5x leukste uitjes in Flevoland

Geschreven op 31 oktober, 2019
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

 

Flevoland is de jongste provincie van Nederland en is voor velen ‘een vreemde eend in de bijt,’ want wat weten we eigenlijk van deze provincie? In eerste instantie bestond Flevoland uit slechts een paar eilandjes, voordat de officiële drooglegging begon. Gedurende vele jaren werd er hard gewerkt om de voormalige Zuiderzee om te toveren tot een bewoonbaar gebied. Pas sinds 1986 is Flevoland officieel erkend als twaalfde provincie en verhuizen steeds meer mensen naar de polder voor de ruimte en de rust. Inmiddels wordt het gebied steeds dichter bevolkt en is er steeds meer te doen. Wij vertellen je in dit blog graag waar je moet zijn voor een leuk uitje in Flevoland.  

1.      Walibi Holland – Biddinghuizen

Het meest bekende uitje binnen Flevoland is ongetwijfeld Walibi Holland in Biddinghuizen. Vanuit het hele land stromen dagelijks bezoekers naar dit bekende attractiepark om de wildste achtbanen, spannendste attracties en leukste avonturen te beleven. Stalen zenuwen moet je misschien wel hebben om dit park te betreden, met name als je voor de snelle en heftige kicks gaat. Ervaar zelf hoe indrukwekkend de Goliath, de Space Shot of de Untamed is en ga voor een dagje Walibi Holland.

2.      Batavia Stad Fashion Outlet – Lelystad

Wie van shoppen houdt, kan zich helemaal uitleven in de Fashion Outlet van Batavia Stad. Alle topmerken en modewinkels zijn aanwezig, om een gezellig dagje shoppen mogelijk te maken. Wil je tussendoor even pauze nemen en genieten van een hapje en een drankje? Batavia Stad heeft diverse restaurants en eetgelegenheden, waarin je neer kunt strijken voor een lunch of een kleine versnapering.

3.      Orchideeënhoeve – Luttelgeest

Jij, als echte natuurliefhebber, houdt natuurlijk van bloemen en planten. Voor jou is zonder twijfel de Orchideeën Hoeve In Luttelgeest het paradijs! Met ruim 25.000 vierkante meter is dit het grootste overdekte natuurpark van Europa. Wandel over de sprookjesachtige natuurpaden en geniet van het mooie groen. Aanschouw de kleurrijke bloemenzeeën of geniet van een overheerlijke lunch in een van de vele restaurantjes. En natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht, want die kunnen zich perfect vermaken op de diverse speeltoestellen die aanwezig zijn. Kortom, een avontuurlijke belevenis voor jong en oud!

4.      Themapark Aviodrome – Lelystad

Ben jij een echte vliegenier en wil je alles van vliegtuigen en de luchtvaart weten? Dan moet je ooit in je leven een bezoekje hebben gebracht aan het Aviodrome in Lelystad. In dit themapark vind je meer dan 100 oude vliegtoestellen, die door de jaren heen zijn gebruikt. Stap aan boord van de Boeing 747 of ervaar hoe het is om in een zweefvliegtuig te zitten. Wil je bovendien weten hoe het is om een echte piloot te zijn? Dan is een ritje in de flight simulator een aanrader. Voor de meest fantastische uitzichten over de stad klim je in de oude verkeerstoren.

5.      Veiligheidsmuseum PIT – Almere

Altijd al eens in de huid willen kruipen van de politie, ambulance of brandweer? Dat is nu mogelijk bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere. In dit museum zijn er talloze manieren om kennis te maken met een van deze toonaangevende functies. Leer bijvoorbeeld alles over verkeer en veiligheid tijdens een ritje op de skelter. Of onderzoek zelf een misdaad en ga op zoek naar aanwijzingen. Tevens is het mogelijk om een kijkje te nemen in verschillende voertuigen die door de jaren heen veelvuldig zijn gebruikt. Een informatief en interessant uitje voor het hele gezin!

  • Naam
  • Email