Op minivakantie dichtbij – haal alles uit je zomer!

Minivakantie dichtbij - header - Voordeeluitjes-Vakantieblog

Geen verre zomervakantie dit jaar? Of ga jij er liever 4 in plaats van 1 keer opuit deze zomer? Een minivakantie – of twee – is dan nog niet zo’n slecht idee! Een lang weekend of een weekje weg kan je immers ook het ultieme vakantiegevoel bezorgen! Een minivakantie in Nederland ligt het meest voor de hand als je niet te ver wilt reizen. Maar ook (net) over de grens kun je prima even kort op vakantie. Maak eens een leuke combinatie van stad en strand óf van stad en natuur. Waar een weekendje vaak te kort is, is een minivakantie lang genoeg om niets te hoeven missen. Cultuur snuiven in de stad, een dagje winkelen en misschien nog even naar de dierentuin of de kust? Graag! Wat zijn nu de leukste bestemmingen voor een korte vakantie dichtbij?

Laat je varen tijdens je minivakantie

Zin in een unieke vaarbeleving, zonder weken van huis te zijn? Ga voor de unieke 3-daagse cruise met Holland Norway Lines! Het luxe cruiseschip de MS Romantika vaart van het Groningse Eemshaven naar het Noorse Kristiansand en terug. Tijdens de overtocht mag je rustig achterover leunen natuurlijk, maar dat zou jammer zijn, want er is van alles te doen op het schip! Ga jij belastingvrij shoppen, een hapje eten of een gokje wagen in het casino? ’s Avonds valt in de lounge vaak te genieten van livemuziek. Op dag 2 ervaar je de charme van de Zuid-Noorse kustregio, onder andere in het centrum van Kristiansand. Ontdek hét zomerparadijs voor veel Noren!

Sportieve minivakantie dichtbij

Al toerend de mooiste Nederlandse streken ontdekken: dát kan wanneer je voor zo’n meerdaagse fietsvakantie kiest. Of je nu alle hoeken van Overijssel, Gelderland of Friesland wilt zien, er is voor elke smaak een mini-fietsvakantie dichtbij! Deze goed georganiseerde fietsvakanties, waarbij van hotel naar hotel gefietst wordt, beloven volledig omschreven dagelijkse routes langs prachtige bezienswaardigheden, stadjes en dorpjes. Naar je bagage heb je geen omkijken; deze wordt steeds nagebracht. Dat wordt lekker op eigen (of gehuurde) fiets door eigen land!   

Minivakantie dichtbij-cruise-noorwegen- voordeeluitjes-vakantieblog
Minivakantie dichtbij- Fietsvakantie- Voordeeluitjes-Vakantieblog

Combinatietripjes in eigen land

Alleen maar aan het strand liggen is aan jou niet besteed, alleen maar wandelen evenmin. Als je een beetje variatie wilt tijdens je vakantie, dan heb je echt wel opties. Ook voor een vakantie dichtbij! Wat dacht je van een paar dagen Amersfoort? Je hebt hier niet alleen een historisch stadshart bij de hand, maar ook Dierenpark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark in Rhenen en de schitterende natuur van de Utrechtse Heuvelrug! De combinatie stad en strand is ook op veel plekken aan onze kust te maken. Denk aan Domburg en Vlissingen, maar ook aan Den Haag, Scheveningen en Haarlem. Oh ja, en in modestad Arnhem weet je je omringd door enorm veel bossen, heidevelden en zandvlakten!

Minivakantie tussen de wijngaarden

Wat is dichtbij? Het is de vraag of een vakantie in de Franse Loirestreek of het Duitse Midden-Rijndal tot de minivakanties dichtbij kan worden gerekend. Maar vooruit, de reis kost je geen dagen! Boek je een paar hotelovernachtingen bij Hotel Zum Grünen Kranz in Rüdesheim of bij Hotel La Croix Blanche in Fontevraud, dan is een zalige wijnproeverij bij de prijs inbegrepen! Kies je voor Rüdesheim am Rhein, vergeet dan niet sfeer – én wijn – te proeven in de Drosselgasse, waar onder meer de gezellige tavernes, wijnstokken en leuke winkeltjes het straatbeeld bepalen. Het is volgens velen ‘de vrolijkste straat van de wereld’! Daar wil je toch rondgelopen hebben?

Minivakantie dichtbij-tussen de wijngaarden- Voordeeluitjes-Vakantieblog

Minivakantie aan de Duitse kust!

Duitsers verblijven graag aan de Nederlandse kust. Maar weet jij ook de Duitse kust te vinden? Een ‘minivakantie héél dichtbij’ is het niet, maar een trip naar de mooie Oost- of Noordzeekust is ook geen wereldreis te noemen. Havenstad Rostock is trots op zijn brede Warnemünder strand. Let in de stad op de mooie pastelkleurige panden, die sferen van weleer oproepen. Historisch Lübeck heeft eveneens prachtige stranden in de bekende Baai van Lübeck. Je ziet hier aan zee nog de nostalgische strandkorven! Een zon-zekere minivakantie heb je hier niet, maar wel één die je onvergetelijk kunt maken!

Minivakantie dichtbij – in Vlaanderen

Leer de geschiedenis kennen van steden als Brugge of Antwerpen, bezoek de gezellige kustplaatsen of kom culinair genieten in dit ‘land van het goede leven’! Ben jij dol op fietsen en wil je onderweg ook echt wel iets moois zien? Dan liggen er voor jou 9 prachtige themaroutes klaar. Volg (etappes van) de Vlaamse Icoonfietsroutes, die dwars door Vlaanderen gaan. Ervaar zo de regio op z’n mooist! Wandelen door de steden zorgt ook voor bijzondere belevenissen. Zoek het groen van steden als Gent of Leuven eens op. Bij de oudste botanische tuin van België in Leuven maak je natuurlijk even pas op de plaats.

Minivakantie dichtbij - Leuven- Voordeeluitjes-Vakantieblog
Minivakantie dichtbij- Ardennen- Voordeeluitjes-Vakantieblog

Nog zuidelijker? Kies voor Wallonië! 

Een uitstapje naar Vlaanderen is zo gemaakt. En ja, voor Wallonië moet je nog een beetje doorreizen naar het zuiden, maar het is echt de moeite waard. Dat zul je zien! Maak kennis met het zuiden van België, waar het wereldberoemde kuuroord Spa, de oude Citadel van Luik en de weelderige natuur van de Belgische Ardennen dé trekpleisters zijn. Wist je dat je voor abseilen, tokkelen en zelfs ‘berg beklimmen’ goed zit in deze streek? Ben je niet bang voor kleine ruimtes, dan zou je ook een ondergronds tochtje kunnen overwegen, in de beroemde grotten!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de leukste korte-vakantie-bestemmingen? Bekijk dan ook zeker onze 5-daagse minivakanties! Vier je liever een korte voordelige vakantie op een vakantiepark? Ook dan ben je bij Voordeeluitjes.nl aan het juiste adres!

  • Naam
  • Email