in het zuidelijk gelegen kustplaatsje. Oostende timmert namelijk hard aan de weg om dé street art stad van Europa te worden. Aan het begin van het tweede decennium van deze eeuw werd namelijk begonnen aan een kunstproject: ‘The Crystal Ship’. Een bundeling aan kunstenaren doet ieder jaar opnieuw zijn best om de stad te versieren met prachtige straatkunst. Aan de hand van een wandel- of fietskaart ontdek je de fraaiste creaties. En dat terwijl je gewoon door de stad slentert en de zeewind door je haren waait

Bent u al enthousiast geworden over een vakantie aan de kust in België? Boek dan uw vakantie aan de Belgische kust!

  • Naam
  • Email