Meivakantie; waar zet jij de bloemetjes buiten?

Geschreven op 21 april, 2021
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

Voor de meesten begint op 1 mei aanstaande de meivakantie; dé tijd om eropuit te gaan met het hele gezin! Normaal gesproken zou je een mooie dierentuin of een gezellig attractiepark in Nederland bezoeken, maar dat zal in het voorjaar van 2021 waarschijnlijk nog niet lukken. Je zult alternatieven moeten bedenken. En die zijn er echt wel! Wat dacht je van een paar leuke tips? Je kunt namelijk ook kiezen voor andere interessante uitjes tijdens de meivakantie van 2021. Ga op pad in eigen land en doe inspiratie op met deze 4 toffe tips!

Lekker uitje in de meivakantie – diverse blotevoetenpaden

Blotevoetenpaden zijn helemaal hot. Kinderen vinden het immers heerlijk om schoenen en sokken uit te trekken! Probeer met het hele gezin eens zo’n route uit; de ervaring zal je verrassen! Een van de kortste blotevoetenpaden van Nederland – waarbij je over schelpen, dennenappels, zand en mos loopt – vind je in Schoorl. Bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen is ook een kabouterpad of een elfendeurtjeswandeling te volgen. Het Blotevoetenpark in Brunssum heeft het langste blotevoetenpad te bieden: een 4 kilometer lang pad! Je loopt hier over kiezels, schors, modder, gras en wat al niet meer. De kleintjes zullen ook enorm gecharmeerd zijn van de hindernisbanen-vijver. Dus? Droge kleren mee!

blotevoetenpad-twello-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandel langs schapen en lammetjes

Bij schaapskooien en op kinderboerderijen, onder andere in het Drentse Dwingelderveld, in het Gelderse Rheden of op Waddeneiland Texel, kon je voorgaande jaren volop genieten van het jonge dartele leven. Vanwege de coronamaatregelen kunnen de ‘lammetjesdagen’ zoals ze gewoonlijk gehouden worden, niet doorgaan. Natuurmonumenten heeft dan ook video’s op de site gezet, waarop men uiteenzet wat er rond de geboorte van een lammetje gebeurt. Een lammetjesdag, maar dan vanachter je pc! Toch kun je ook buiten genieten van schapen en hun kleintjes. Volg bijvoorbeeld een van die leuke schapen- of lammetjesroutes van Natuurmonumenten en begeef je zo toch nog een beetje tussen de wollige dieren.

Lammetjes - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloeiende tulpen in de Noordoostpolder

Van 16 april tot en met 9 mei staat het Tulpenfestival 2021 op het programma. Normaal gesproken zouden er vele bruisende activiteiten plaatsvinden, maar in verband met corona is alles een beetje anders natuurlijk. Geniet dit jaar van de bloeiende kleurenpracht vanuit de auto of bijvoorbeeld op de fiets! Volg de 88 kilometer lange Tulpenroute 2021 door de Noordoostpolder en kijk je ogen uit! Rijden er kinderen van 4 tot en met 12 jaar mee? Dan is voor hen Bollie de Berenroute erg interessant. Deze is bovendien goed te combineren met de tulpenroute!

Ga helemaal los in het klimbos

Klimbossen zijn er te kust en te keur in ons eigen landje. Dus wil je met het hele gezin een leuk avontuur beleven op hoogte, in de Nederlandse natuur, en heeft geen van de familieleden last van hoogtevrees? Dan is het zeker interessant om eens te gaan klimmen en klauteren. Voor elke leeftijd en elk niveau zijn er vaak trajecten te volgen. Vanwege corona zijn nog vele klimbossen gesloten, maar lang niet alle. Al moet je van tevoren wel even online reserveren! Zo kun je bijvoorbeeld al heerlijk losgaan in Klimbos Garderen op de Veluwe, Klimbos Rutbeek in Overijssel, Klimbos Achterhoek in Ruurlo en Klimpark21 in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep.

Vier jij de meivakantie graag op een vakantiepark dit jaar, of liever in een hotel? In beide gevallen ben je bij Voordeeluitjes.nl aan het juiste adres!

 

 

  • Naam
  • Email