Tips voor een geweldig moeder dochter uitje!

Geschreven op 10 augustus, 2021
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Nederland, Tips & uitjes

Wat is er leuker dan een dagje met je dochter op stap? Of – als jij de dochter bent – met je moeder? De mogelijkheden voor een heerlijk moeder-dochteruitje zijn legio, want Nederland heeft vele mooie steden en plekken, waar vrouwen onder elkaar zorgeloos kunnen genieten van goed eten en drinken, urenlange winkelsessies, mooie uitzichten en elkaar! Ga voor een moeder dochter weekend om nooit meer te vergeten!

Zijn er hapjes, drankjes en een handvol leuke winkels bij de hand? Dan is het al snel feest! Maar er is meer vertier te vinden. We hebben hieronder de leukste tips voor een geslaagd moeder dochter uitje voor je op een rij gezet.

Moeder dochter uitje in de stad

Vrouwen en winkelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kennen allemaal het beeld van de verveeld wachtende man voor de etalage. Maar van ongeduldige mannen heb je nu geen last, want dit is een moeder-dochteruitje! Waar heb jij nog nooit gewinkeld? Probeer Den Bosch eens uit, sla je slag in het centrum van Groningen, of ga uitgebreid winkelen in Rotterdam, Leiden of Utrecht. Het zijn stuk voor stuk heerlijke winkelsteden! Bij slecht weer is het Utrechtse Hoog Catharijne uiteraard een aanrader; dat belooft elke dag (!) winkelplezier bij meer dan 100 winkels! Wordt het shoppen in Utrecht? Bij terugkomst in 3-sterren Boutique Hotel Zies kun je desgewenst nog even samen Netflixen op de hotelkamer!

Moeder dochter uitje in het teken van wellness

Voor optimaal bijkomen en -kletsen gaan jullie bij voorkeur naar het wellnesscentrum! Naast hijgen en puffen in de sauna, kun je in deze centra vaak ook genieten van bubbelbaden, gezichtsbehandelingen en nog veel meer verwennerij. Moeder en dochter naast elkaar op een massagebankje, met alleen een handdoekje om het lijf en totaal loom; zie je het al voor je? Voordeeluitjes.nl biedt verspreid over het land leuke wellnesshotels én allerhande wellnessarrangementen van hotels in de buurt van de bekende wellnesscentra. Gaat het uitje richting Zuid-Holland, laat je dan optimaal verwennen bij Wellness Resort Elysium in Bleiswijk. Zo is 1 x de entree tot het resort inbegrepen als je het 2-daagse Elysium-arrangement boekt bij Golden Tulip Zoetermeer – Den Haag!

 

Wellness in Apeldoorn - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

 

Chillen aan zee

Samen met je dochter of moeder langs de branding lopen is heerlijk. Natuurlijk neem je tussendoor een latte of cappuccino in een sfeervol strandtentje. Als jullie het stadje of de boulevard onveilig hebben gemaakt met harde lachsalvo’s, strijken jullie aan het eind van de middag bij een hippe strandbar neer, waar de bestelling van borrel-, kaas- of broodplankje niet uit kan blijven. Klinkt dat niet als het perfecte moeder-dochteruitje aan de kust? Aan jullie de lastige keuze, want onze kust is vergeven van de gezellige badplaatsen, zoals Zandvoort, Noordwijk aan Zee, Scheveningen en Vlissingen. Beleef tijdens jullie uitje de beste uitzichten op zee, vanuit het 3-sterren Amsterdam Beach Hotel in Zandvoort!

Volg samen een workshop

Op zoek naar een creatief moeder-dochteruitje, omdat jullie allebei nu eenmaal iets te doen moeten hebben? Of omdat je graag een tastbare herinnering aan deze speciale dag over wilt houden? Denk dan eens aan een gedenkwaardige middag schilderen, tekenen of fotograferen. Op vele plekken in Nederland kun je – bewapend met kwast, potlood of camera – heerlijk ‘uit je hoofd komen’! Maak je eigen Delfts Blauwe tegeltje bij De Delftse Pauw, een 17e-eeuwse aardewerkfabriek in Rijswijk. Of volg de workshop landschapsfoto’s maken in hét gebied waar legio natuurpareltjes gewillig voor je poseren: De Veluwe. De beginnerscursus kost 5 euro en duurt ongeveer een uur. Wel even reserveren!

Cultureel moeder dochter uitje

In Scheveningen hebben jullie werkelijk alles bij de hand voor een veelzijdig uitje: leuke hotels nabij het Scheveningse strand, Holland Casino, de gezellige bar Crazy Pianos en het beroemde  AFAS Circustheater. Kunnen jullie niet wachten om Broadway-musical Aladdin in het AFAS te zien (vanaf 18 september) of zijn jullie al benieuwd naar de nieuwste show van Hans Teeuwen, begin oktober? Wat het ook wordt, een hotel aan de levendige boulevard van Scheveningen is zo geboekt. Zo hoeven jullie na de voorstelling niet meteen weer naar huis en kan er uitgebreid nageborreld worden. Wat dachten jullie van een verblijf direct aan de boulevard, in het stijlvolle 5-sterren Grand Hotel Amrȃth Kurhaus The Hague-Scheveningen?

 

Wereld-Water-Week-De-Pier-Scheveningen-Voordeeluitjes-Vakantieblog

 

Proef wijn van eigen bodem

Wijn drinken met je moeder of dochter kan uiteraard op vele plekken. Maar wijn proeven is een ander verhaal. Wist je dat Nederland steeds meer eigen wijngaarden kent, met mogelijkheden tot rondkijken en proeven? Het zijn er zeker 50, waarvan de meeste in Limburg, Brabant en Gelderland te vinden zijn. Wijngaard Apostelhoeve boven op de Louwberg in Maastricht is een van de oudste en grootste wijngaarden van ons land. Wandel hier langs de vele wijnstokken en geniet aansluitend van een heerlijke wijnproeverij, op afspraak! Het is gebruikelijk dat groepen reserveren, maar misschien maakt men voor moeders en dochters een uitzondering! Zoeken jullie nog een ideale uitvalsbasis in Maastricht? Denk zeker aan het sfeervolle 4-sterren Hotel Bigarré Maastricht City Centre, dat op loopafstand van het centrum en direct aan de oevers van de Maas gelegen is.

Het uitje van moeder en dochter aan de muur

Als je na jullie moeder-dochterweekend nog lang na wilt genieten van jullie bijzondere ervaring, zet dan de memorabele belevenissen om in een foto op canvas, voor aan de muur! Kleine moeite, heel groot plezier! Want zeg nou zelf: het bekijken van de mooiste vakantiefoto’s brengt toch altijd meteen weer dat gevoel dat erbij hoorde terug? Houd de herinnering dus levend en verrijk de woonkamer met een stralende weergave van het moeder-dochteruitje. Dat wordt elke dag een vakantiegevoel, ook al is het maar voor even!

Let op: onze speciale canvas-actie loopt tot en met 31 augustus 2021. Maar ook zonder actie is de herinnering aan de muur natuurlijk een superidee!

  • Naam
  • Email