Moederdag 2022: samen herinneringen maken!

Geschreven op 29 april, 2022
Door

Wil jij je moeder eens verrassen met iets anders dan parfum of een flesje wijn deze Moederdag? Wij hebben de beste Moederdagcadeau-ideeën! Een ding is namelijk zeker: een moeder wordt van niks zo blij als van samen tijd spenderen. Of ze nou een creatieve chaoot is of een actieve avonturier, haar moederhart gaat sneller kloppen wanneer ze samen met jou herinneringen ophaalt én maakt. Daarom hebben wij voor ieder type moeder een passend uitje bedacht. Ga eropuit met deze Moederdag-tips, het kan weer!

De Avonturier

Rent jouw moeder van de yoga naar de fitness en spendeert ze haar weekenden het liefst op de mountainbike of met de wandelschoenen aan? Kortom, is jouw moeder altijd in beweging? Dan hoeft een leuk cadeau voor Moederdag niet moeilijk te zijn! Grote kans dat jouw moeder namelijk al helemaal blij wordt wanneer ze met jou aan haar zijde door het bos of over het strand wandelt. Heerlijk in de buitenlucht genieten van de natuur en van elkaar. Plof na een aantal kilometer neer voor een heerlijke lunch of een bakje koffie met een taartje (op jouw kosten?) en de dag kan niet meer stuk! Wil je jouw moeder nou écht verrassen met een actief uitje? Denk dan eens aan het doen van een klimparcour, bootcamp, mountainbike-tour of – als je moeder een échte durfal is – een abseil! Van de Rotterdamse Euromast bijvoorbeeld… spannend! 

De Bourgondiër

Een goede borrelplank, een flesje wijn, goed gezelschap: jouw moeder wordt nergens blijer van. Het is dan ook een fijne vrouw om cadeautjes voor te kopen. Ze wordt immers van een potje goed zeezout of een fles olijfolie al blij! Dit blog gaat natuurlijk over het maken van mooie herinneringen samen. Dus hoe blij ze ook met ‘r nieuwe tapasplank zal zijn, we gaan deze Moederdag voor een speciaal uitje. Twee belangrijke dingen om rekening mee te houden wanneer je je bourgondische moeder ergens mee naartoe neemt: zorg dat er lekker gegeten en gedronken kan worden en zorg dat ze niet nog naar huis hoeft te rijden. Samen een kookcursus doen is daarom bijvoorbeeld een ontzettend leuk idee. Al jullie creaties eet je namelijk ook gezellig samen op! Zijn de kookskills jou met de paplepel ingegoten? Zet je moeder dan aan tafel en verras haar met een diner of een borrelplank van eigen hand. Wat zal ze trots zijn! 

Deze Moederdag is een weekendje weg ook een goed idee. Dan geniet je die op dat moment niet alleen van heerlijk eten en een overnachting; wanneer je in de maand mei een uitje bij Voordeeluitjes.nl boekt, krijg je een wijnproeverij aan huis voor 4 tot 6 personen t.w.v. 105,- cadeau! Voilà, zo verras je je moeder dus gelijk met twee geweldige cadeaus! 

De Ontspanner

Niks is fijner, dan even helemaal niks doen. Althans, als we jouw moeder moeten geloven! In al die jaren heb je je moeder ongetwijfeld vele slapeloze nachten bezorgd, misschien zelfs nog steeds wel! Want zorgen maken, tja, daar ben je moeder voor. Daarom geniet jouw moeder intens van de ultieme rustmomentjes. Op de bank met een goed boek of met twee komkommers op haar ogen in de wellness. En wat is nou een betere dag om haar volledig te ontzorgen dan Moederdag? Boek een tripje naar de sauna en geniet samen van heerlijke massages, sauna’s, baden en douches. Genoeg tijd om te kletsen, maar ook ruimte om even helemaal niks te zeggen. Als herboren keren jullie weer huiswaarts. Wil je echt uitpakken? Maak er dan een echt moeder-dochteruitje van en boek een hotelovernachting met wellness! 

De Shopaholic

Een uitje verzinnen voor een moeder met een gat in d’r hand is natuurlijk geen probleem. Je zoekt gewoon een toffe stad uit en shoppen maar! Plak er een high tea/wine, lunch of diner aan vast en jullie maken er samen een onvergetelijke dag van. Wil je toch nog iets extra’s toevoegen aan de dag? Bezoek dan samen een Modemuseum! Bijvoorbeeld in Hasselt of het wereldberoemde MoMu in Antwerpen. Of doe een workshop kleding maken. Wie weet ontpoppen jullie je samen wel tot ware fashion-iconen! 

De Creabea

Vond jouw moeder het nooit een probleem wanneer heel de tafel onder lijm, klei, glitter en verf zat omdat ze zelf net zo hard mee aan het knutselen was? Dan kunnen we haar zeker wel een creabea noemen. Met haar handen werken vindt ze heerlijk en in jullie huis zijn tal van meesterwerken van eigen hand te vinden. Ze zal daarom zeker blij worden van een bezoekje aan een mooi museum. Al gaat ze het liefst voor heel even terug in de tijd en kliedert ze samen met jou weer heel de eettafel onder. Verzin daarom een leuke knutselopdracht en ga ervoor samen! Maak bijvoorbeeld een collage met foto’s van vroeger tot nu en haal ondertussen mooie herinneringen op. Succes gegarandeerd!

Ga je er toch liever opuit met je creatieve moeder? Friesland staat vanaf 6 mei 100 dagen lang volledig in het teken van Arcadia, een internationaal cultuurfestival. Van muziekvoorstellingen tot dynamische kunstwerken in de binnenstad en van dansen tot schilderwerk: heel Friesland staat in het teken van cultuur. Echt iets voor jou en je creabea-moeder dus! 

Meer inspiratie opdoen?

Lees dan ook ons blog over moeder dochter-uitjes

  • Naam
  • Email