Festivalagenda 2020: de leukste festivals van Nederland!

Geschreven op 11 maart, 2020
Door

Festivals-Festival-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Het is je ongetwijfeld opgevallen: het wordt ’s ochtends eerder licht en ’s avonds later donker. De lente staat voor de deur en daarmee ook het festivalseizoen! Ben jij ook zo toe aan zon, livemuziek en heerlijk eten? Daarvoor hoef je ons kikkerlandje niet te verlaten. In dit blog vind je jouw festivalagenda voor 2020, met de 7 leukste aankomende festivals in Nederland!

1. Eten op Rolletjes – Verschillende data

Eten op Rolletjes is hét foodtruckfestival van Nederland, dat op verschillende locaties georganiseerd wordt. Wafels, pokébowls, pizza’s… Strijk neer op het gras met je favoriete gerecht in de ene hand en een speciaalbiertje in de andere en geniet van de bands en dj’s!

Festivals-Band-Voordeeluitjes-Vakantieblog          Festivals-Foodtruck-Voordeeluitjes-Vakantieblog

2. Tributefestival Sweet Freedom – 15 en 16 mei

Het begon als een leuk idee en liep uit op een meerdaags festival met tributebands uit binnen- en buitenland. Op 15 en 16 mei vieren we samen 75 jaar vrijheid tijdens de allereerste editie van Tributefestival Sweet Freedom. In en rondom de concertzaal in Oosterbeek zorgen tributebands, dj’s, lokaal muziektalent, kunstenaars, ondernemers en actieve bewoners uit de regio voor een onvergetelijk feest!

3. Central Park – 23 mei

Central Park, hét popfestival van Midden-Nederland, vindt dit jaar plaats in park Transwijk in Utrecht. Met namen als Kensington, Chef’Special, Kraantje Pappie en DI-RECT ben je als (neder)popliefhebber verzekerd van een geslaagde dag. Bovendien kun je een potje jeu-de-boulen, een tochtje maken over het water en het festival vanuit het reuzenrad bekijken.

Festivals-Reuzenrad-Voordeeluitjes-Vakantieblog          Festivals-Drummer-Voordeeluitjes-Vakantieblog

4. Cultura Nova – 21 t/m 30 augustus

Dit jaar vindt de 30e editie van Cultura Nova plaats. Hier komen theater, dans, film, muziek en beeldende kunst samen. Het theaterfestival staat bekend om haar bijzondere programmering op buitengewone locaties in Heerlen. Wil je na een voorstelling niet meteen naar huis? Overnacht dan in het centrum van Heerlen, bijvoorbeeld bij Tulip Inn Heerlen City Centre.

5. Uitmarkt – 28 t/m 30 augustus

Uitmarkt is uitgegroeid tot het grootste culturele festival van Nederland. In het laatste weekend van augustus zijn er drie dagen lang zo’n driehonderd optredens te zien, maar ook het nieuwste van het nieuwste op het gebied van literatuur, film, kunst en nieuwe media is hier te ervaren. En dat allemaal voor niks! Uitmarkt vindt dit jaar plaats op het Museumplein, Leidseplein en in het Vondelpark in Amsterdam.

6. Pasar Malam – Verschillende data

Waan je in Indonesië, proef de lekkerste gerechten en geniet van exotische muziek en dans. Op Pasar Malam vind je tientallen standjes met typisch Aziatische producten, sieraden en kleding. Maak kennis met de warme Aziatische cultuur op verschillende locaties in Nederland.

7. Crossing Border – 3 t/m 8 november

Dit festival mag niet ontbreken in je festivalagenda. Of je nu behoefte hebt aan interessante gesprekken, nieuwe artiesten of verrassende schrijvers: op Crossing Border vind je het allemaal. Hier ontdek je nieuw talent uit alle uithoeken van de wereld. Dit jaar vindt Crossing Border plaats op verschillende locaties in Den Haag.

Benieuwd naar nog meer festivalinspiratie? Bekijk ons festivaloverzicht van 2019 dan eens!

  • Naam
  • Email